INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vyšehrad po 40 letech změří síly se soupeřem z Nymburku

„A“-muži Po středečním vítězství 2:1 nad Jirny pojedou fotbalisté Slavoje Vyšehrad v neděli 3. září do Nymburku v roli mírného favorita, na stadionu nováčka to ale nebude vůbec jednoduché. Polaban hrál zatím jen jednou doma a na jeho premiérové vystoupení v ČFL proti Loko Vltavín přišlo více než šest stovek diváků. Tým trenéra Jiřího Kabyla (na snímku) bude mít jistě znovu podporu četných fanoušků, navíc velkou motivaci konečně skórovat, protože v prvních čtyřech kolech se mu to nepodařilo. A také se bude chtít odlepit ze dna tabulky.

Řekne-li se Nymburk, vybaví se hned každému oranžový míč. Basketbalisté z patnáctitisícového města na Labi se stali letos počtrnácté za sebou mistry republiky a leccos už dokázali i v evropských pohárech. Vedle sportovního gigantu ČEZ Basketball Nymburk jsou sice fotbalisté Polabanu jen skromným oddílem, ale cílevědomě šplhají stále výš. Ještě v ročníku 2010/11 hráli I. A třídu, odkud postoupili do Středočeského krajského přeboru. Po čtyřech letech v něm skončili třetí za Ovčáry a Suchdolem, což jim v roce 2015 stačilo k postupu do divize. Hráli divizi B, ve své nováčkovské sezoně obsadili 11. místo a rok nato, tedy už letos na jaře, druhé místo s odstupem sedmi bodů za vítěznými Brozany.

Nejlepším střelcem Polabanu v uplynulém ročníku byli Tomáš Petr (15 branek), Luboš Nepovím (11) a na Vyšehradě známá tvář: Ivan Baratynskyy alias Bary (10).

Postup se štěstím na úkor Motorletu

Do ČFL se dostal Nymburk díky odstoupení Tachova a faktu, že měl nejlepší bilanci ze tří týmů na druhých místech divizí A, B a C. Motorlet v posledním kole divize A klopýtl v Mariánských Lázních, když inkasoval vyrovnávací gól v 90. minutě a pak navíc nezvládl penaltový rozstřel, a tak postoupil se značnou dávkou štěstí Nymburk.

„Jsme si vědomi, že jsme postoupili do velmi těžké soutěže. Je to pro nás novodobý historický úspěch. Vážíme si toho, že jsme se do ČFL dostali a budeme se těšit z každého bodu. Náš kádr, na rozdíl od jiných mužstev, je složen především z mladých hráčů. O to to bude složitější,“ uvedl trenér Jiří Kabyl. „Město Nymburk na takovou soutěž čekalo přes sedmdesát let, takže věříme, že si ji společně s našimi fanoušky užijeme a chceme ji hrát co nejdéle. Rozdíl mezi divizí a ČFL je velký, přesto nás láká postavit se těmto silným soupeřům a chceme dodržet slova hymny Polabanu – bít se jako lev.“

Podobně jako Jirny a Čížová se Nymburk nezúčastnil Mol Cupu. Do třetí nejvyšší soutěže vstoupil porážkou 0:3 v Domažlicích, kde inkasoval všechny tři góly už v prvním poločase. Vzápětí v domácí premiéře vybojoval bod proti Loko Vltavín. V Benešově potom sice podlehl 0:3, ale až do 90. minuty tam prohrával jen 0:1. Ve středu v Zápech prohrál 0:1, jediný gól zápasu inkasoval od Petra Putze.

Ve středu prohráli 0:1 v Zápech

„Gólů jsme však měli dát víc a rozhodnout utkání s Nymburkem už v první půli. Vypracovali jsme si šest nebo sedm tutovek, ale branka přišla až po hodině hry. Soupeř se od začátku soustředil jen na defenzivu, až v poslední minutě měl po rohu šanci na vyrovnání, kterou ale naštěstí neproměnil. Až na tento moment jsme utkání zvládli suverénně, jen mě mrzí, že výsledek nebyl vyšší. Hra byla jasně na naší straně. Projevilo se, že Nymburk je nováčkem a se soutěží se zatím trochu pere,“ řekl po utkání trenér vítězů Michal Mašek.

