INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly Petr Pelikán: Po první výhře to půjde lépe

TombolaCoby skalní fanoušek Slavie musel pan Petr Pelikán uprostřed minulého týdne strávit fakt, že „sešívaní“ si letos Ligu mistrů nezahrají: ztroskotali totiž těsně před jejími branami ve 4. předkole na Apoelu Nikósia. Zhruba 60 hodin po bezbrankové plichtě v Edenu a vyřazení Slavie si alespoň částečně spravil chuť při utkání ČFL na Vyšehradě, jemuž také drží palce. Náladu mu zvedl i fakt, že vyhrál tombolu. Domů si tak odnesl triko s potiskem a lahev vína.

„Je začátek sezony, ale už teď chybí nastřílené góly, Slavii i Vyšehradu,“ zmínil v poločase sobotního utkání s Pískem. To už ale šemíci vedli alespoň 1:0 trefou Michala Klesy. „Věřím, že nakonec to bude 3:0. Jsem optimista,“ prohlásil s úsměvem 42letý vítěz tomboly, který bydlí v Hloubětíně. Moc se nespletl, po změně stran totiž přidal Dominik Hašek druhý gól a šemíci zvítězili na Pískem 2:0. A o čtyři dny později se dočkal prolomení střelecké smůly i v Edenu, kde Slavia v nedělním ligovém zápase přejela Mladou Boleslav 4:0.

„Chodím i na zápasy Loko Vltavín, jsem velkým fanouškem fotbalu. Dříve jsem však byl na Slavii i předsedou hokejového fanklubu,“ prozradil Petr Pelikán. S fotbalovou Slavií jezdí i ven, například v předloňské sezoně s ní byl na všech třiceti ligových zápasech. Los v základní skupině Evropské ligy, co se týče cestování, ale fanouškům červenobílých moc nepřál. „Astana, Tel Aviv, ale také Villarreal, jsou hodně daleko, to budu muset vynechat.“

Snad to tedy Petru Pelikánovi i dalším fanouškům vynahradí další zápasy na domácí půdě: jak v Edenu, tak i zde na Vyšehradě. „Je to o prvním zápase, chytit se, a pak už to půjde,“ nedokázal v sobě zapřít povahu optimisty.

„Teď je tady na programu středeční zápas s Jirny, což bude ještě těžší soupeř, než byl Písek. Určitě se bude chtít znovu poprat o prvenství v ČFL. I remíza by tak měla svoji cenu, i když tři body jsou tři body,“ dodal vítěz druhé tomboly v této sezoně.

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...