INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci i v oslabení odolávali, padli až na konci prodloužení

„A“-muži – Statečně bránili svoji tvrz, žel nakonec neubránili. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad ještě osm minut před koncem normální hrací doby utkání 2. kola Poháru FAČR vedli gólem Egerta nad druholigovou Vlašimí 1:0 a sahali po překvapení, přestože hráli oslabeni o vyloučeného Hendrycha. Favorizovaný soupeř však vyrovnal a čtyři minuty před koncem prodloužení vstřelil vítězný gól.

Výsledek zápasu, který se hrál ve středu 2. srpna na Vyšehradě, výrazně ovlivnila – v neprospěch domácího týmu – situace ze 74. minuty, kdy guinejský záložník Vlašimi Mara strčil v přerušené hře do Hendrycha a ten oplácel a viděl červenou kartu. K Afričanovi, jenž situaci vyprovokoval, byl sudí mnohem shovívavější a udělil mu jen žlutou. Hra v početní převaze potom Vlašimi hodně pomohla k postupu do třetího pohárového kola.

Už po pěti minutách hry se protlačil s míčem Smolák do vápna hostí, kde ho zastavil ne zrovna čistě stoper Penc, hra však pokračovala dál. V 18. min. však přišla ztráta míče před vlastním vápnem a před hostujícím F. Haškem se otevřela nečekaná příležitost, již nevyužil – pálil vedle. První velkou šanci měl domácí tým po necelé půlhodině hry, kdy po Drobílkově rohu Egert hlavičkoval těsně vedle. Další možnost se naskytla po Drobílkově trestném kopu, brankář Vlašimi Beník ji však zneškodnil.

Deset minut před poločasem měli velmi blízko k vedoucí brance hosté, Fotr ale hlavičkoval na zadní tyči mimo Havránkovu bránu.

Hned v nástupu do druhé půle se protlačil do zakončení domácí záložník D. Hašek, ale jeho střelu, která měla gólové parametry, zblokoval stoper Cabadaj na roh. Po něm trefil Drobílek zdálky lobem břevno vlašimské brány!

V 57. min. D. Hašek rozehrál z pravé strany roh a Vlašim opět zachránilo břevno! Tentokrát po hlavičce Egerta.

V 64. min. si to ale stoper Slavoje vynahradil, a bylo to opět po standardce. Po faulu na D. Haška rozehrál Drobílek z levé strany trestný kop a Egert ve skluzu dostal míč za brankovou čáru: 1:0!

O deset minut později došlo k výše popsané situaci, která výrazně ovlivnila další průběh utkání a bez nejmenších pochyb i jeho výsledek. Po vzájemné potyčce, kterou vyvolal svým nesportovním chováním Mara, byl vyloučen Hendrych, zatímco hlavní viník vyvázl jen se žlutou kartou.

Vlašimští se při početné převaze rychle dostali do několika vyložených šancí za sebou. Kadlec a Vodháněl minuli bránu, zatímco střelu Cabadaje zblízka reflexivně vyrazil Havránek. V 83. min. ale kapitán Janda poslal kolmou přihrávku do rozevřené obrany Vyšehradu na nabíhajícího Fotra a ten vyrovnal na 1:1. Hosté mohli rozhodnout utkání ještě v normální hrací době, ale Plachý přestřelil a Mara minul.

V prodloužení už měli Středočeši viditelnou územní převahu, dlouho však marně hledali klíč k Havránkově bráně. Až čtyři minuty před koncem, kdy už se jevil být penaltový rozstřel na dosah, po centru z pravé strany rozhodl o všem Vodháněl: 1:2.

V sobotu 5. srpna fotbalisté Vyšehradu změří síly s divizním Slovanem Velvary na jeho hřišti. Výkop je v 10.15 hod., a bude to už generálka před jarním startem ČFL.

Asistent Milan Kopřiva: „Navzdory několika hráčským absencím jsme byli na jeden z nejlepších druholigových týmů dobře připraveni, podali jsme dobrý výkon a ve druhé půli jsme se po standardce ujali vedení. Bohužel potom přišla dost necitlivá červená karta pro Míru Hendrycha a v horkém počasí nebylo snadné hrát v oslabení. Vlašim vyrovnala a vítězný gól vstřelila až v samotném závěru prodloužení po našich chybách. Je to škoda, protože jsme tentokrát stoprocentně měli na to, abychom Vlašim vyřadili a postoupili.“

Trenér Vlašimi Petr Havlíček: „Vyrovnané utkání, které jsme se štěstím zvládli až díky druhému gólu v závěru prodloužení. Vstoupili jsme do zápasu vlažně a ani ve druhé půli pro nás nebylo dostatečným varováním, že domácí trefili dvakrát břevno. Vyšehrad hrál jednoduchý fotbal, ten nám však dělal problémy. Dal také vedoucí gól, nám pak ale pomohla červená karta pro Hendrycha a při hře v početní výhodě jsme už měli navrch. Postoupili jsme, nehráli jsme však podle našich představ. Vliv na to měla i umělka, na které je v létě hra pomalá, a také malé rozměry hřiště – jsme přece jen zvyklí na větší. Na druhou stranu je potřeba říct, že od posledního vzájemného zápasu, který se hrál před třemi týdny u nás a v němž jsme vyhráli 5:1, se Vyšehrad po herní stránce dost zlepšil.“


Slavoj Vyšehrad – SB Vlašim 1:1 (0:0), po prodl. 1:2

Pohár FAČR (2. kolo), hráno ve středu 2. srpna 2017.

Branky: 64. Egert – 83. O. Fotr, 116. Vodháněl. Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:15. Soupeřem zblokované střely: 4:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:5.

Rozhodčí: Černý – Vít, Novák. ŽK: Kostorek, Čtvrtníček, Drobílek – Penc, Dudl, Wiesner, Mara. ČK: 74. Hendrych (Vyšehrad).

Diváků: 150.


Vyšehrad: Havránek – Klesa, Egert, Hendrych, Madej – Smolák (86. Junek), Hradecký, Drobílek, D. Hašek (118. Šlegl) – Kostorek (62. Macej), Čtvrtníček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika a Malysík. Trenéři Jaroslav Klíma, Jiří Hruška a Milan Kopřiva.

Vlašim: Beník – Kadlec, Cabadaj, Penc, De Paula – Janda (46. Skopec), F. Hašek (46. Wiesner), Mara, Dudl (58. Vodháněl) – Plachý, O. Fotr. Trenér Petr Havlíček.


Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...