INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři zápasy během osmi dní: náročný vstup do nové sezony

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad vstoupí v sobotu 11. srpna 2018 na domažlické Střelnici do nové sezony ČFL. Potom ve středu 15. srpna se představí na hřišti divizního Sokola Hostouň v utkání 1. kola Poháru FAČR alias Mol Cupu a za dalších 62 hodin budou znovu vybíhat na hřiště, tentokrát na vlastním stadionu, kde v sobotu 18. srpna přivítají v domácí premiéře Králův Dvůr. Tedy tři zápasy na úvod sezony v rozmezí osmi dní. Po příchodu řady posil se ale kádr rozšířil a měl by prokázat i svoji kvalitu.

Chodské slavnosti v den utkání jistě umocní i návštěvu na premiéru nového ročníku ČFL. Narazí na sebe čtvrtý a čtrnáctý tým tabulky sezony 2017/18. Diváci budou zvědavi nejen na svůj celek, ale i na Vyšehrad, neboť obě mužstva pozměnila svůj kádr. Pikanterií tohoto atraktivního měření sil bude i start útočníka Daniela Černého v dresu domácí Jiskry, který hrál v uplynulé sezoně za Vyšehrad. Domažlicím se ale vrátil i další útočník František Dvořák.

Týmu trenérů Pavla Vaigla a Petra Dobrého se navzdory řadě odchodů podařilo udržet zkušené opory, a to včetně nejlepšího střelce ČFL Petra Došlého, který dal v minulé sezoně 28 branek. A k tomu další dvě v Mol Cupu, takže de facto nastřílel třicet gólů! V poháru to Domažlice dotáhly do osmifinále, kde je zastavila Mladá Boleslav.

Cíl Domažlic: postup do druhé nejvyšší soutěže!

Cílem Jiskry Domažlice, slovy prezidenta klubu Jaroslava Ticháčka, je skončit mezi třemi nejlepšími týmy ČFL a pokusit se o postup do Fotbalové národní ligy.

Za druhé znovu uspět v poháru (před rokem Chodové vyřadili Klatovy, Chrudim a prvoligovou Duklu Praha), a přivést tak do Domažlic opět atraktivní prvoligová mužstva.

A za třetí, předvádět pohledný, kombinační a efektivní fotbal. Není to rozhodně žádná fráze nebo jen zbožné přání, neboť Domažlice nastřílely v uplynulém ročníku 92 gólů, nejvíc ze všech týmů ČFL. Mimochodem: na domácím stadionu dosáhly Domažlice průměru 3,9 gólu na zápas!

Jiskra během letní pauzy porazila juniorku Viktorie Plzeň 4:1 a divizní Březovou 4:0, podlehla mistru republiky Viktorii Plzeň 1:10 a remizovala s divizním Tachovem 1:1.

Na premiéru se očekává velká návštěva

,,V přípravě jsme odtrénovali i odehráli, co bylo v plánu. Bohužel ale k dlouhodobým marodům Mlynaříkovi a Bauerovi přibyli Dvořák s Kadarem, což jsou všichni hráči pro základní sestavu. Naše poměrně mladé mužstvo se teď potřebuje především sehrát, a to chvíli potrvá. Na úvod sezony nás čeká Vyšehrad, který podobně jako my obměnil kádr a posílil se hlavně hráči z Benešova, odkud s nimi přišel i zkušený manažer Rogoz a trenér Veselý. Vzhledem k umístění Vyšehradu v posledních dvou ročnících ČFL by se mohlo zdát, že nás čeká jednoduchý soupeř a zápas, tak tomu ale nebude. Na druhou stranu hrajeme na domácím stadionu při Chodských slavnostech a mělo by přijít hodně diváků. Na Střelnici se nám v minulé sezoně hodně dařilo a věřím, že tak tomu bude i letos,“ uvedl kouč Jiskry Pavel Vaigl. Domažlice byly také v tabulce domácích zápasů na 1. místě, když získaly 43 z 51 možných bodů. Což je 84 %.

Favority soutěže vidí trenér Chodů v trojici Loko Vltavín, Olympia Radotín, Zápy. „Možná to budou i nevyzpytatelné Jirny či někdo jiný. Doufám, že i naše mužstvo bude patřit k favoritům,“ doplnil Vaigl.

Zlomí šemíci nepříznivou bilanci na domažlické půdě?

