INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ve Vlašimi vysoká prohra 1:5

„A“-muži – Lekci z efektivity a proměňování šancí dostali šemíci ve středu 12. července ve Vlašimi. Domácí tým, čtvrtý v uplynulém ročníku Fotbalové národní ligy, hrál ten den sice už druhý zápas, přesto dokázal zase nastřílet pět branek: dopoledne Viktorii Žižkov a v podvečer týmu Slavoje Vyšehrad. Naše mužstvo odehrálo v prvním poločase slušnou a v poli vyrovnanou partii, mělo i víc příležitostí, ani jednu z nich ale neproměnilo. A po změně stran se už naplno domácí prosadili. Jeden gól Vlašimi dal i brankář Le Giang, který odchytal dopolední zápas s Viktorií Žižkov.

Již ve 2. min. se po přihrávce od Drobílka dostal k zakončení Čtvrtníček, jeho střelu domácí brankář Beník chytil. Jenomže v 7. min. na druhé straně hřiště odpískal rozhodčí Matoušek Haškovi faul ve vápně na Briana a domácí kopali penaltu. Proměnil ji Kamso: 1:0.

Pět minut nato po faulu na Haška prováděl Drobílek zpoza vápna trestný kop, leč vysoko přestřelil. Na druhé straně vypálil z úhlu Brian a Havránek jeho ostrou střelu kryl. V 17. min. odcentroval zprava Klesa, Čtvrtníček zakončoval ve skluzu, ale vlašimský brankář Beník byl u míče dříve. Ve 32. min. po rohu Kostorka Hašek pálil těsně vedle a míč se ještě snažil trefit opět ve skluzu Čtvrtníček, nestihl to však a balon proletěl do zámezí. Ve 38. min. po přihrávce od Haška mohl vyrovnat pro změnu Máče, který se probil do velmi nadějné pozice, ke škodě Vyšehradu jeho střelu vyrazil Beník na roh. Šemíci tak měli v první půli minimálně tři velmi nadějné příležitosti skórovat, ani jednu z nich ale neproměnili.

V poločase došlo v týmu hostí k trojnásobnému střídání a hned po zahájení hry domácí podruhé udeřili. Po centru zleva od Kamsa trefil pod břevno Wiesner: 2:0. Potom se dostal znovu dvakrát do koncovky tým v blankytných dresech. Nejprve Madej rozehrál trestný kop a Matysík hlavičkoval těsně vedle. Vzápětí po křížném centru Matějky od pravé postranní čáry na vzdálenější tyč Madej z voleje také těsně minul. Nedáš – dostaneš, Vlašimští vyšachovali obranu šemíků a po centru zleva Brian trefil pod břevno: 3:0.

Pak došlo v týmu Vyšehradu k osminásobnému střídání současně, takže sestava z první půle se kompletně obměnila. U domácích zase nastoupil do útoku brankář Le Giang a brzy o sobě dal hodně vědět. V 71. min. jeho vyloženou šanci Štika ještě stihl vynikajícím zákrokem zneškodnit, minutu nato byl však už proti znovu neobsazenému Le Giangovi bezmocný: 4:0.

To už měla Vlašim zřetelně navrch a její převahu korunoval v 78. min. přesnou trefou na vzdálenější tyč Kamso, když využil předchozího zaváhání v hostující defenzivě: 5:0.

Slavoj se dočkal alespoň čestného úspěchu v 82. min., kdy po přihrávce od Hradeckého korigoval na konečných 5:1 Kulhavý, který přišel na Vyšehrad coby posila z Benešova.

V sobotu 15. července čeká naše mužstvo pražské derby s Viktorií Žižkov, a sice od 10.15 hod. na hřišti Vodních staveb v Hostivaři. V úterý 18. července v 17.30 hod. přijde na řadu zápas na stadionu v Příbrami proti domácímu týmu, který letos sestoupil z nejvyšší soutěže. Ve středu nebo ve čtvrtek by se mělo hrát utkání s mistrem ligy Slavií v Edenu a pak o víkendu 1. kolo poháru na půdě vítěze duelu Nejdek/Chomutov.

Asistent Milan Kopřiva: „Odehráli jsme ve Vlašimi velmi dobrou úvodní čtvrthodinu a vyrovnaný první poločas. Bohužel jsme nedali ani jednu ze tří nadějných šancí, naopak udělali jsme chybu při přebírání protihráčů, a z toho vzešla penalta, ze které jsme poprvé inkasovali. Co se týče první půle, utkání splnilo svůj účel. Ve druhé půli se už projevila vyšší kvalita hráčů Vlašimi a čtyřikrát jsme inkasovali. Zápas nám ukázal, jak na tom jednotliví hráči jsou, a to je asi tak vše, co k tomu mohu říct.“

Trenér Vlašimi Petr Havlíček: „V prvním středečním utkání proti Žižkovu jsme měli pomalejší rozjezd, což připisuji náročnému soustředění. Po obdržené brance jsme však začali Viktorii přehrávat, ve druhé půli ještě zrychlili hru a zaslouženě vyhráli. Ve druhém utkání nás čekal v podobě Vyšehradu lehčí soupeř, proti němuž jsme dokázali opět zaslouženě zvítězit.“ 


SB Vlašim – Slavoj Vyšehrad 5:1 (1:0)

Přípravné utkání, hráno ve středu 12. července 2017 ve Vlašimi.

Branky: 7. z pen. a 78. Kamso, 46. Wiesner, 56. Brian, 72. Le Giang – 82. Kulhavý. Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:2.

Rozhodčí: Matoušek – Nerad, Šanský. ŽK: Kubík (Vyšehrad).

Diváků: 70.


Vlašim: Beník (46. Nguyen) – Penc (46. Štochl), Ngimbi, Plachý, Tulio – Brian, Hrebeniuk, F. Hašek (58. Le Giang), Kamso, Kadlec – O. Fotr. Trenér Petr Havlíček.

Vyšehrad: Havránek (56. Štika) – Klesa (56. Macej), Hereit (46. Hendrych), Matějka (56. Šlegl), Madej (56. Rossmann) – Smolák (46. Hradecký), Máče (56. Š. Klíma), Drobílek (56. Kulhavý), D. Hašek (56. Junek) – Kostorek (56. Kubík), Čtvrtníček (46. Matysík). Trenéři Jaroslav Klíma, Milan Kopřiva, Jaromír Jindráček a Miroslav Obermajer.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...