INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Havránek chytil dvě penalty, Vyšehrad si odvezl dva body

„A“-muži První body v nové sezoně vybojovali fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 19. srpna ve Strakonicích, kde je přivítal nováček ČFL Sokol Čížová. Zápas skončil bezbrankovou remízou a v penaltovém rozstřelu, v němž dvakrát vychytal domácí hráče brankář Havránek, zvítězili šemíci 4:3.

Oproti zápasu 1. kola se Štěchovicemi došlo ke dvěma změnám v základní sestavě, kdy Smoláka s Kostorkem nahradili Hendrych (vypršel mu trest z poháru) a uzdravený Máče. Kromě Smoláka se nemohli zúčastnit kvůli zdravotním potížím ani Doležal a Junek.

V prvním poločase moc pohledných akcí vidět nebylo. Z hostujícího týmu se dostali do zakončení Hradecký, Hašek či hlavičkující Čtvrtníček, ale bez efektu.

Po změně stran šemíci začali získávat stále víc půdy pod nohama, přišly závary před Satrapovou bránou i střelecké pokusy Drobílka či Kostorka, největší možnost se však naskytla až díky chybě domácí defenzivy při rozehrávce. To bylo v 72. min., přišel faul před vápnem Čížové a velmi zajímavá příležitost skórovat z trestného kopu. Drobílkova střela však letěla nad.

Neproměněné šance se nakonec mohly zle vymstít, protože už v nastaveném čase dostal podobnou šanci rozhodnout ze standardky i domácí kapitán Michal Held, ani on však nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

V penaltovém rozstřelu proměnili z našeho týmu Čtvrtníček, Hradecký, Hendrych i Drobílek, zatímco z Čížové jen Held, Zahrádka a Vávra. Střely Dvořáka i Rozhoně Havránek zneškodnil, a tak šemíci vyválčili v rozstřelu druhý bod.

A ještě jedna zajímavost: odehrát mistrovské utkání bez inkasované branky se podařilo Slavoji Vyšehrad poprvé od loňského listopadu, kdy náš tým zdolal doma 1:0 Dobrovici.

Ve 3. kole ČFL šemíci nastoupí doma proti dalšímu jihočeskému soupeři: Písku. Hraje se v sobotu 26. srpna od 10.15 hod. na Vyšehradě.

Asistent Milan Kopřiva: „Na nekvalitním hřišti s vysokou trávou jsme se úvodních dvacet minut hledali, pak jsme postupně začali přebírat otěže hry. Ve druhé půli jsme hráli už jen my, protože jsme na tom byli kombinačně lépe než domácí. Na šance Čtvrtníčka a Haška z první půle navázali Kostorek či Drobílek při pokusu z trestného kopu, gól jsme však nedali a prosadili jsme se až v rozstřelu: i díky tomu, že Havránek chytil domácím dvě penalty. Čížová měla šanci až v závěru utkání, ale i tak jsme tady měli získat ne dva, ale všechny tři body.“

Trenér Čížové Radim Kokeš: „Hrálo se nahoru dolů, my jsme byli nebezpečnější v první půli, kdy jsme měli tři šance, hosté sice měli po přestávce převahu, ale nic si nevytvořili. Remíza je spravedlivá. Citelně nám schází kanonýr Martin Jirouš, který už sice trénuje, ale nastoupí až tak z dva týdny.“

 

Sokol Čížová – Slavoj Vyšehrad 0:0, pen. 3:4

Hráno v sobotu 19. srpna 2017 ve Strakonicích, 2. kolo ČFL.

Penalty proměnili: Held, Zahrádka, Vávra – Čtvrtníček, Hradecký, Hendrych, Drobílek. Penalty neproměnili: Dvořák, Rozhoň (oba Čížová).

Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Špindlerová. ŽK: Kočí, Vávra – Hradecký.

Diváků: 225.

Čížová: Satrapa – Mich. Held, Novák, Rozhoň, Tomášek – Dvořák – Chytrý (59. Zahrádka), Kočí, Janda (88. Vávra), Nečas (64. Bálek) – Polodna. Trenéři Radim Kokeš a Zdeněk Staroba.

Vyšehrad: Havránek – Matějka (78. Macej), Hendrych, Egert, Madej – Klesa, Hradecký, Máče (72. Kostorek), Hašek (56. Kulhavý) – Drobílek – Čtvrtníček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka, Šlegl a Matysík. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto: Jan Škrle/jihoceskyfotbal.cz

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...