INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klesa: Naše součinnost si už sedá, můžeme porazit i Jirny

„A“-muži Michal Klesa je se svými 190 starty v nejvyšší soutěži nejzkušenějším hráčem současného týmu Slavoje Vyšehrad a tyto své zkušenosti v posledním utkání ČFL s Pískem (2:0) také patřičně zužitkoval. Byl u obou branek domácího týmu: v prvním poločase po centru Tadeáše Madeje sám otevřel skóre, po změně stran se pak u něj začala rodit gólová akce, jež pokračovala kombinací Vladimíra Máčeho, Filipa Drobílka a zakončujícího Dominika Haška.

„Už se ani přesně nepamatuji, kdy jsem dal naposledy gól v mistrovském zápase, bylo to za Budějovice někdy loni na podzim,“ vzpomínal. Stalo se tak 23. září 2016 a Klesa tehdy otevřel skóre utkání FNL s Frýdkem-Místkem. V souboji budoucího s bývalým hráčem Vyšehradu překonal brankáře Martina Štěpanovského a Dynamo vyhrálo 3:1.

Čtyřiatřicetiletý Klesa hrál vždy pravého záložníka, leč v posledních dvou letech se stáhl na post beka. Teď ale zase nastupuje na kraji středové řady.

„Běhání mi nevadí. Celý život hraju z lajny, ale většinou jsem góly spíš připravoval spoluhráčům. Při první gólové situaci v utkání s Pískem šel do centru od Tadeáše Madeje i Pepa Čtvrtníček na přední tyči, ale balon byl tečovaný, a tak se dostal až ke mně. Musel jsem se ještě dostat přes bránícího beka Hanzlíka, což se mi povedlo a dával jsem to poměrně zblízka do brány. Nebyl to pro mě typický gól, většinou střílím po náběhu ze strany. Každopádně od stavu 1:0 se nám pak už hrálo lépe,“ popsal Klesa.

Písek měl sice většinou míč na svých kopačkách, ale do šancí se nedostával. „Jen ke standardkám, protože jsme je do vápna nepouštěli. Jirka Havránek to měl pod kontrolou a nakonec jsme měli sami víc šancí, vyhráli jsme zaslouženě. V prvním utkání se Štěchovicemi jsme hráli my a góly dával soupeř, teď to bylo naopak,“ doplnil.

Výsledky Slavoje se rychle zlepšují: od nuly (Štěchovice) přes dva body (Čížová) až k tříbodovému zisku (Písek). „Chce to čas na souhru, ale už teď si to podle mě sedá. Ve středu hrajeme doma s Jirny, proti nimž jsem zatím nehrál, a tak je neznám. Ale vyhráli dvakrát za sebou ČFL a jsou stále nahoře v tabulce, takže budou dobří a mají navíc střelce Melechovského. Musíme se znovu maximálně soustředit na co nejlepší výkon a pak můžeme porazit i Jirny. Hlavně proměňovat šance, to je alfa a omega všeho,“ dodal hráč, jenž nosí na zádech číslo 10. Stejně jako ho nosil nejlepší fotbalista všech dob Pelé…

 

Micha Klesa po příchodu na Vyšehrad (3. července): „Jsem z Prahy, mám tu svoji rodinu se dvěma dětmi, a tak jsem se chtěl vrátit. To byl také hlavní důvod, proč jsem přijal nabídku Vyšehradu. Klub o mě projevil zájem už během sezony 2015/16, kdy ještě hrál druhou ligu. Mám také svoje civilní zaměstnání, a tak mi přišla vhod možnost tady hrát ČFL. Věřím, že to bude fungovat.“


Michal Klesa

narozen: 13. 5. 1983 v Praze

výška: 185 cm, váha: 77 kg

post: pravý obránce nebo záložník

číslo dresu: 10

kariéra: Sokol Běchovice, FK Újezd nad Lesy, Xaverov Horní Počernice, Bohemians Praha, Sokol Semice, Viktoria Sibřina, Bohemians Praha, Marila Příbram, Zenit Čáslav, FK Příbram, Dynamo Č. Budějovice, Slavoj Vyšehrad

bilance v I. lize: 9 sezon, 190 zápasů, 18 gólů a 24 asistencí


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...