INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 4:1 s Převýšovem! Šemíci se posunuli na 3. místo

„A“-mužiSkvělé! Fotbalisté Slavoje Vyšehrad dosáhli počtvrté za sebou na tříbodové vítězství. V sobotu 9. září hlavně díky výkonu v prvním poločase zdolali 4:1 Převýšov a v tabulce se aktuálně posunuli z pátého na třetí místo. Do čela se dostala Chrudim a s 16 body vede před dvojicí pražských mužstev: Loko Vltavín a Vyšehrad na ni ztrácejí dva body.

Do sítě Převýšova se trefil dvakrát již v úvodní pětiminutovce David Smolák, těsně před poločasem upravil na 3:1 Vladimír Máče a po změně stran završil skóre na konečných 4:1 Dominik Hašek. Dres Slavoje poprvé oblékl stoper Jakub Seidl z Ústí nad Labem. Ve druhé půli se dostal na hřiště i další zbrusu nový hráč Josef Jakab ze Slavie. A nejen to, také dorostenci Franta Babka a Tomáš Stareček.

Hned v úvodní minutě zápasu po faulu na Haška rozehrál Čtvrtníček zleva trestný kop a Smolák na zadní tyči trefil: 1:0!

V 5. min. pronikl po pavé straně Drobílek, přihrál na vápno a Smolák se opět nemýlil: 2:0! Dvě střely dva góly…

Ve 12. min. ale hostující Hynek rozehrál z levé strany rohový kop, jenž tečoval Veselka a nabíhající Sedláček snížil: 2:1. Byla to celkově třetí střela v tomto utkání a padl z ní třetí gól…

V 16. min. po střele Drobílka zpoza vápna se dostal k dorážce Čtvrtníček, radost mu ale překazil na brankové čáře obránce Černý. Minutu nato Máče z trestného kopu minul a ve 24. min. se nevydařila obdobná standardka ani Madejovi.

Přesně po půlhodině hry jeden z hostujících zadáků sestřelil hluboko ve vápně Smoláka, penalta byla zjevná, přesto se hrálo dál.

Naopak ve 34. min. mohl vyrovnat hostující bek Vyšehrad, gól do sítě Vyšehradu však nedal – po rohu hlavičkoval z malého vápna nad.

Ve 39. min. se tlačil do šance Hašek, ale odskočil mu balon. Dvě minuty nato měl po přihrávce od Čtvrtníčka šanci Matějka, jeho střelu zblokovali zadáci hostí na roh. A po něm hlavičkoval kapitán Hendrych těsně nad.

Ve 45. min. si to Hendrych vynahradil, z poloviny hřiště rozehrál dlouhý trestný kop, k míči se dostal Čtvrtníček a po něm Máče, který špičkou kopačky přehodil brankáře Stejskala: 3:1!

Do druhé půle vstoupili hosté s odhodláním něco s tímto stavem udělat a Havránek měl několikrát příležitost prokázat své kvality. Likvidoval totiž jednu šanci Převýšova za druhou – hlavně ta dvojitá Urbancova byla vyložená.

Po hodině hry se začal Slavoj znovu víc osmělovat v ofenzivě a dvakrát to zkusil Drobílek. Jeho první střelu brankář vyrazil a při druhé z trestného kopu minul.

V 71. min. T. Labík před vápnem domácích ztratil balon, vyvezl ho Máče a našel Drobílka, jenž přihrávkou z pravé na levou stranu hřiště našel Haška a ten střelou po zemi neomylně zakončil: 4:1!

I za tohoto stavu se snažili hosté o korekci, to se jim ale nepodařilo. V úplném závěru utkání střelu L. Krajáka z trestného kopu odhlavičkoval Madej a balon skončil v zámezí.

V dalším kole ČFL fotbalisté Vyšehradu představí v sobotu 16. září v 10.30 hod. v Litoměřicích.

Asistent Milan Kopřiva: „ Z našeho pohledu velmi dobře zvládnuté utkání, především jeho první poločas. Do pěti minut jsme vedli 2:0, těsně před pauzou přidali ještě třetí gól, a to jsme ještě další zhruba tři gólové šance nevyužili. Nemluvě o tom, že po půlhodině hry a faulu na Smoláka měla být za stavu 2:1 penalta. Často jsme chodili do přečíslení, ale finální přihrávka nám ne vždy vyšla. Převýšov má stále velmi kvalitní tým, ale nás zastihlo utkání v pohodě a jeho defenzivu jsme často nachytali v nedbalkách. Ve druhé půli se nám už sice tolik nedařilo, přesto jsme skóre ještě navýšili. Po změně stran dokázal soupeř zvednout hlavu a několikrát nám zle zatopil, hlavně díky brankáři Havránkovi jsme to ale pokaždé ustáli. Pochvalu zaslouží i Čtvrtníček, který odvádí v soubojích obrovské množství práce, samozřejmě Drobílek, dále Smolák, Hašek a takhle bych mohl vyjmenovat všechny, protože všichni si zaslouží za svůj výkon uznání. Poprvé za nás nastoupil na postu stopera ústecký Seidl a odehrál velmi dobré utkání. Na posledních zhruba dvacet minut se dostal na hřiště i defenzivní záložník Jakab, jenž přišel pro změnu ze Slavie. I v tomto krátkém úseku hry ukázal, že fotbal hrát umí. Zápas se zkrátka musel divákům líbit, jen škoda, že jsme nenastříleli ještě víc branek.“

Trenér Převýšova Tomáš Hrabík: „Náš nejhorší výkon za celou dobu, co jsem v Převýšově. Nezachytili jsme začátek zápasu a pak už se do něj nedokázali vrátit. To se pak špatně hraje. Vyšehrad dal první dva góly z ničeho, až třetí byl po kombinaci. V celé loňské sezoně jsme inkasovali jen 34 gólů, nejméně ze všech týmů, zato nyní už po šesti kolech jich je 15. Budeme-li takto pokračovat, čekají nás v soutěži velké problémy.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Převýšov 4:1 (3:1)

Branky: 1. a 5. Smolák, 44. Máče, 71. Hašek – 12. Sedláček.

Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 9:5. Soupeřem zblokované střely: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Urban – Benedikt, Průcha. Bez karet.

Diváků: 132.

Vyšehrad: Havránek – Matějka (87. Stareček), Seidl, Hendrych, Madej – Smolák (66. Doležal), Hradecký, Máče, Hašek (73. Jakab) – Drobílek, Čtvrtníček (84. Babka). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Š. Klíma. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Převýšov: Stejskal – Vyšehrad (45. Věchet), Černý, Jarkovský, Veselka (33. Kosař) – Sedláček – Hynek (46. T. Labík), Zezula, Urbanec – L. Kraják – Bastin (46. Živný). Trenéři Tomáš Hrabík a Petr Hrabík.


Střelci branek v sezoně 2017/18 (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Drobílek (z toho 1 v Poháru FAČR a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL)

2 – Hašek, Smolák, Čtvrtníček (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Hendrych, Klesa, Máče, Egert (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

5 – Drobílek (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Madej

2 – Čtvrtníček, Máče, Hašek (obě v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR)

1 – Hendrych, Kostorek, Doležal (v Poháru FAČR)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...