INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Maratonec Pavel Matějovský: vítěz třetí podzimní tomboly

Tombola Jednapadesátiletý Pavel Matějovský z Krče chodí na Vyšehrad už od svých šesti let a dokonce si přesně pamatuje den, kdy zde byl poprvé: 31. srpna 1972. „Bylo to tehdy divizní utkání s Pelhřimovem. Utkvělo mi v paměti, protože den nato jsem šel poprvé do školy,“ prohlásil vítěz třetí podzimní tomboly. Vylosován byl v poločase středečního utkání s Viktorií Jirny.

Zamlada sám hrál fotbal na postu předstopera, oblékal dres Dynama Pankrác a Lokomotivy Vršovice. „Jednou jsem nastoupil i tady na Vyšehradě, prohráli jsme tu 0:2. Vyšehrad měl tehdy výborný dorost, který to dotáhl až do první ligy. Pamatuji, že si také zahrál před 15 tisíci diváky, byl to předzápas v Edenu před ligovým utkáním Slavie s Baníkem Ostrava. Z týmu dospělých Vyšehradu ještě pamatuji jako hráče Jirku Šustu nebo Karla Vaněčka staršího. To byl fotbal, přestože se hrálo na škváře.“ Kromě Vyšehradu Pavel Matějovský chodí i na prvoligové zápasy Bohemians 1905. „Vyšehrad má velké plus, že je z Prahy dostupný odevšad,“ připomněl.

V roli aktivního sportovce se prosadil víc než fotbalista coby běžec na dlouhých tratích. „Běhám stále maratony, připravuji se teď zrovna na Marathon du Beaujolais ve Francii,“ prozradil.

Pavel Matějovský chodil pravidelně i na druholigová utkání Vyšehradu na stadionu Viktorie Žižkov, i teď v letošním roce na jaře, kdy se mužstvu šemíků vůbec nedařilo. „Letošní jaro bylo zklamání, proto radši zůstanu u střízlivého odhadu. Budu spokojen s umístěním okolo osmé příčky v tabulce.“

V poločase utkání s Jirny, kdy byl na ukazateli bezbrankový stav, ale tipoval, že šemíci dotáhnou zápas do vítězného konce. „Vyhrajeme 1:0, věřím, že dá gól Klesa, který se předvedl už v první půli,“ odhadl Pavel Matějovský.

Vyšla mu jen první část tohoto odhadu, ta nejdůležitější: šemíci opravdu vyhráli. Skóre však bylo 2:1 a namísto Michala Klesy, který odstoupil po hodině hry se zraněním, se trefili do jirenské sítě Josefa Čtvrtníček a kapitán Miroslav Hendrych. Po výhře nad vítězem ČFL z předešlých dvou ročníků se šemíci posunuli na šesté místo tabulky.

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...