INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Druhý zápas a druhá remíza: proti Král. Dvoru za dva body

„A“-muži Dva zápasy a dvě remízy mají zatím na svém kontě v novém ročníku ČFL fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Zatímco z domažlické premiéry si odvezli jeden, v sobotu 18. srpna získali dva. Šemíci v domácí premiéře remizovali 1:1 se soupeřem z Králova Dvora a v penaltovém rozstřelu pak zvítězili 5:3.

Aktivněji vstoupili do utkání hosté, kteří se v úvodních dvaceti minutách pokusili pětkrát o zakončení: zejména při hlavičce Hella a pohotové střele z voleje od Šlapáka byli blízko ke vstřelení branky.

Domácí tým navzdory veškeré snaze nebyl sto překonat konsolidovanou defenzivu cábelíků. Ve 26. min. ale Laňka vyhrál osobní souboj uprostřed hřiště, míč se odrazil k Šimkovi, který ho posunul krátkou přihrávkou na Drobílka. Ten se nezalekl ani přesily čtyř protihráčů v červeném dresu, prošel s míčem na noze přes území soupeře a střelou zpoza vápna pod břevno překvapil brankáře Krčka: 1:0! Jenomže o šest minut později na druhé straně Kraus nákopem až od postranní čáry překvapil Havránka a míč skončil v horním růžku jeho brány: 1:1. Otázkou je, zda chtěl Kraus opravdu zakončovat, nebo spíš centrovat na nabíhajícího spoluhráče…

Ve 35. min. mohl znovu strhnout vedení na stranu Slavoje Laňka, dvakrát za sebou vypálil na Krčkovu bránu, oba jeho pokusy ale stihli králodvorští zadáci včas zblokovat.

Tři minuty po změně stran se opět pokusil o zakončení zpoza vápna Drobílek, tentokrát o půl metru přestřelil. V 58. min. kapitán hostí a bývalý hráč Vyšehradu Balšánek z rohového kopu „posadil“ balon přesně na hlavu nabíhajícího Boučka, který ovšem ve velmi dobré pozici přehodil domácí bránu.

Tlak Vyšehradu ale postupně začal sílit a přišly i šance. S tečovanou střelou Ryse si poradil Krček, zatímco tísněný Kacafírek dvakrát minul jeho bránu – poprvé hlavou po Laňkově trestném kopu z levé strany a podruhé z Čapkova centru zprava.

Krásnou akci předvedl tým Vyšehradu v 75. min., kdy Laňka převzal Junkovu přihrávku, narazil si míč s Kacafírkem a po jeho zpětné přihrávce se ocitl ve volném prostoru. Ihned pohotově vypálil, ale trefil jen dobře postaveného brankáře Krčka – z první i opakované střely.

V závěrečné čtvrthodině hry byli naopak blíž ke vstřelení druhé branky Králodvorští, konkrétně Nehoda, který měl dvě šance či pološance, ale Havránka nepřekonal. Zápas tak skončil 1:1.

V prvních dvou sériích penaltového rozstřelu proměnili jak hostující Hell s Nehodou, tak i Madej s Neubergem. Ve třetí sérii Zelenka překopnul Havránkovu bránu, zatímco Kacafírek proměnil. Ve čtvrté sérii králodvorský kapitán Balšánek zbabral pokus o panenkovský dloubák, zato Rys byl úspěšný. Tím bylo také rozhodnuto o druhém bonusovém bodu pro šemíky, kteří v rozstřelu ani jednou nezaváhali. V páté sérii proměnili jak hostující Rendla, tak i Drobílek.

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „První domácí utkání jsme chtěli zvládnout za tři body, ale Královák potvrdil, že má výborně organizovanou obranu, nenechával nám moc volného prostoru a přitom čekal na brejkové situace. Nebyli jsme sto tohle prolomit a navzdory rostoucímu tlaku jsme si nevytvořili zase tolik vyložených šancí, abychom výsledek utkání strhli na naši stranu. Hra byla celkem slušná, určitá nesourodost tam ale stále je. Možná nám chyběla rychlejší přihrávka nebo víc centrovaných míčů a možná i větší klid okolo vápna. Proti zhuštěné obraně a vysokým stoperům to bylo hodně složité, nicméně dva body bereme a z každého zápasu si musíme vzít ponaučení. Máme hodně fotbalové mužstvo, a tak jde o to, abychom z toho víc profitovali, což můžeme dosáhnout například zrychlením některých herních situací. Pravdou je, že proti Králováku jsme hráli pomaleji, než jsme zvyklí.“

Trenér Král. Dvora Tomáš Šilhavý: „Velmi dobré utkání. Vyšehrad dal dohromady výborné mužstvo s velkou kvalitou a není vůbec jednoduché s ním hrát. Tady se budou body sbírat těžce, my jsme tu získali jeden. Musím pochválit naše hráče za velmi týmový výkon na hranici sebeobětování, a tak jsme tu zaslouženě bodovali a získali motivaci do dalších zápasů. Organizace naší hry byla velmi dobrá, jen některé brejky jsme měli řešit lépe.“


Slavoj Vyšehrad – FK Králův Dvůr 1:1 (1:1), pen. 5:3

2. kolo ČFL, hráno v sobotu 18. srpna 2018.  

Branky: 26. Drobílek a rozhodující penalta Rys – 32. Kraus.

Penalty proměnili: Madej, Neuberg, Kacafírek, Rys, Drobílek – Hell, Nehoda, Rendla. Penalty neproměnili: Zelenka a Balšánek (oba Král. Dvůr).

Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 11:5. Soupeřem zblokované střely: 5:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:4.

Rozhodčí: Hájek – Drábek, Šafránková. ŽK: Drobílek – Procházka, Bohánek.

Diváků: 162.

Vyšehrad: Havránek – Šlegl, Šimek, Neuberg, Junek – Brejcha – Rataj (53. Kacafírek), Drobílek, Rys, Laňka (90. Madej) – Čapek (86. Kozel). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini, Hradecký, Jakab a Doležal. Trenéři Roman Veselý a Miroslav Jíra.

Králův Dvůr: Krček – Bouček, Rendla, Hell, Zelenka – Šebek – Kraus (83. Bohánek), Šlapák (66. Dolák), Balšánek, Hejda (73. Nehoda) – Procházka (90+3. Břížďala). Trenér Tomáš Šilhavý.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Drobílek, Rataj (v Poháru FAČR), Rys (v Poháru FAČR), Kacafírek (v Poháru FAČR)


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR)

1 – Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Šimek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...