INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci vyhráli poločas 1:0, nakonec podlehli v Edenu 1:7

„A“-muži – Šesté utkání v rámci letní přípravy odehrál Slavoj Vyšehrad ve fotbalovém chrámu mistra republiky ve vršovickém Edenu. Ještě v poločase vedli šemíci gólem Dominika Haška nad domácí Slavií senzačně 1:0, po změně stran se už ale naplno prosadil vysoký favorit a „sešívaní“ dotáhli zápas k výhře 7:1. Hattrickem se blýskl útočník Muris Mešanović.

Tým v blankytných dresech v první půli zaskočil vysokého favorita nejen velmi disciplinovaným výkonem se snahou vyvarovat se individuálních chyb, ale také rychlým gólem. Už po pěti minutách hry Drobílek našel křížným pasem Haška, ten se dostal sám až před brankáře Laštůvku a chladnokrevně ho překonal: 0:1!

V 10. min. po trestném kopu a odraženém míči se znovu dostal ke střele Hašek, tentokrát zpoza vápna, jeho pokus ale domácí zadáci včas zblokovali.

Slávisté se dostali k první střele až po čtvrthodině hry, kdy Souček dělovkou zdálky orazítkoval břevno. Při Havránkovi v bráně Vyšehradu stálo štěstí, neboť o čtyři minuty později Deli trefil tyč. Ve 33. min. po rohu pálil z voleje Rotaň, ale přestřelil.

V závěru první půle po Drobílkově trestném kopu hlavičkoval balon od lajny zpátky do ohně Egert, nenašel však nikoho ze spoluhráčů. Havránek potom vyhrál minisouboj se Škodou a odvrátil balon na roh, po němž se dostal k nebezpečné střele Deli, zadáci hostí ale jeho střelu zblokovali. Vyšehrad tak nečekaně vedl v poločase 1:0.

Po změně stran nastoupila zcela odlišná jedenáctka Slavie a také sestava Slavoje se začala rychle měnit. V 52. min. zakončil kombinaci vyrovnávacím gólem Frydrych: 1:1. O minutu později po centru zleva poslal Slavii do vedení van Buren: 2:1. Pak už bylo vše jen otázkou výše skóre.

V 57. min. po centru zprava dal svůj první gól Mešanović: 3:1. Přesně v polovině druhé půle se dostal do zajímavé situace Junek, z vápna ale přestřelil slávistickou bránu. Na hřiště se pak dostal na 14 minut i Jakub Štáfek alias Julius Lavický, hlavní protagonista populárního internetového seriálu Vyšehrad.

V 74. min. po centru zprava hlavičkoval zblízka Mingazov: 4:1. A v posledních deseti minutách nastříleli červenobílí ještě tři góly. V 80. min. se trefil podruhé Mešanović: 5:1. Tři minuty nato po centru zleva Mešanović zkompletoval svůj hattrick: 6:1. Minutu nato se dostal na druhé straně hřiště do zakončení Kulhavý, jeho střelu však zblokovali domácí zadáci na roh.

V 87. min. zcela sám před brankářem zakončil kombinaci van Buren: 7:1. To už byl poslední gól, přestože ještě minutu před koncem Hušbauer střelou zdálky napálil břevno Štikovy brány. Slavia se tak nakonec podle očekávání výrazně prosadila a vyhrála 7:1.

Tým Vyšehradu zakončí tento týden v neděli 23. července zápasem 1. kola Poháru FAČR (respektive Mol Cupu) proti diviznímu Chomutovu. Hrát se bude od 17 hodin v Černovicích u Chomutova.

Asistent Milan Kopřiva: „Předně je potřeba říct, že zápas na Slavii byl pro nás druhým ve dvou dnech. Přesto jsme dokázali díky Haškově gólu vyhrát první poločas a Slavii pustili jen do dvou nebezpečných situací, z nichž nastřelila dvakrát tyč. Do druhé půle poslali domácí na hřiště novou jedenáctku a také naše sestava se postupně celá obměnila. Obraz hry se oproti první půli hodně změnil a kvalita na straně Slavie se musela projevit, což také potvrdila sedmi góly. Byl to náš poslední zápas ve zhuštěném sledu a v neděli už nás čeká první mistrovské utkání nové sezony, kterým bude pohárový souboj s divizním Chomutovem.“


Slavia Praha – Slavoj Vyšehrad 7:1 (0:1)

Přípravné utkání, hráno ve středu 19. července 2017 v Edenu.

Branky: 57., 80. a 83. Mešanović, 53. a 87. van Buren, 52. Frydrych, 74. Mingazov – 5. Hašek.

Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 8:1. Soupeřem zblokované střely: 5:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil. Bez karet a bez diváků.


Slavia 1. poločas: Laštůvka – Alvir, Bílek, Deli, Bořil – Altintop, Souček, Rotaň – Tecl, Danny – Škoda.

Slavia 2. poločas: Kovář – Frydrych, Jugas, Chaluš, Švento – Ngadeu – van Buren, Ščuk, Hušbauer, Mingazov – Mešanović. Trenér Jaroslav Šilhavý.

Vyšehrad: Havránek (75. Štika) – Klesa (50. Šlegl), Egert (57. Š. Klíma), Matějka (57. Macej), Madej (64. Vašulka) – Smolák (62. Rossmann), Doležal (68. Štáfek, 82. Hanzlík), Máče (55. Hradecký), Hašek (55. Junek) – Čtvrtníček (62. Matysík), Drobílek (64. Kulhavý). Trenéři Jaroslav Klíma, Jiří Hruška a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...