INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Premiéra nové ročníku ČFL: šemíci vezou bod z Domažlic

„A“-muži Po třech bodech sahal v sobotu 11. srpna 2018 v Domažlicích tým Slavoje Vyšehrad. Nakonec si z premiéry nového ročníku ČFL odvezl jeden, když utkání skončilo remízou 2:2 a na penalty pak vyhrála domácí Jiskra 7:6. Oba góly hostujícího týmu vstřelil David Čapek, posila šemíků ze Sparty.

V základní sestavě Vyšehradu se objevili jen tři hráči, kteří nastoupili k poslednímu utkání minulého ročníku proti Dobrovici: brankář Havránek, Hradecký a Drobílek. Vstup do zápasu se vůbec nepovedl, když už po devadesáti vteřinách hry odcentroval zleva nejlepší střelec ČFL Došlý a Brabec na zadní tyči hlavičkoval míč zblízka do sítě: 1:0.

Slavoj hrající v zelených dresech ale hned zvedl hlavu a pustil se do ofenzivy. V 5. min. hráči hostí reklamovali faul ve vápně na pronikajícího Laňku, ale bezvýsledně. Dvě minuty nato se na druhé straně hřiště ocitl zčistajasna v šanci domažlický Vais, leč zbrkle přestřelil. V 10. min. opět zahrozil z levé strany Laňka, jeho průnik zneškodnil brankář Brych.

Tým Slavoje dál obléhal bránu domácích, ve 13. min. si naběhl do volného prostoru po levé straně hřiště Junek, zpětnou přihrávkou našel na vápně Čapka a ten neotálel a trefil horní růžek brány: 1:1!

Ve 22. min. Domažlice podnikly postupný protiútok, který skončil tím, že navzdory přesile tří bránících hráčů Vyšehradu se kanonýr Došlý zorientoval nejlépe ve vápně, pootočil s míčem a poslal ho ke vzdálenější tyči: 2:1.

O vyrovnání se ihned pokusil Laňka, jeho dva střelecké pokusy stihli protihráči zblokovat. Po půlhodině hry Čapek téměř nachytal na švestkách vyběhnuvšího Brycha, ten ale celou situaci v rohu vápna se štěstím ustál.

Ve 35. min. znovu zahrozil Došlý, jeho ošidnou střelu po zemi Havránek vykopl. Ve 43. min. gólman šemíků společně s Hradeckým zpacifikovali nebezpečný průnik Vaise, a z protiútoku pak nastala na druhé straně obdobná situace při Drobílkově pokusu o ztečení domažlické brány.

Ani ne minutu po změně stran Junek vybojoval míč na polovině domácích, prošel s ním až do vápna, kde ho od něj převzal Laňka, a toho fauloval Hájovský. Jistou střelou po zemi k tyči Čapek z penalty vyrovnal: 2:2!

V 56. min. Laňka nádhernou kolmou přihrávkou uvolnil nabíhajícího Čapka, který se tak rázem ocitl s míčem na noze tváří v tváři brankáři Brychovi. Ten ale zachoval rozvahu a pohotovým zákrokem zmařil novému útočníkovi Vyšehradu jeho obrovskou šanci dosáhnout hattricku. Jenomže tři minuty nato podobně spálil na druhé straně tutovku i autor první domažlické trefy Brabec.

V 63. min. se dostal k zakončení v nadějné pozici Junek, střela mu nesedla. V polovině druhé půle šemíci trochu polevili při důsledném bránění, a hned za to málem pykali. Díky Havránkovi, který vyrazil dvě těžké střely za sebou, z nichž hlavně ta druhá od Došlého měla takřka gólové parametry, zůstal stav 2:2.

Oboustranně ofenzivní představení plné fotbalové kreativity pokračovalo další parádou na druhé straně v 70. min., kdy po Drobílkově rohu a odraženém míči Laňka napálil tvrdou ranou břevno domácí svatyně! V 78. min. „zazdil“ svoji příležitost před Havránkem Vais, střelou bez přípravy minul jeho bránu. A v 81. min. po rohu opět Vais trefil břevno! To bylo také poslední velké vzrušení v normální hrací době.

