INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hattrick Smoláka a nejvyšší vítězství za celou sezonu: 6:2!

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad obsadili v letošním ročníku ČFL celkově 13. příčku. To je samozřejmě oproti pátému místu po podzimu výrazný propad, nicméně v benešovské derniéře sezony si šemíci přiložili hojivou náplast na mnoho ran, které na jaře utržili. V utkání, které se hrálo v pátek 16. června, porazili domácí tým vysoko 6:2. V úplném závěru sezony 2016/17 tak dosáhli nejvyššího vítězství: až dosud jimi byly výhry 5:2 doma s Tachovem a v Táboře.

Hattrickem se blýskl v Benešově David Smolák, po jednom gólu připojili Oldřich Kostorek a Filip Drobílek, zbývající byl vlastní. U zrodu čtyř ze šesti gólů našeho týmu byl Ladislav Volešák, přestože sám neskóroval.

Oproti předchozímu zápasu s Loko Vltavín došlo v sestavě Vyšehradu ke čtyřem změnám v základní sestavě. Brankáře Procházku nahradil Štika a v poli namísto tria P. Ježdík, Doležal, Heřman nastoupili Šlegl, Madej a Matysík.

Úvodní čtvrthodina zápasu patřila spíš domácímu týmu, šemíci v ní nevyprodukovali prakticky nic. Potom ale Volešák nastartoval přihrávkou Matysíka, ten běžel takřka sám na bránu, jenomže se rozhodl přihrát lépe postavenému spoluhráči. Proti byl domácí zadák Rataj, který míč ukopl na roh.

V 18. min. po rohu prověřil Štiku Adjei Kwame a prakticky z protiútoku Benešov poprvé inkasoval. Po faulu na Maceje Volešák rozehrál ze třiceti metrů trestný kop a na jeho načechraný centr naskakovali hned tři hráči v zelených dresech. Balon trefil hlavou z malého vápna ke vzdálenější tyči Smolák a otevřel skóre: 0:1! Chvíli nato byl faulován Volešák, tentokrát ale z trestného kopu přestřelil.

Ve 26. min. rozehrál standardku z hloubi vlastního pole Nosek, Madej odcentroval zleva do vápna, kde domácí bek Cvrček sklepl míč hlavou nechtěně k Macejovi. Ten ihned přihrál na střed Smolákovi, jenž poslal balon do sítě tentokrát placírkou: 0:2!

Uběhlo jen 70 vteřin a skóre potřetí narostlo ve prospěch Vyšehradu. Hráči Slavoje vybojovali ve středu pole míč, Macej přihrál na pravou stranu hřiště nabíhajícímu Šleglovi, jenž odcentroval před bránu a Adjei Kwame si srazil balon do vlastní brány: 0:3! Tříbrankové vedení tak získali šemíci v rozmezí pouhých osmi minut.

Ve 32. min. ale po rohu hostujícího týmu šli žlutomodří do rychlého brejku, první střelu ještě obránci Vyšehradu zblokovali, odražený míč však trefil Skopec k tyči Štikovy brány: 1:3. Ve 43. min. Štika vyrazil střelu Kulhavého, míč se odrazil k Ibemu, který pálil těsně nad. Těsně před pauzou to zkusil na druhé straně Drobílek, ale těsně minul domácí bránu.

Tři minuty po změně stran se dostal do vyložené šance Macej, ale trefil jen brankáře Jakoubka, jenž v poločase vystřídal Repáně. A Šindelář orazítkoval břevno domácí svatyně. V 55. min. se po souboji kapitánů Laštovky a Noska dožadovali domácí penalty, která se sice nepískala, ale Nosek musel odstoupit se zraněním ze hry.

V 60. min. byl po výkopu Štiky na polovině hřiště faulován Matysík, Volešák bez otálení rozehrál trestný kop a na jeho centr si naběhl z pravé strany Smolák. Z velmi ostrého úhlu přehodil brankáře Jakoubka a dovršeným hattrickem stvrdil svůj velký den: 1:4!

V 62. min. byl odpískán Matějkovi faul na Kučabu a Laštovka z penalty překonal Štiku: 2:4. Kontaktní gól mohl dát v polovině druhé půle Kučaba, ale minul prostor mezi třemi hostujícími tyčemi.

V 74. min. Volešák rozehrál z vlastní poloviny hřiště standardku, balon převzal Smolák, přesně odcentroval doleva na Drobílka, který se s ním dostal až na vápno a předložil krásnou přihrávku střídajícímu Kostorkovi. Ten už jen doklepl do odkryté brány: 2:5!

V 84. min. měl vyloženou příležitost také další čerstvý útočník v dresu Vyšehradu Řezáč, ale svého premiérového gólu v ČFL se nedočkal, protože přestřelil. Chvíli nato na druhé straně po rohu Ibe hlavičkoval těsně nad.

