INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Příbrami těsná porážka 1:2

„A“-muži – V pátém utkání letního přípravného bloku nastoupili fotbalisté Slavoje Vyšehrad v úterý 18. července v Příbrami. Na stadionu mužstva, které letos sestoupilo z nejvyšší soutěže, odehráli vyrovnaný zápas, v němž podlehli domácím 1:2. Podobně jako v předchozím vítězném měření sil s Viktorií Žižkov byl znát pokrok v herním projevu mužstva. Skýtá to naději, že podzim nadcházející sezony by mohl a měl být mnohem lepší, než bylo letošní katastrofální jaro: lepší i díky novým či staronovým hráčům, kteří mužstvo posílili. A v mistrovských zápasech, které už nebudou proti týmům z vyšších soutěží, snad přibude i víc sebevědomí.

V příbramském utkání se už objevil na lavičce i dosavadní kouč U 19 Jiří Hruška. Z hráčů chyběli Miroslav Hendrych, Oldřich Kostorek, Radim Matysík a také rokycanský stoper Jan Hereit, který ukončil svoji zkoušku na Vyšehradě a vrátil se do mateřského oddílu. Vyjasnila se i situace ohledně nejproduktivnějšího hráče minulé sezony Ladislava Volešáka, který se rozhodl odejít do Štěchovic, shodou okolností soupeře šemíků v úvodním kole ČFL. Po roce se naopak vrátil z Viktorie Žižkov stoper Tomáš Egert a zbrusu novou tváří, jež se objevila v mužstvu, byl levý bek Martin Vašulka ze Zlína.

V týmu domácích se objevili čtyři hráči, kteří dříve oblékli dres Vyšehradu: brankář Ondřej Kočí, Jan Kvída, Karel Soldát a Petr Ježdík.

Jako první se dostali k zakončení hostující fotbalisté, když v 7. min. po autovém vhazování Klesy zatáhl balon podél pravé strany Máče a z úhlu se pokusil překvapit brankáře Kočího. Ten byl ale pozorný a střelu na bližší tyč kryl. Černozelení se dostali ke své první střele až po dvaceti minutách hry, Grajciar však pálil nad.

Přesně v polovině první půle Doležal přihrál z pravé strany Haškovi, ten se probil s míčem do vápna, kde ho fauloval Kvída, nicméně penaltu, která byla podle všeho evidentní, sudí Paták neodpískal.

Dvě minuty nato na druhé straně hřiště Kukec rozehrál rohový kop na zadní tyč Havránkovy brány a neobsazený Kvída hlavičkoval zblízka do sítě: 1:0. Po půlhodině hry měl šanci i kamerunský útočník Ayong, hlavičkoval však v dobré pozici nad.

Ve 36. min. se po faulu na Hradeckého odhodlal k provedení standardky Madej, střela z trestného kopu mu ale nevyšla. Po přihrávce od Drobílka to zkoušel z úhlu Doležal, také však minul. Ve 41. min. vyšla Madejovi standardka mnohem lépe, z trestného kopu našel nabíhajícího Egerta, nicméně ten přehlavičkoval Kočího bránu. Gólová šance to však byla.

Minutu před poločasem mohli domácí zvýšit, když zblízka hlavičkoval Ayong, Havránek ale reflexivně vyrazil na roh.

Po změně stran se obměnila sestava Vyšehradu na devíti postech, domácí si vynutili územní převahu i dařilo se jim i častěji zakončovat. Šemíci se ale i tak snažili o vyrovnání: Smolákovu střelu zblokovali včas domácí zadáci a v nadějně pozici se ocitl po přihrávce od Drobílka i Doležal, pálil však vedle. Třetí šanci či pološanci v rozmezí sedmi minut měl Junek, jeho střela z vápna měla sice správný směr, postrádala však razanci.

V 85. min. Procházka vyrazil střelu jednoho z domácích hráčů k tyči, akce ale pokračovala a Příbram ji završila gólovou hlavičkou bývalého reprezentanta Skácela zblízka do sítě: 2:0.

Dočkali se i šemíci. V 88. min. po přihrávce zprava od Rossmanna nejprve pálil Junek, jeho střelu zadáci zblokovali. Vzápětí se ale dostal k míči Hašek, zleva poslal načechraný centr před bránu na bližší tyč a Kulhavý propasíroval balon zblízka hlavou za Kočího záda: 2:1! Vyšehrad mohl ve zbývajícím čase dokonce vyrovnat, Haškovi ale nesedla střela a skončila v zámezí.

Tým Vyšehradu zakončí tento velmi náročný týden v neděli 23. července zápasem 1. kola Poháru FAČR (respektive Mol Cupu) proti diviznímu Chomutovu. Hrát se bude od 17 hodin v Černovicích u Chomutova.

Asistent Milan Kopřiva: „Kvalitní přípravné utkání s exligovým soupeřem, které jsme odehráli velmi dobře. Příbram byla sice fotbalovější, ale do vedení jsme ji pustili zbytečně: gólem ze standardky, kdy po rohu hlavičkoval na zadní tyči neobsazený Kvída, náš bývalý hráč. Jinak jsme domácí do koncovky moc nepouštěli. V poločase se prostřídaly sestavy na obou stranách, hra ztratila na kreativitě i tempu. Příbram hrozila hlavně po centrech ze stran, dala nám druhý gól, ale nám se podařilo v závěru korigovat, kdy po pěkné akci Haška snížil Kulhavý.“

Trenér Příbrami Josef Csaplár: „Běhavé utkání, které splnilo svůj účel, tedy až na zranění Matouška. Jsem rád, že jsme vyhráli, předvedli aktivní hru a vytvořili si čtyři až pět šancí, nelíbí se mi však, že jsme dostali v závěru laciný gól.“


FK Příbram – Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Přípravné utkání, hráno v úterý 18. července 2017 v Příbrami.

Branky: 25. Kvída, 85. Skácel – 88. Kulhavý. Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:0.

Rozhodčí: V. Paták – Mudra, Duda. Bez karet.

Diváků: 120.


Příbram: Kočí – Hron (63. Soldát), Kvída, Tregler, Skácel – Ric (63. Tarczal), Kilián (63. Květ) – Matoušek (12. Jandera), Grajciar (46. Januška), Kukec (57. Průcha) – Ayong (46. P. Ježdík). Trenér Josef Csaplár.

Vyšehrad 1. poločas: Havránek – Klesa, Egert, Matějka, Madej – Doležal, Hradecký, Máče, Hašek – Čtvrtníček, Drobílek.

Vyšehrad 2. poločas: Procházka – Š. Klíma, Šlegl, Macej, Vašulka – Smolák, Doležal (69. Hradecký), Madej (69. Hašek), Rossmann – Kulhavý, Junek. Trenéři Jaroslav Klíma, Jiří Hruška a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...