INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pohárové drama v Hostouni mělo špatný konec: prohra 4:5

„A“-muži Sedm změn v základní sestavě oproti premiérovému utkání ČFL v Domažlicích učinili trenéři Vyšehradu pro středeční pohárový duel na půdě divizního Sokola Hostouň. Obměněná jedenáctka ale svoji příležitost nevyužila a v obci u Kladna podlehla 4:5. V utkání 1. kola Mol Cupu šemíci prohrávali na začátku druhého poločasu již 1:4, ale třemi góly během čtvrthodiny hry dokázali vyrovnat na 4:4. Rozhodující gól pak inkasovali v nastaveném čase z penalty.

Domácí nastoupili se dvěma hráči, kteří ještě nedávno oblékali dres Vyšehradu: Kulhavým a Kostorkem. A vyšel jim vstup do utkání, kdy už v 7. min. překonal brankáře Pellegriniho Vegricht: 1:0. V 18. min. ale po centru od Jakaba vyrovnal Rataj střelou, která se odrazila od břevna: 1:1! Ve 28. min. Hájek lobovanou střelou poslal Hostouň podruhé do vedení: 2:1. Těsně před pauzou pak bývalý ligový fotbalista Trapp, který si dříve zahrál i za Plzeň a Slavii, z dorážky propálil gólmana Slavoje na 3:1.

Navzdory nepříznivému stavu vstoupil hostující tým do druhého poločasu bez potřebné koncentrace, a tak bylo ještě hůř a hned po zahájení hry a individuální chybě inkasoval. Podobně jako na začátku první půle se i tentokrát ve 46. min. prosadil Vegricht: 4:1.

To už ale byli na hřišti Laňka a Rys, o něco později přišel i Čapek. Všichni tři přispěli k tomu, že Vyšehrad začal konečně potvrzovat roli favorita tohoto utkání a zatlačil domácí do defenzivy. V 66. min. právě Rys střelou z levé strany na zadní tyč snížil: 4:2! V 74. min. převzal krásnou průnikovou přihrávku od Laňky Čapek a vstřelil kontaktní gól: 4:3! V 81. min. pak byl faulován Dunderovićem v šestnáctce Kacafírek a sám proměnil penaltu a vyrovnal: 4:4! Slavoj tak skóroval třikrát během patnácti minut.

Vyrovnaný stav se pak domácím dařilo hájit i ve zbývající desetiminutovce, přestože jim ubývaly síly a byli pod tlakem. Dokonat velký obrat mohl Laňka, který měl největší příležitost, jenomže byl při svém průniku faulován ve vápně a hrálo se dál.

Na prodloužení ale nedošlo, sportovní štěstí se totiž v závěru definitivně obrátilo k domácím. Po nastřelené ruce byla odpískána přísná penalta a 37letý kapitán Hostouně Marek (v české I. lize odehrál 11 sezon a v nich 237 zápasů) ji ve druhé minutě nastaveného času proměnil: 5:4. Šemíci tak skončili svoji pohárovou pouť hned na jejím začátku.

Trenér Hostouně Zdeněk Hašek: „Zápas se musel líbit, padlo hodně branek, bylo tam hodně pohybu, mělo to grády. Ztratili jsme vysoké vedení, ale proti kvalitnímu soupeři, který navíc do kvality vystřídal. Škoda vyhroceného konce. Co se týče penaltových momentů, nechci je komentovat, musel bych je nejprve vidět na videu. Ale konec zápasu to každopádně pokazilo.“ 

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Vzhledem k náročnému programu v úvodu sezony jsme výrazně obměnili složení základní sestavy, někteří hráči mě ale zklamali. Prohrávali jsme už 1:4, ale po trojnásobném vystřídání se naše hra hodně změnila k lepšímu a vyrovnali jsme na 4:4. Ve zbývajícím čase jsme už domácí mleli, pátý gól mohl dát Laňka, místo toho jsme ale sami inkasovali rozhodující gól v nastaveném čase z penalty po nastřelené ruce. Jsme zklamání, že jsme z poháru vypadli, na druhé straně ve druhé půli mužstvo prokázalo svůj charakter.“


Sokol Hostouň – Slavoj Vyšehrad 5:4 (3:1)

1. kolo Poháru FAČR, hráno ve středu 15. srpna 2018.

Branky: 7. a 46. Vegricht, 28. Hájek, 43. Trapp, 90. (+2) Marek z pen. – 18. Rataj, 66. Rys, 74. Čapek, 81. Kacafírek z pen.

Rozhodčí: Klupák – Krupka, Plzák. ŽK: Kudrna, Hanuščík – Hradecký.

Diváků: 150.


Hostouň: Kudrna – Kostorek (69. Dunderović), Trapp, Hanušík, Charvát – Kulhavý, Marek, Stojka (90. +2 Vašák), Lohoyda – Hájek, Vegricht (90. +2 Věchtík). Trenéři Zdeněk Hašek a Martin Čurda. 

Vyšehrad: Pellegrini – Šlegl, Šimek, Neuberg, Madej – Hradecký – Doležal (46. Rys), Kozel (58. Čapek), Jakab (46. Laňka), Rataj – Kacafírek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Brejcha, Drobílek a Junek. Trenéři Roman Veselý a Miroslav Jíra.

Foto: Bohumil Kučera/Kladenský deník

 

Fotogalerie z utkání: ZDE

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...