A do třetice byl i třetí střídající ofenzivní hráč Vyšehradu u zrodu další gólové akce: v 89. min. byl Filip faulován na levé straně před vápnem, Volešák rozehrál trestný kop, Adjei Kwame sice odhlavičkoval míč, ale jen k Matějkovi. Ten přihrávkou zpoza vápna našel Drobílka, který si doslova vychutnal dva zadáky domácích a navíc při gólové střele „nasadil jesle“ Laštovkovi: 2:6!

Asistent Milan Kopřiva: „Na velmi dobrém trávníku, který umožňoval kombinaci, jsme vedli již po necelé půlhodině hry 3:0. To také určilo ráz celého zápasu, v němž jsme si udržovali stále bezpečné vedení. Bylo vidět, že už o moc nešlo, hrál se proto vyloženě otevřený fotbal ve stylu nahoru – dolů. Dost šancí měl i Benešov, takže pokud bychom vyhráli 9:6, nikdo by se nemohl divit. Hlavní postavou tohoto bezstarostného utkání byl David Smolák, který dosáhl hattricku a byl i u dalších našich gólů. Vyhráli jsme zaslouženě a nejen pro naše mladé hráče, ale pro všechny, kteří na Vyšehradě zůstanou, je tento výsledek povzbuzením pro příští sezonu.“

Trenér Benešova Pavel Šimáček: „Zápas kluci odflákli, za což se na ně velmi zlobím. Nepoznával jsem je, vyráběli na hřišti hrubky, které jsem u nich předtím neviděl. Vůbec nechtěli bránit, bylo jich několik na vystřídání, ale bohužel jsem už na lavičce neměl nikoho zdravého do hry. Fanouškům, kteří se přišli na zápas podívat, se za náš ostudný výkon omlouvám. Jsem samozřejmě rád, že jsme ČFL pro Benešov zachránili, ale závěr sezony jsem si představoval jinak. Přesto bych chtěl poděkovat Pepovi Laštovkovi, který mi pomáhal mužstvo trénovat. Na hřišti se choval vždy jako profík a byl příkladem hlavně pro mladší hráče."


SK Benešov – Slavoj Vyšehrad 2:6 (1:3)

Hráno 16. června 2017.  

Branky: 32. Skopec, 63. Laštovka z pen. – 20., 26. a 60. Smolák, 28. vlastní Adjei Kwame, 74. Kostorek, 89. Drobílek.

Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 8:7. Zblokované střely: 1:0. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 8:9.

Rozhodčí: Kapoun – Teuber, Vaňkát. ŽK: Večera (Benešov).  

Diváků: 120.


Benešov: Repáň (46. Jakoubek) – Laštovka, Adjei Kwame, Rataj, Cvrček (46. Večera) – Kulhavý, Filip, Skopec, Balata – Turek (10. Ibe), Kučaba. Trenéři Pavel Šimáček a Luboš Braný.

Vyšehrad: Štika – Šlegl, Matějka, Nosek (57. Kostorek), Šindelář – Smolák (80. Řezáč), Volešák, Drobílek, Madej (64. Pusch) – Matysík (71. Rossmann), Macej (77. Filip). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka a Š. Klíma. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci branek v sezoně 2016/17 (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

9 – Smolák

8 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

6 – Heřman

4 – Kostorek

3 – Komjatý, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík

2 – Doležal, Hendrych, Kvída, Macej, Nosek, Pilík

1 – Drobílek, P. Ježdík, Matějka, Prosek


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

22 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Drobílek

6 – Smolák

5 – Matějka, Strnad

3 – Doležal, Pilík

2 – P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Písačka, Šlegl

1 – Hendrych, Heřman, Kostorek, Prosek, Safianyk, Šindelář


Vyšehradské derniéry (za posledních 10 let)

18. 6. 2008 (ČFL)  Vyšehrad – Vlašim 0:2

20. 6. 2009 (ČFL)  Vlašim – Vyšehrad 4:0

18. 6. 2010 (ČFL)  Králův Dvůr – Vyšehrad 5:1

15. 6. 2011 (divize B)  Kladno B – Vyšehrad 0:1

16. 6. 2012 (divize B)  Český Dub – Vyšehrad 0:0

15. 6. 2013 (divize B)  Toužim – Vyšehrad 2:5

14. 6. 2014 (divize B)  Kladno – Vyšehrad 1:1

15. 6. 2015 (ČFL)  Benešov – Vyšehrad 1:2

28. 5. 2016 (FNL)  Znojmo – Vyšehrad 8:1

16. 6. 2017 (ČFL)  Benešov – Vyšehrad 2:6


Autoři tří a více branek v mistrovských zápasech Vyšehradu

3 góly – Tomáš Kavka (divize B, 29. 9. 2013, Vyšehrad–Č. Brod 5:1)

6 gólů – Michal Macháček (divize B, 8. 6. 2014, Vyšehrad–Štětí 12:1)

3 góly – Miroslav Podrazký (pohár, 26. 7. 2015, Braník–Vyšehrad 1:8)

3 góly – Miloslav Strnad (ČFL, 10. 9. 2016, Vyšehrad –Král. Dvůr 3:0)

3 góly – David Smolák (ČFL, 16. 6. 2017, Benešov–Vyšehrad 2:6)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...