Ve středečním utkání v Zápech nastoupil Nymburk v sestavě: Jungr – Herčík (65. Franc), Svoboda, Vyskočil, Kabyl – Houžvička, Chlapec, Cáska (82. Dudek), Bodlák – Petr, Nepovím (74. Valín).

Brankář Martin Jungr prošel v mládeži Spartou a později chytal divizi za Admiru a Libiš. Kapitán Tomáš Svoboda prošel zase Mladou Boleslaví a hrál potom za Zápy. Další zadák Filip Vyskočil přišel z dorostu Slavie. Štítový záložník Michal Houžvička má na svém kontě jeden prvoligový zápas za Viktorii Žižkov. Tou prošel i třicetiletý útočník Tomáš Petr, který si zahrál mj. za Vlašim, Admiru, Hořovicko, Ovčáry, Čáslav a naposledy Libiš. O Baratynském již byla řeč, z Vyšehradu se dostal do Nymburku také přes Sokol Libiš.

S Nymburkem poprvé od sezony 1977/78

Utkání Polaban Nymburk – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 3. září od 17 hodin a řídí je východočeští arbitři: hlavní rozhodčí Lukáš Slavíček, na čarách potom Lukáš Vojtěch (oba z Hradce Králové) a Jan Kazda (z Ostroměře).

Naposledy na sebe oba týmy narazily v mistrovské soutěži před čtyřiceti lety a šlo o souboje v divizi C. Na podzim se hrálo 30. října 1977 a tehdejší utkání Slavoj Vyšehrad – Lokomotiva Nymburk vyhráli šemíci vysoko 5:0. Jarní odveta byla na programu 21. května 1978 a vyšla mnohem lépe domácímu Nymburku, zvítězil totiž nad Vyšehradem 3:0.

V konečné tabulce obsadil Vyšehrad 5. místo a Lokomotiva Nymburk poslední 16. místo. Divizi C tenkrát vyhrál TJ Kolín. Krátce nato pak fanoušci usedli k černobílým obrazovkám a sledovali mistrovství světa v Argentině (bez československé účasti) s triumfem domácích fotbalistů, kdy ve finále Argentina – Holandsko na stadionu River Plate v Buenos Aires dal Mario Kempes hattrick.

Juniorka hraje poprvé doma: soupeřem je Pragovka

Juniorka Vyšehradu, která v prvním kole letošního ročníku I. A třídy vyhrála 7:3 v Troji, nastoupí k domácí premiéře v sobotu ve 14 hodin proti týmu SK Praga Vysočany.

Týmy mládeže hrají o víkendu v Krči: v sobotu v 10 hodin U 19 „B“ a ve 12.15 hod. U 16 oba proti soupeři ze Svitav. V neděli tamtéž nastoupí v 10 hodin U 13 a U 12 proti, hodinu po poledni U 19 „A“ a v 15.15 hod. U 17: všichni proti Meteoru.

POZOR, ZMĚNA! NEDĚLNÍ UTKÁNÍ MLÁDEŽE BYLA PŘELOŽENA ZE HŘIŠTĚ V KRČI NA VYŠEHRAD!

 

SOUPISKA SK POLABAN NYMBURK

BRANKÁŘI: Martin Jungr (narozen 1992), Roman Přibyl (1998)

OBRÁNCI: Vojtěch Herčík (1994), Tomáš Svoboda (1988, kapitán mužstva), Filip Vyskočil (1998), Jiří Kabyl (1985), Michal Houžvička (1987), Matěj Bodlák (1993), Tomáš Valín (1997), Josef Dudek (1997)

ZÁLOŽNÍCI: Jaromír Cáska (1993), Tomáš Chlapec (1992), Luboš Nepovím (1994), František Franc (1997), Tomáš Jeník (1990), Václav Schulz (1997), Michal Daněk (1995)

ÚTOČNÍCI: Tomáš Petr (1987), Ivan Baratynskyy (1991), Roman Novotný (1997)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...