INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Roman Veselý se stal novým koučem A-mužstva Vyšehradu

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad mají nového trenéra: 50letého Romana Veselého, jenž v uplynulé sezoně působil v Benešově. Pod jeho vedením se stali žlutomodří nejlepším jarním celkem ČFL. Na postu šéftrenéra střídá majitele klubu Jaroslava Klímu, který se z vlastního rozhodnutí přesouvá na post asistenta. Dalším asistentem je Miroslav Jíra.

Roman Veselý si jako aktivní fotbalista zahrál nejvyšší soutěž v dresu RH Cheb a vršovických klokanů. Za Bohemku odehrál tři desítky prvoligových zápasů a dal tři góly. Oblékl ale také dres reprezentační jednadvacítky nebo později německého Bayeruthu.

V roli trenéra se zapsal do povědomí fotbalové veřejnosti zejména díky svému působení ve Viktorii Žižkov, Varnsdorfu a mezitím také na Střížkově. V sezoně 2014/15 přivedl tým FK Bohemians Praha k triumfu v ČFL s obrovským náskokem 17 bodů. Už předtím úspěšně koučoval ve třetí nejvyšší soutěži Ovčáry, Viktorii Žižkov B, Kolín a potom zmíněný Benešov.

„Pokud jde o cíl, tím je vytvořit na Vyšehradě konkurenceschopný tým, který bude hrát o postup do vyšší soutěže. Ambice mám, několikrát jsem už tuhle soutěž vyhrál a také se mi líbí názor majitele klubu Jaroslava Klímy, který chce vrátit Vyšehrad do druhé ligy. Ostatně proto také fotbal děláme, abychom se pohybovali co nejvýš. Je jasné, že to bude těžké, že to bude bolet a že zde přijdou i další změny. Není to ale jen o trenérovi, tedy o jednom člověku; musí perfektně fungovat součinnost nás všech okolo mužstva. Pokud totiž něco nefunguje, přenese se to pak i na hřiště. Jsme zde od toho, aby celé toto soukolí fungovalo,“ uvedl Roman Veselý.

Vyšehrad pro něj byl až dosud soupeřem, ale ne neznámou půdou. „S Jardou Klímou se známe přes dvacet let a máme podobné názory na fotbal. Věřím proto, že jsme schopni vytvořit takový tým, který o ten postup hrát bude,“ řekl bez sebemenšího náznaku alibismu nový kormidelník šemíků. Za největší konkurenty v boji o špičku tabulky považuje trio Zápy, Loko Vltavín a Domažlice.

„Čekají nás těžké zápasy hned v úvodu sezony. Člověk ale musí přijímat výzvy a nelze se za něco schovávat,“ dodal Roman Veselý.

Jaroslav Klíma, počínaje říjnem roku 2011, odkoučoval celkem 336 zápasů A-týmu Slavoje Vyšehrad s bilancí 143 výher – 52 remíz – 141 porážek. Z těchto 336 utkání bylo 28 ve Fotbalové národní lize (bilance 5 – 5 – 18), 101 v ČFL (bilance 44 – 13 – 44), 76 v divizi (bilance 50 – 10 – 16), 13 v poháru (bilance 7 – 1 – 5) a 118 přípravných (bilance 37 – 23 – 58).

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...