INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Daniel Jáchym: teprve 15letý vítěz tomboly na Vyšehradě

Tombola – Počínaje srpnem roku 2012, kdy byla na Vyšehradě obnovena tradice poločasových tombol, zde bylo vylosováno už 67 vítězů. Ale žádný z nich ještě nebyl tak mladý jako ten poslední. V sobotu 9. září 2017 během utkání ČFL s Převýšovem získal hlavní cenu teprve patnáctiletý Daniel Jáchym. Domů si tak odnesl toustovač, triko s potiskem a navrch i šampaňské.

„Toho se asi nenapiju, to mi děda nedovolí,“ prohlásil mladistvý vítěz při pohledu na lahev šumivého vína. „Ve zdejší tombole jsem vyhrál několikrát už dříve, různá trička nebo také stulpny. Ale první cenu poprvé až teď.“

Na domácí zápasy našeho týmu chodí právě se svým dědečkem, kterým je pan Jiří Havel – bývalý hráč Slavoje Vyšehrad, který sám vyhrál tombolu letos v březnu při utkání s Benátky nad Jizerou. Jiří Havel nevynechá snad žádné mistrovské utkání šemíků na domácí půdě a vodí s sebou vnuka. Už pět let.

Daniel Jáchym fotbal nehraje, aktivním sportovcem ale je: věnuje se florbalu a hraje za Dům dětí a mládeže Jižní Město. Zde také chodí do školy, je žákem 9. třídy ZŠ Mikulova. Žije přitom v Uhříněvsi a víkendy často tráví u prarodičů, kteří bydlí poblíž stadionu Slavoje Vyšehrad.

„V první lize fandím Plzni a tady zase Vyšehradu, protože sem chodím už od svých deseti let. Věřím, že dnešní zápas dopadne dobře, tipuji vítězství 4:2,“ odhadl Daniel Jáchym v poločase utkání Vyšehrad – Převýšov, kdy na ukazateli skóre svítil stav 3:1. Dopadlo to dokonce ještě o chlup lépe, šemíci totiž nakonec vyhráli 4:1 a posunuli se na třetí místo tabulky ČFL.

Možnost uspět v tombole budou mít diváci na Vyšehradě ještě při pěti dalších domácích zápasech ČFL v podzimní části sezony: s Chrudimí (23. září), Král. Dvorem (7. října), derby s Loko Vltavín (21. října), nováčkem z Ústí nad Orlicí (4. listopadu) a s Benátky nad Jizerou (11. listopadu).

 

Dosavadní vítězové podzimní tomboly

Miroslav Komžík, Jižní Město-Opatov

Petr Pelikán, Hloubětín

Pavel Matějovský, Krč

Daniel Jáchym, Uhříněves


Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...