INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První vítězství: šemíci zdolali Písek 2:0 góly Klesy a Haška

„A“-muži Sobota 26. srpna přinesla fotbalistům Slavoje Vyšehrad konečně příležitost k vítěznému pokřiku. Šemíci na domácí půdě zdolali brankami Michala Klesy a Dominika Haška 2:0 Písek, a současně tak protrhli dosavadní střeleckou sterilitu. Navíc brankář Jiří Havránek vychytal podruhé za sebou čisté konto.

Trenéři Klíma s Kopřivou poslali na hřiště stejnou sestavu jako týden předtím proti Čížové. Do první příležitosti se dostal už po pěti minutách hry a centru od Madeje Čtvrtníček, hlavičkoval v záklonu nad bránu. Ve 12. min. byl však faulován přesně uprostřed hřiště Máče, ihned rozehrál balon na levou stranu, kde se dostal přes tísněného Čtvrtníčka až k Madejovi. Ten se díky klamavému pohybu tělem a kličkou směrem ven ze hřiště zbavil bránícího protihráče a zpětnou přihrávkou odcentroval před bránu. Na zadní tyči pak vyhrál přetlačovanou s dalším píseckým zadákem Klesa a zblízka napálil balon pod břevno: 1:0! Byla to nejen jeho premiérová trefa v dresu Vyšehradu, ale současně i první gól celého mužstva v tomto ročníku ČFL.

Pak už toho do konce poločasu před oběma bránami moc vidět nebylo – Písek sice postupně převzal iniciativu, ale pozorný Havránek měl nejvíc práce pouze s jednou tečovanou střelou. Jinak balony ve svém vápně spolehlivě sbíral. Na druhé straně pokus Drobílka z trestného kopu zneškodnil gólman Hajdušek.

Drobílek byl hodně aktivní a vidět především po změně stran. V 54. min. převzal balon od Máčeho zatáhl ho po pravé straně a centrem našel nabíhajícího Hradeckého. Ten ranou bez přípravy sice o metr přestřelil, ale i tak si vysloužil potlesk diváků. V 63. min. po faulu na Máčeho rozehrál Drobílek trestný kop, k balonu se protlačil znovu Máče, jeho hlavičku ale spolehlivě kryl brankář Hajdušek. O čtyři minuty později Hašek střelou zpoza vápna minul.

V 70. min. uprostřed hřiště Klesa hrudí sklepl balon Máčemu, jenž si ho v rychlém kontru na pravé straně hřiště dvakrát vyměnil s Drobílkem a ten prakticky podél brankové čáry poslal střílený centr do ohně. Nedosáhli na něj ani dva zadáci Písku, ani ve skluzu Čtvrtníček, zato Hašek na zadní tyči ano a napálil ho zblízka do sítě: 2:0!

Žlutomodří ani za tohoto stavu nerezignovali, ale až čtvrt hodiny před koncem se zmohli na první střelu, jež mířila mezi tři tyče. Navíc zdálky. Jejím autorem byl Jakub Held.

V 82. min. se dostal do vyložené brankové příležitosti střídající Kostorek, ztroskotal však na gólmanovi Jihočechů. Jen o chvilku později se po Drobílkově rohu dostal k míči Matějka a po něm ještě zakončující Čtvrtníček, zblízka hlavou minul.

Na druhé straně hřiště v 89. min. Jakub Held trefil spojnici tyče a břevna, tříbodový zisk Slavoje to už ale nijak neohrozilo. Ještě v 90. min. mohl zvýšit na 3:0 Drobílek, běžel sám na Hajduška, minul však jeho bránu.

Zápas s Pískem byl prvním v rámci tzv. anglického týdne s vloženou středou. Ta je na pořadu 30. srpna a půjde o další domácí zápas na Vyšehradě: šemíci přivítají vítěze předchozích dvou ročníků ČFL Viktorii Jirny. V neděli 3. září se pak představí na hřišti nováčka v Nymburku. Obě tato utkání, středeční i nedělní, se hrají od 17 hodin.

Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Cenné vítězství nad zdatným protivníkem. Písek měl opticky víc ze hry, byl častěji na míči, ale hrozil nám prakticky jen ze standardek, které se nám však dařilo eliminovat. Naopak sami jsme si vypracovali asi pět gólových šancí, z nichž jsme dvě proměnili. Chtěl bych vyzdvihnout především defenzivní činnost v čele s Jirkou Havránkem a Mírou Hendrychem, pochvalu za poctivý výkon ale zaslouží všichni hráči. Takhle to má vypadat a pokud odehrajeme s týmž soustředěním i středeční zápas s dalším velmi těžkým protivníkem, nemáme se čeho obávat. Ostatně už je načase, abychom Jirny konečně porazili.“

Asistent Miroslav Grobár (Písek): „Dvě třetiny odehraného času jsme měli hru ve své moci, brzdila nás však naše špatná hra směrem dopředu, hlavně jsme kazili finální i předfinální přihrávky, a tak jsme nebyli sto obranu domácích přečislit. Bránu jsme poprvé trefili až čtvrt hodiny před koncem, kdy už domácí vedli 2:0. Naše produktivita je žalostná, jen tři střelecké pokusy v utkání je zoufale málo. Ze tří úvodních zápasů máme jediný bod, takový vstup do nové sezony jsme si určitě nepředstavovali. Hodně nám chybí útočník Martin Voráček, který je se zraněním kotníku mimo hru.“

 

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:0 (1:0)

Hráno v sobotu 26. srpna 2017, 3. kolo ČFL.  

Branky: 12. Klesa, 70. Hašek.

Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:5. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Čechlovský. ŽK: Hašek, Máče, Kostorek, Egert – Hanzlík, Held.

Diváků: 159.

Vyšehrad: Havránek – Matějka (88. Kulhavý), Egert, Hendrych, Madej – Klesa, Hradecký, Máče (80. Macej), Hašek (70. Kostorek) – Drobílek (90. +1 Krasnyanyk) – Čtvrtníček (90. +3 Stareček). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík – Hrachovec (57. Řezáč), A. Kočí, Milec (67. J. Held), Presl – Slepička (75. M. Held), Froněk. Trenéři Ondřej Prášil a Miroslav Grobár.

 

Střelci branek v sezoně 2017/18 (ČFL + Pohár FAČR)

1 – Hašek, Klesa, Drobílek (rozhodující penalta v rozstřelu), Egert (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

2 – Drobílek (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Madej, Máče, Hašek (v Poháru FAČR)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...