INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Litoměřicko má osm hráčů, kteří oblékli dres Vyšehradu

„A“-muži S jasnou představou a cílem navázat na dosavadní úspěšnou sérii čtyř tříbodových výher za sebou odcestují v sobotu 16. září ráno do Litoměřic fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Další motivací bude snaha odčinit tamní dubnovou porážku 2:3. Utkání se hraje v půl jedenácté dopoledne a narazí na sebe patnáctý s třetím týmem tabulky ČFL.

Šemíci předvedli v posledním utkání s Převýšovem (4:1) velmi dobrou hru, a díky tomu se také dostali krajní záložníci David Smolák a Dominik Hašek do sestavy kola ČFL webu fotbalunas.cz. Do Litoměřic odcestuje mj. i obránce Jakub Seidl, který zahájil sezonu právě v tomto severočeském týmu.

Litoměřicko sáhlo už během letní pauzy k mnoha změnám v hráčském kádru, odešel mj. i bývalý hráč Vyšehradu Jiří Kabele, a sice do divizní Hostouně. Naopak právě z Vyšehradu přišel útočník Jiří Heřman – přesněji vrátil se po sezoně do Ústí nad Labem, které ho pak poslalo do Litoměřic. Kromě jiných ale také přišel další ofenzivní hráč David Surmaj, jenž dříve hrával za juniorku Sparty a druholigové Táborsko. A také reprezentaci do 20 let.

Litoměřicko mělo špatný vstup do sezony už v červenci, kdy v utkání poháru prohrálo na půdě divizní Dobříše. Koncem srpna měl tým ze tří úvodních kol ČFL tři body a po porážce 2:5 v Domažlicích vedení klubu odvolalo trenéra Antona Mišovce. Oficiální výrok zněl: obě strany se nedomluvily na podepsání smlouvy a pokračování spolupráce.

Od září tak převzal mužstvo žlutomodrých asistent Michal Slabý, nicméně pod jeho taktovkou Litoměřicko nejprve prohrálo 0:3 na půdě nováčka v Ústí nad Orlicí a potom i doma 1:2 s Loko Vltavín. Naposledy před týdnem si však odvezlo dva body z Benešova: po bezbrankové remíze následovaly penalty s výsledkem 5:4 pro Litoměřicko. Podle Benešovského deníku měl zápas mizernou úroveň a hostům se naskytly bezprostředně za sebou dvě gólové šance, které Surmaj a Kolmistr neproměnili.

„Litoměřice byly agresivnější, rozbíjely naší hru, vyhrávaly osobní souboje a neproměnily svoji velkou šanci,“ uvedl mj. kouč Benešova Roman Veselý. Litoměřický kouč Michal Slabý byl spokojenější. „V první půli byli lepší domácí, ve druhé, kdy jsme něco změnili, naopak my. Hlavně jsem ale rád, že se nám podařilo odehrát zápas bez inkasované branky. Kluci to dobře odbránili.“ V Benešově poslal Slabý na trávník tuto sestavu: Plachý – Šimkovský, Šustr, Štancl, Dvořák – Šlehofer, Grunert (63. Kalaš) – Trýzna, Hanuš, Valenta (46. Kolmistr) – Surmaj (77. Zbudil, 90. +3. Zdržálek).

Jiří Heřman od srpna nehraje, včetně něj je ale v kádru Litoměřicka, i po odchodu Kabeleho, celkem osm hráčů, kteří už oblékli dres Vyšehradu: Jakub Šimkovský, Marek Hanuš a Jan Kalaš, ale také Panajotis Kucalas, Vladimír Kolmistr, Mykhaylo Batryn a Martin Štancl. Pravdou ale je, že poslední čtyři, tedy Kucalas, Kolmistr, Batryn a Štancl, se objevili v sestavě Vyšehradu pouze epizodně a většinou jen během přípravných zápasů.

Utkání FK Litoměřicko – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 16. září od 10.30 hod. a řídí je západočeští arbitři: hlavní rozhodčí Lukáš Langmajer z Přeštic, na čarách budou asistovat Ladislav Szikszay z obce Dolce v okrese Plzeň-jih a František Šlapák z Plané u Tachova.

Juniorka hostí v neděli ve 14 h Union Strašnice

Juniorka Vyšehradu hostí v neděli ve 14 hodin v utkání 4. kola pražské I. A třídy Union Strašnice a půjde o souboj druhého sedmým týmem tabulky. Již v neděli dopoledne v 10 hodin v Krči nastoupí A-tým staršího dorostu proti Viktorii Plzeň B a po nich si zahrají týmy U 17 obou soupeřů. Výkop je čtvrt hodiny po poledni.

V sobotu rovněž v Krči B-tým U 19 změří síly od 10 hodin s Viktorií Žižkov B, po nich od 12.15 hod. hrají týmy U 16.

Starší žáky (U 15 a U 14) čeká v neděli dopoledne pražské derby na Tempu, mladší žáci (U 13 a U 12) hrají v sobotu odpoledne v Karlových Varech. Starší přípravka A (U 11) hraje v sobotu od 10 hod. na Vyšehradě s Kolovraty, starší přípravka B (U 10) hostí v neděli od 13 hod. Tempo. Mladší přípravka hraje v pátek odpoledne ve Kbelích.

 

SOUPISKA FK LITOMĚŘICKO

BRANKÁŘI: Filip Starczewski (narozen 1994), Jan Plachý (1998), Martin Čmejla (2000)

OBRÁNCI: Lukáš Šlehofer (1992), Jakub Grunert (1986), Jakub Šimkovský (1992, kapitán mužstva), Panajotis Kucalas (1992), Petr Václavek (1996), Dominik Šustr (1996), Martin Štancl (1993), Radek Dvořák (1995)

ZÁLOŽNÍCI: Dominik Zdržálek (1996), Tomáš Jelínek (1998), Jakub Trýzna (1993), Filip Frank (1999), Vladimír Kolmistr (1993), Jiří Heřman (1997), Patrik Valenta (1996), Mykhaylo Batryn (1995), Marek Hanuš (1993)

ÚTOČNÍCI: Jan Kalaš (1993), David Surmaj (1996), Aleš Zbudil (1996)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...