INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

S Čížovou v původním gardu, tedy v sobotu ve Strakonicích

„A“-muži Tak trochu zmatečné události předcházely nadcházejícímu utkání 2. kola ČFL, v němž fotbalisté Slavoje Vyšehrad změří síly s nováčkem Sokol Čížová. V jeho strakonickém azylu nebylo ještě vše na sto procent připraveno k odehrání zápasu třetí nejvyšší soutěže, a tak se oba kluby dohodly, že se uskuteční v neděli dopoledne na Vyšehradě. Tuto změnu pořadatelství ale FAČR ve středu zamítnul, a nadále tak platí původní termín i dějiště utkání: sobota 19. srpna od 13.30 hod. ve Strakonicích. Domácí prostředí tedy zůstává týmu trenérů Zdeňka Staroby a Radima Kokeše (oba jsou na snímku Jana Škrleho).

Čížová je jihočeská obec s 1.231 obyvateli, nacházející se 7 km severozápadně od Písku. Zdejší fotbalový klub byl založen v roce 1919 a tři čtvrtě století své existence působil jen v okresních soutěžích bez větších úspěchů. To se ale změnilo v roce 1994 příchodem mecenáše Alexandra Bystrova. Od té doby se kvalita zdejšího fotbalu rychle zvedla a tým se během čtyř let prodral o tři soutěžní stupně výš: z I. B třídy až do divize. Hrál ve skupině A; v té době ji vedl i trenér Miroslav Starý, který nyní působí u mladšího dorostu Vyšehradu.

Divizi A vyhráli o sedm bodů před Motorletem

V divizi A vydržela Čížová tři sezony, než v roce 2001 sestoupila. Vrátila se sem až po jedenáctileté pauze. Šest let za sebou v divizi A, počínaje sezonou 2011/12, přineslo Čížové postupně umístění na 10., 6., 9., 11., 8. a 1. příčce. V uplynulém ročníku 2016/17 ji tak vyhrála a jistotu prvenství měla už dvě kola před koncem.

Tým pod vedením trenéra Zdeňka Staroby měl letos v červnu v divizním cíli náskok 7 bodů před druhým Motorletem a 8 bodů před třetí Admirou. Kanonýr Martin Jirouš se stal s 33 góly nejlepším střelcem všech divizí a více než deset branek nastříleli ještě Radim Nečas (15), Roman Zahrádka (12) a exslávista Petr Janda (11), nyní kapitán Sokola Čížová.

K postupu přispěli svými výkony i další bývalí prvoligoví fotbalisté, 39letý Michal Polodna a o rok mladší Tomáš Fenyk, i když ten je už od dubna kvůli zranění mimo hru. Z Jiren přišli už dříve do Čížové záložníci Radim Nečas a Lukáš Dvořák. Brankář Jan Satrapa vychytal v minulé sezoně 10x čisté konto.

Známá tvář v sestavě Čížové: Michal Kočí

V kádru, prošpikovaném řadou zkušených borců, je také bývalý středopolař šemíků Michal Kočí (na snímku vlevo), nejproduktivnější hráč našeho týmu v sezoně 2013/14 s osmi góly a sedmnácti asistencemi. Před ním oblékali dres Čížové i další hráči, kteří prošli Vyšehradem: útočník Lukáš Kučera či záložník Jan Lukeš.

Postup do ČFL je dosud největším úspěchem v historii klubu, jenž oslaví za dva roky stoleté výročí. Trenéra Zdeňka Starobu doplnil do tandemu Radim Kokeš, jenž přišel z Táborska. „Snažíme se týmu vštěpit kombinační hru, ne jen bezhlavé nakopávání balonů dopředu. Nechceme se ČFL jen zúčastnit, ale také předvádět kvalitní fotbal,“ prohlásil Radim Kokeš.

Před týdnem v premiéře ČFL Čížová prohrála 0:1 v Benešově. Trenéři Kokeš a Staroba poslali na trávník tuto sestavu: Satrapa – Zahrádka (85. Vávra), Novák, Rozhoň, Tomášek – Dvořák – Chytrý (72. Bálek), Kočí (89. Mich. Held), Janda, Nečas – Polodna. Chyběl v ní kanonýr Jirouš, protože je po operaci kolena.

