INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Příprava na Strahově: šemíci zdolali mladé hráče Sparty 4:1

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad dosáhli v rámci letní přípravy na první vítězství. V úterý 11. července porazili na Strahově 4:1 kombinovaný tým Sparty, který tvořili dva hráči z A-mužstva Konaté s Mazuchem a pak většinou mladíci z U 17. Už v prvním poločase, který vyhrál náš tým 2:1, se skvěle předvedl útočník Josef Čtvrtníček, jenž hrál v minulé sezoně druhou ligu za Prostějov: byl totiž autorem obou branek Slavoje. Kromě něj oblékli úplně poprvé blankytný dres Vyšehradu také stoper Jan Hereit z divizních Rokycan a záložník Dominik Hradecký z Tachova. Po roční pauze a angažmá v Ostré a Dobrovici se pak vrátil brankář Jiří Havránek.

Čtvrtníček dal o sobě vědět už několik vteřin po zahájení hry, jeho ostrý centr z pravé strany ale nikdo nezasáhl. V 8. min. odcentroval zprava pro změnu Smolák a Drobílek přes bránícího protihráče přestřelil. Minutu nato ale Hradecký účinným presinkem narušil rozehrávku mladých hráčů v rudých dresech, míč získal Čtvrtníček, přešel přes obránce a pak už byl úplně sám před brankářem Štorcem. Překonal ho střelou po zemi k tyči: 1:0!

Ve 26. min. domácí vyrovnali. Madej rozehrál roh, k míči se sice dostal Drobílek, jeho střelu ale hráči v rudých dresech zblokovali a okamžitě vyrazili do rychlého brejku, který táhl po pravé straně Konaté. Stihl ještě přesně odcentrovat a mladý srbský záložník Ristić ve skluzu překonal Havránka: 1:1.

Potom se dostal během tří minut do dvou vyložených šancí Kostorek: tu první mu zmařil Štorc a při druhé, po centru od Smoláka, střelou bez přípravy pálil nad.

Ve 38. min. ale završil krásnou kombinační akci několika hráčů Hašek přihrávkou z levé strany podél brankové čáry a Čtvrtníček zblízka znovu poslal Vyšehrad do vedení: 2:1! Další šanci měl po odraženém míči Hradecký, jeho střelu zblokoval protihráč.

Brzy po změně stran se prostřídala kompletní jedenáctka hráčů Vyšehradu. V 50. min. mohli domácí vyrovnat, jejich hráč ale v jasné šanci přehodil Procházkovu bránu. V 64. min. Máče rozehrál z pravé strany rohový kop a Matysík hlavičkoval ke vzdálenější tyči: 1:3! V 70. min. potom po nepřesné rozehrávce sparťanů získal balon Junek a individuální akci, při níž prokázal svoji velkou schopnost prosadit se v souboji jeden na jednoho, završil přesnou střelou a tím i dalším gólem: 1:4!

Další čtyři šance pak měli postupně Filip, Rossmann, Š. Klíma a Kubík, ani jeden z nich ale neuspěl. Na druhé straně v závěru utkání Drchal trefil tyč.

Stále ještě v tomto týdnu čekají náš tým dva zápasy s druholigovými soupeři: již ve středu 12. července v 18 hodin v Kácově je na programu měření sil s Vlašimi a v sobotu 15. července v 11 hodin na hřišti Vodních staveb v Hostivaři s Viktorií Žižkov.

Asistent Milan Kopřiva: „Utkání bylo ovlivněno faktem, že vedle Mazucha s Konatém, tedy dvou hráčů z áčka Sparty, proti nám nastoupili většinou velmi mladí fotbalisté. Projevovalo se to hlavně v osobních soubojích, v nichž jsme měli převahu. Rád bych zdůraznil, že všichni tři hráči, kteří v tomto utkání oblékli náš dres úplně poprvé a odehráli první poločas, tedy Hereit, Hradecký a Čtvrtníček, prokázali, že by mohli být pro nás přínosem. Tentokrát jsme se prosadili i po kompletním prostřídání celé sestavy a přidali ve druhé půli dva góly. Mohlo jich být víc, protože řadu dalších šancí jsme ještě nevyužili.“

Trenér mladých hráčů Sparty Jiří Jarošík: „Tým jsme lepili dost improvizovaně, řada opor odešla posílit áčko na soustředění a nám z juniorky chybělo osm hráčů. Pro utkání jsme si tak vypomohli hráči z devatenáctky i sedmnáctky. Pro některé z nich to byl pořádně první zápas proti dospělým soupeřům – navíc z třetí ligy – a určitě cenná zkušenost. Přesvědčili se, že je ve velkém fotbale potřeba pracovat ještě mnohem tvrději a usilovněji, než jak to znají z dorosteneckých kategorií.“

 

Sparta Praha junioři – Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:2)

Přípravné utkání, hráno v úterý 11. července 2017 na Strahově.

Branky: 26. Ristić – 9. a 38. Čtvrtníček, 64. Matysík, 70. Junek.

Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 2:8. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: K. Kučera – Polena, Štípek. ŽK: 2:1 (Čtvrtníček/Vyšehrad).

Diváků: 100.


Sparta junioři: Štorc (46. Pecháček) – Mazuch, Maksić (46. Rohla), Kutina (46. Vaš), Balvín (46. Flak) – Konaté (46. Maksić), Tajić (46. Boula), Ristić, Urban (46. Peřina) – Konipásek (46. Drchal), Čajkovský (46. Palečko). Trenéři Jiří Jarošík, Luděk Stracený a Jiří Novotný.

Vyšehrad: Havránek (46. Procházka) – Klesa (53. Hanzlík), Matějka (53. Šlegl), Hereit (53. Macej), Madej (46. Kubík) – Smolák (53. Š. Klíma), Hradecký (46. Máče), Drobílek (53. Matysík), Hašek (46. Rossmann) – Kostorek (53. Filip), Čtvrtníček (46. Junek). Trenéři Jaroslav Klíma, Milan Kopřiva, Jaromír Jindráček a Miroslav Obermajer.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...