INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ledová sprcha v úvodu ČFL: porážka 0:4 se Štěchovicemi

„A“-mužiVýsledek, jaký si nepředstavovali ani v nejčernějším snu, museli strávit hned v zahajovacím kole nového ročníku ČFL fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V souboji třináctého s osmým týmem tabulky uplynulého ročníku podlehli doma Štěchovicím vysoko 0:4. V týmu soupeře nastoupili čtyři hráči, kteří dříve oblékli dres Vyšehradu, strůjcem jejich úspěchu byl však hlavně exslávista Lukáš Batka, který dosáhl hattricku.

V úvodních minutách to přitom vypadalo, že je jen otázkou času, kdy začnou padat góly do štěchovické brány. Po kolmé uličce od Čtvrtníčka se protlačil Smolák až před brankáře Soukupa, ten se však vyznamenal a střelu vyrazil na roh. Rozehrál jej Hašek, k odraženému míči se dostal Hradecký a z jeho centru Matějka hlavičkoval metr nad břevno. V 18. min. opět po centru Hradeckého Čtvrtníček hlavičkoval těsně vedle Soukupovy brány.

Nedáš – dostaneš a ve 20. min. šli hosté do vedení. Těžký odcentroval na Štědronského, který nejprve trefil tyč, odražený míč ale přece jen poslal za Havránkova záda: 0:1.

Hned po rozehrání mohli šemíci vyrovnat. Na centr Drobílka zprava si naběhl Hašek, z místa penalty ale přestřelil. A znovu platilo nedáš – dostaneš: ve 24. min. odcentroval zleva Košata a Batka hlavou zvýšil na 0:2. O čtyři minuty později mohl opět skórovat, jeho střelou z otočky pod břevno ale Havránek vyrazil na roh.

Z domácího týmu se potom pokusili o zakončení ze střední vzdálenosti Matějka a Hradecký, jejich střely však minuly prostor mezi třemi tyčemi. Až ve 40. min. odcentroval zprava Klesa (při absenci distancovaného Hendrycha si navlékl kapitánskou pásku) a Čtvrtníček poslal v pádu hlavou míč do sítě, jenomže mu byl odmáván ofsajd.

Tři minuty po změně stran Matějka trefil břevno hostující brány, ale za porušení pravidel viděl žlutou kartu. Kostorek pálil nad a Smolák našel jen připraveného Soukupa.

To hosté byli zase mnohem efektivnější. V 54. min. to už téměř vypadalo, že svoji několikanásobnou možnost skórovat promarnili, míč se ale nakonec přece jen dostal k Batkovi a ten ho se štěstím hlavičkoval do sítě: 0:3. V další své šanci Havránkovu bránu přehlavičkoval.

Skórovat mohli i Štědronský a Volešák, první z nich trefil jen protihráče a druhý minul. Až v 72. min. Volešák přihrávkou z pravé strany našel Batku a ten zkompletoval svůj hattrick: 0:4.

Na druhé straně útoky domácího týmu byly přiliš jalové a všechny centry většinou hostující zadáci spolehlivě odhlavičkovávali.

Hráčům Štěchovic v závěrečné čtvrthodině hry už natolik narostlo sebevědomí, že se pokusili skórovat přímo z rohu, tak jako Jonáš, Havránek se ale nedal zaskočit. A v závěru utkání zmařil ještě další dvě šance hostí a tudíž i ještě potupnějšímu výsledku 0:5.

Hned ve 2. kole ČFL tak mají fotbalisté Vyšehradu co napravovat. Představí se v sobotu 19. srpna ve 13.30 hod. ve Strakonicích, kde je přivítá nováček třetí nejvyšší soutěže Sokol Čížová.

Asistent Milan Kopřiva: „Štěchovice nám daly lekci z efektivity. Do utkání jsme přitom vstoupili velmi aktivně, v první polovině první půle jsme měli tlak i šance a přinutili soupeře, aby bránil v devíti lidech. Pokud bychom vedli 1:0, zápas by se určitě vyvíjel jinak, takže v tom byla i trocha smůly. Nic jsme však nevyužili a naopak sami inkasovali během čtyř minut dva góly po centrech z naší pravé strany. Za stavu 0:2 už bylo dobývání štěchovické brány od nás platonické a po třetím gólu už bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Podobně jako na jaře byly na nás Štěchovice i tentokrát dobře připraveny, zahrály organizovaně, velmi dobře v defenzivě a zásluhou Batky nás vyškolily z produktivity. Výborné výkony však podali i naši bývalí hráči Švejda, Kučera a Volešák. Další zápas s Čížovou musíme odehrát jinak: nedělat zbytečné chyby, neztrácet tolik míčů a přidat na důrazu.“

Trenér Štěchovic Zbyněk Busta: „Podobně jako na jaře jsme i tentokrát odehráli zápas na Vyšehradě podle svých představ. Domácí měli v úvodních dvaceti minutách převahu i šance, se štěstím jsme to však přežili a dali potom dva góly. Z první půle jsme tak vytěžili z minima maximum. Vyšehrad za stavu 0:2 už musel hrát vabank, a my jsme toho znovu využili k navýšení skóre. Volešák prokázal, že je stále nadstandardním fotbalistou. Pokud dostane prostor pro svoji hru, je to na obrazu hry hodně znát. Hlavně jeho předfinální přihrávky jsou velmi účinné. Ani tento výsledek ale nic nemění na tom, že naším cílem je hlavně záchrana v ČFL, kterou hrajeme s omezeným rozpočtem. Od Vyšehradu očekávám, až se sehraje, že se bude chtít poprat o umístění v horní části tabulky.“


Slavoj Vyšehrad – FK Štěchovice 0:4 (0:2)

Sobota 12. srpna 2017, 1. kolo ČFL.  

Branky: 24., 54. a 72. Batka, 20. Štědronský.

Rozhodčí: Němec – Urban, Matyš. ŽK: Hašek, Matějka – Šum.  

Diváků: 211.

Vyšehrad: Havránek – Klesa, Matějka (78. Šlegl), Egert, Madej – Smolák (57. Junek), Hradecký (78. Matysík), Drobílek, Hašek (81. Macej) – Kostorek (57. Kulhavý) – Čtvrtníček. Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Štěchovice: Soukup – Švejda, Jakobovský, Kučera, Těžký – Pavlík – Sulík (60. Hřebeček), Volešák (75. Šum), Štědronský (70. Maruš), Košata (75. Jonáš) – Batka. Trenéři Zbyněk Busta a Miroslav Mňuk.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...