Na Střelnici hráli šemíci zatím třikrát a vždy tam prohráli: 0:2, 2:3 a 2:5. Snad tuhle nepříznivou bilanci prolomí příchod trenéra Romana Veselého, jemuž se naopak v Domažlicích dařilo. V listopadu roku 2014 tam remizoval se FK Bohemians Praha 1:1 (na penalty pak vyhrál tým ze Střížkova) a letos v květnu zvítězil Na střelnici s Benešovem 6:4. To byl impozantní výsledek, protože půltucet branek nedokázalo nastřílet v Domažlicích ani žádné z prvoligových mužstev v poháru.

Utkání 1. kola ČFL Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 11. srpna od 15 hodin a řídí je jako hlavní rozhodčí Jiří Musil, jemuž budou na čarách asistovat Jan Hurych a Matěj Cichra.

Start přeboru: sobota 14.30 hod. Tempo – Vyšehrad B

Juniorka Vyšehradu si zahraje po osmiletém účinkování v I. A třídě znovu v pražském přeboru a čeká ji těžká premiéra: v sobotu v půl třetí odpoledne na hřišti Tempa, které veřejně prezentovalo své odhodlání vybojovat postup do divize.

Svoje soutěže rozehrají také naši starší i mladší dorostenci, kteří se představí v neděli na stadionu Josefa Masopusta v Mostu. Zápas U 19 se hraje od 10 hodin, zápas U 17 má výkop čtvrt hodiny po poledni.

 

SOUPISKA JISKRY DOMAŽLICE

BRANKÁŘI: Jan Švihořík (narozen 1994), Lukáš Brych (1994), Dominik Sváček (1997)

OBRÁNCI: Marek Bauer (1989), Jakub Kadar (1999), Filip Čihák (1999), Martin Hrubý (1992), Tomáš Hájovský (1982), Michal Mlynařík (1994), Jakub Teršl (1997)

ZÁLOŽNÍCI: Petr Mužík (1986, kapitán mužstva), Petr Došlý (1990), Lukáš Roubal (1991), Martin Buršík (1996), Martin Rychnovský (1998), Daniel Boček (1997), Jonáš Vais (1999), David Brabec (1996)

ÚTOČNÍCI: Daniel Černý (1994), František Dvořák (1992), Milan Nemeš (1996)

Přišli: Daniel Černý (Vyšehrad), Jakub Kadar, Martin Rychnovský, Dominik Sváček (všichni Viktoria Plzeň), Filip Čihák, David Brabec, Lukáš Roubal (všichni Doubravka), František Dvořák (Tachov), Milan Nemeš (Olympia Hradec Králové). 

Odešli: Jakub Šiman (Viktoria Plzeň), Lukáš Pfeifer (Táborsko), David Bezdička (Dukla Praha), Lukáš Matějka (Ústí nad Labem), Jakub Blažek, Milan Braun (oba Tachov), Marek Hejda (Král. Dvůr), Ondřej Chocholoušek (SpVgg Bayern Hof/Něm.). 


Vzájemná utkání Vyšehrad – Domažlice

Domažlice – Vyšehrad 2:0 (1:0)

ČFL, hráno 9. srpna 2014. Branky: 40. Hrdlička, 81. Braun. Rozhodčí: Drábek – Šimek, Šedivka. ŽK: Tafat, Leitl – Kratochvíl, Ansuma, Budějský, Mojdl. Diváků: 950.

Domažlice: Ticháček – Bárta, Tůma, Bauer, Braun (88. Javorský) – Vojtko (64. Leitl), Mužík, Hrubý, Došlý (73. Špírek), Hrdlička – Tafat (78. Hamerník). Trenéři Purkart a Wolf.

Vyšehrad: Procházka – Budějský, Hendrych, Kratochvíl, Frohna (83. Ivančo) – Kolařík (61. Just), Schön (73. D. Veselý), Mojdl, Nosek (55. Kalaš) – Ansuma (88. Dušek), Macháček. Trenéři Klíma a Kopřiva.

 

Vyšehrad – Domažlice 2:0 (2:0)

ČFL, hráno 8. března 2015. Branky: 27. Kratochvíl, 42. Smolák. Rozhodčí: Váňa – Duchoň, Štefan. ŽK: Kočí, Macháček, Svátek – Mužík, Leitl. ČK: 64. Leitl (Domažlice). Diváků: 235. 

Vyšehrad: Kubát – Kabele, Hendrych, Kratochvíl, Nosek – Macháček (88. Krivosheev), Mojdl, Kočí, Smolák (79. Šimkovský) – Svátek (83. Rybařík), Kalaš (86. Hanuš). Trenéři Klíma a Kopřiva.