V penaltovém rozstřelu měli k vítězství blíž šemíci. V prvních třech sériích proměnili domácí Mužík, Vilček a Rychnovský, stejně jako hostující Laňka, Neuberg a Kacafírek. Ve čtvrté sérii zaváhal domažlický Hrubý, zatímco Rys uspěl. V páté sérii Došlý proměnil, ale pokud by dal i Drobílek, stěhoval by se druhý bonusový bod na Vyšehrad – bohužel minul bránu.

V šesté a sedmé sérii proměnili jak domácí Dvořák s Čihákem, tak i hráči Vyšehradu Brejcha se Šleglem. V osmé sérii rozhodl domažlický Teršl, protože Šimek nedal a Jiskra vyhrála na penalty 7:6.

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Byli jsme v tomto utkání lepším a fotbalovějším týmem, měli blíž k vítězství, takže jsme rozhodně spíš dva body ztratili než jeden získali. Častěji jsme byli na míči než domácí, bohužel jsme ale neproměnili některé vyložené šance. Čapek mohl dosáhnout hattricku, ale za stavu 2:2 nevyužil svůj sólový únik na brankáře Brycha.“

Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad 2:2 (2:1), pen. 7:6

1. kolo ČFL, hráno v sobotu 11. srpna 2018.  

Branky: 2. Brabec, 22. Došlý a rozhodující penalta Teršl – 13. a 47. Čapek (druhá z pen.).

Penalty proměnili: Mužík, Vilček, Rychnovský, Došlý, Dvořák, Čihák, Teršl – Laňka, Neuberg, Kacafírek, Rys, Brejcha, Šlegl. Penalty neproměnili: Hrubý – Drobílek, Šimek.

Střely na branku: 8:9. Tyče nebo břevna: 1:1. Střely mimo: 9:5. Soupeřem zblokované střely: 4:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Musil – Hurych, Cichra. ŽK: Mužík, Hrubý – Šimek.  

Diváků: 794.

Domažlice: Brych – Hrubý, Hájovský, Čihák, Rychnovský – Brabec (71. Vilček), Teršl, Vais (84. Buršík), Mužík, Došlý – Dvořák. Trenéři Pavel Vaigl a Petr Dobrý.

Vyšehrad: Havránek – Hradecký (46. Šlegl), Šimek, Neuberg, Junek – Brejcha – Rataj (76. Kacafírek), Rys, Drobílek, Laňka (90. +3 Doležal) – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini a Jakab. Trenéři Roman Veselý a Miroslav Jíra.


Foto: Jiří Pojar  

Fotogalerie z utkání: ZDE

 

Vyšehradské starty za posledních 12 sezon

5. 8. 2007 (ČFL) Vyšehrad – Cheb 1:0

9. 8. 2008 (ČFL) Letohrad – Vyšehrad 1:1

8. 8. 2009 (ČFL) Ovčáry – Vyšehrad 5:1

8. 8. 2010 (divize B) Meteor – Vyšehrad 0:1

13. 8. 2011 (divize B) Teplice B – Vyšehrad 1:3

12. 8. 2012 (divize B) Úvaly – Vyšehrad 1:3

11. 8. 2013 (divize B) Žatec – Vyšehrad 0:6

9. 8. 2014 (ČFL) Domažlice – Vyšehrad 2:0

2. 8. 2015 (FNL) Vyšehrad – Znojmo 0:4

14. 8. 2016 (ČFL) Převýšov – Vyšehrad 1:1, pen. 5:3

12. 8. 2017 (ČFL) Vyšehrad – Štěchovice 0:4

11. 8. 2018 (ČFL) Domažlice – Vyšehrad 2:2, pen. 7:6

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...