„Doplatili jsme na částečnou nekoncentrovanost. První čtvrthodinu jsme si vybírali nováčkovskou daň. Byli jsme zbrklí, neudrželi balon,“ charakterizoval pro jihoceskyfotbal.cz trenér Kokeš vstup svých svěřenců do nové sezony, jimž citelně scházel zraněný Jirouš. Mužstvo Čížové v úvodu podržel gólman Satrapa, jenž v 8. min. zlikvidoval Laštovkovu penaltu.

„S postupujícím časem jsme vyrovnali hru a přišly i pasáže, kdy jsme byli fotbalovější. Máme však poslepovanou sestavu, potřebujeme doplnit kádr. Naše hra nebyla špatná, vytvořili jsme si i šance. Rozhodčí nám nepřiznal penaltu, ale na to jsme zvyklí,“ dodal Kokeš.

Poslední vzájemné utkání se hrálo před pěti a půl roky

Utkání 2. kola ČFL Sokol Čížová – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 19. srpna od 13.30 hod. ve Strakonicích pod vedením západočeských arbitrů: hlavním rozhodčím je Vladimír Pastyřík z Plzně, na čarách mu budou asistovat Zdeněk Mudra z Přeštic a Zuzana Špindlerová z Bezděkova.

K poslednímu vzájemnému utkání došlo 28. února 2012 na Vyšehradě, tedy před pěti a půl roky. Tehdy šlo o duel v rámci zimního turnaje Vyšehrad Cup a domácí šemíci v něm porazili Čížovou 2:0 brankami Vladimíra Hradeckého a Alexandra Lochmana.

Trenér Jaroslav Klíma poslal v tehdejším utkání na hřiště tuto sestavu: Krček – Švejda, Hendrych, Houdek (63. Švehla), Nosek – Janoušek, Horkavý (46. Christov), Kočí, Čižikov – Lochman (78. Baratynskyy), V. Hradecký.

Čížovou tehdy trénoval Alexander Fečo a jeho tým se představil na Vyšehradě v tomto složení: Vršecký – Jaroušek, Šácha, Brož, Zach – Souhrada (46. Tetour), Bednařík (46. Hora), Mrkáček, Listopad, Benda – Jindřich.

A ještě jedna zajímavost: ve Strakonicích hráli naposledy fotbalisté Vyšehradu před více než deseti lety, přesněji počátkem června roku 2007, kdy pod vedením trenéra Jiřího Hrušky porazili domácí SK Strakonice 2:1. O dva týdny později pak oslavili triumf v divizi A a postup do ČFL.

Dorostenci vstoupí do sezony na hřišti v Krči

Během třetího srpnového víkendu vstoupí do nové sezony všechny čtyři dorostenecké týmy Vyšehradu a všechny na hřišti v Krči. Nejprve v sobotu v 10 hodin B-tým U 19 v premiéře České divize staršího dorostu přivítá své vlašimské vrstevníky. Čtvrt hodiny po poledni nastoupí naše U 16 v utkání České divize mladšího dorostu rovněž proti Vlašimi.

V neděli v 10 hodin v Krči vstoupí do sezony A-tým U 19 derby-zápasem s Viktorií Žižkov. Stejní soupeři, jen o něco mladší, zkříží fotbalové zbraně v pozápase od 12.15 hod. v utkání „sedmnáctek“ v rámci 1. kola České ligy mladšího dorostu.

Starší žáci vstoupí do České divize U 15 a U 14 v neděli dopoledne v Táboře. Zápasy Táborsko – Vyšehrad se hrají v 10.00 a 11.45 hod. na Svépomoci.

SOUPISKA TJ SOKOL ČÍŽOVÁ

BRANKÁŘI: Jan Satrapa (1992), Petr Kratochvíl (1987)

OBRÁNCI: Roman Zahrádka (1992), David Novák (1987), Martin Rozhoň (1992), David Tomášek (1996), Tomáš Janoch (1996), Michal Held (1987), Lukáš Bodeček (1988), Erik Stojka (1999), Martin Pohnán (1995)

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Bálek (1996), Michal Kočí (1986), Lukáš Dvořák (1987), Petr Janda (1987, kapitán mužstva), Radim Nečas (1988), Pavel Vávra (1997), Miroslav Grobár (1997)

ÚTOČNÍCI: Martin Jirouš (1986), Michal Polodna (1978), David Chytrý (1992)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...