Domažlice: Švihořík – Hrubý, Tůma, Bauer, Bárta (85. Beránek) – Javorský – Leitl, Braun (65. Došlý), Mužík, Roubal (79. Špírek) – Hošek (83. Vojtko). Trenér Purkart.

 

Domažlice – Vyšehrad 3:2 (1:0)

ČFL, hráno 29. října 2016. Branky: 36. a 90. (+3) Fořt, 76. Černý – 59. Smolák, 67. Volešák. Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Fojtík. ŽK: Matějka, Heřman (oba Vyšehrad). Diváků: 250. 

Domažlice: Šiman – Chocholoušek, Bauer, Blažek, Piroch (70. Černý) – Špírek, Hrubý (63. Hejda), Bezdička, Mužík – Braun, Fořt. Trenér Kronďák.

Vyšehrad: Winter – Prosek, Kvída, Hendrych, Písačka – Smolák (73. Madej), Matějka, Drobílek, Pilík – Volešák, Strnad (57. Heřman). Trenéři Klíma a Kopřiva.

 

Vyšehrad – Domažlice 1:2 (0:1)

ČFL, hráno 27. května 2017. Branky: 67. Heřman – 7. Mužík, 54. Černý. Rozhodčí: Němec – Benedikt, Tesař. ŽK: Nosek, Smolák, Matějka – Ruml, Průcha. Diváků: 164.

Vyšehrad: Procházka – Macej, Matějka, Nosek (72. Šlegl), Písačka – Doležal (58. P. Ježdík), Volešák (84. Rossmann), Drobílek, Smolák – Kostorek (31. Heřman), Matysík (54. Madej). Trenéři Klíma a Kopřiva.

Domažlice: Švihořík – Blažek, Bauer, Mráz, Chocholoušek – Braun – Hrubý, Průcha, Ruml (65. Špírek) – Černý (82. Korelus), Mužík (76. Boček). Trenéři Kronďák a Čihák. 

 

Domažlice – Vyšehrad 5:2 (1:1)

ČFL, hráno 14. října 2017. Branky: 47. a 69. Došlý, 45. (+3) Bauer, 73. Mužík z pen., 88. Teršl – 18. a 53. Čtvrtníček obě z pen. Rozhodčí: Kvaček – Dujsík, Raplík. ŽK: Bauer, Hejda, Došlý, Mlynařík – Hašek, Drobílek, Hendrych, Havránek, Hradecký, Kostorek, Máče. Diváků: 385. V 56. min. neproměnil Došlý (Domažlice) penaltu.

Domažlice: Šiman – Blažek, Hájovský, Bauer, Mlynařík – Pfeifer (46. Braun, 83. Roubal), Hrubý, Chocholoušek (86. Teršl), Mužík, Došlý – Hejda (76. Bezdička). Trenéři Vaigl a Dobrý.

Vyšehrad: Havránek – Kostorek, Macej (59. Matějka), Hendrych (76. Jakab), Madej – Doležal (59. Klesa), Máče, Hradecký, Hašek (70. Smolák) – Drobílek – Čtvrtníček. Trenéři Klíma a Kopřiva.

 

Vyšehrad – Domažlice 4:4 (3:2), pen. 2:1

ČFL, hráno 12. května 2018. Branky: 3., 33. a rozhodující penalta v rozstřelu Drobílek, 20. Hradecký, 90. Heřman – 8., 31. a 53. L. Matějka, 58. Bezdička. Penalty proměnili: Čtvrtníček, Drobílek – Mlynařík. Penalty neproměnili: Jakab, Máče, Černý – Bauer, Hejda, Chocholoušek, Došlý. Rozhodčí: Vaňkát – Klupák, Šimeček. ŽK: Čtvrtníček, Hašek – Braun. Diváků: 120. 

Vyšehrad: Procházka – Šlegl (58. Černý), D. Matějka, Václavek, Jakab – Kostorek (78. Heřman), Máče, Hradecký, Hašek (74. Madej) – Drobílek – Čtvrtníček. Trenéři Klíma, Kopřiva a Jíra.

Domažlice: Brych (90. +1 Šiman) – Blažek, Chocholoušek, Hájovský, Mlynařík – Pfeifer (60. Hejda), Mužík, (90. +1 Buršík), Braun, Bezdička (88. Bauer) – L. Matějka (84. Teršl), Došlý. Trenéři Vaigl a Dobrý.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...