INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Benešově šemíci oslavili první vítězství v sezoně: 3:1

„A“-muži – Poslední srpnová neděle přinesla fotbalistům Slavoje Vyšehrad konečně radost z plného bodového zisku. Díky dvěma trefám Davida Čapka a jedné Petra Ryse zvítězili na stadionu dosud neporaženého Benešova 3:1 a v tabulce se posunuli z 13. na 11. místo. Kromě toho učinili přítrž už téměř nekonečné sérii bez vítězství, jež trvala od 21. dubna, tedy více než čtyři měsíce.

Oproti středečnímu utkání v Zápech učinili trenéři dvě změny v základní sestavě, kde namísto Šlegla s Junkem nastoupili Krejdl a Rataj. V jedenáctce Vyšehradu se objevilo šest fotbalistů, kteří ještě na jaře hráli za Benešov.

Již po pěti minutách hry si vypracovali domácí vyloženou gólovou šanci, kdy po rohovém kopu zblízka hlavičkoval Filip, ale Havránek reflexivním zákrokem tým Slavoje podržel a vytěsnil míč na další roh. Vzápětí se na druhé straně protlačil do zakončení ve skluzu kapitán Vyšehradu Neuberg, ale také v tomto případě byl úspěšnější brankář – benešovský Rotbauer.

Tým hostí brzy získal půdu pod nohama a začal stále častěji ohrožovat domácí bránu. Po dvaceti minutách hry odcentroval Laňka, míč srazil na roh Pedro a lavička hostí reklamovala, že přitom zahrál rukou.

Do zakončení se dostali M. Rataj, Kozel, Drobílek a znovu Kozel, jehož střelu zdálky pod břevno vyrazil Rotbauer na roh. Ten rozehrál z levé strany Drobílek, Neubergovu hlavičku Rotbauer vyrazil před sebe, kde D. Čapek nejprve zblízka trefil tyč. Od ní se míč odrazil k Šimkovi, vzápětí opět k D. Čapkovi a ten už z bezprostřední blízkosti na druhý pokus poslal ve 27. min. míč do sítě: 0:1! 

Další možnosti skórovat měli Neuberg, M. Rataj a Drobílek. Domácí kontrovali dvěma pokusy Hampla a dalekonosnou střelou Engelmanna v závěru první půle.

Hned po návratu ze šaten tým v modrých dresech dvěma „slepenými“ góly potvrdil své vedení a nakonec i výhru. Ve 47. min. Laňka zpětnou přihrávkou na vlastní polovinu hřiště našel Šimka, jenž dlouhým nákopem poslal míč před benešovské vápno, kde se k němu prodral Rys a hlavou ho přiťukl D. Čapkovi. Ten neváhal a napálil balon do sítě: 0:2!

Trvalo jen 95 vteřin a přišla další změna skóre. D. Čapek posunul míč doleva na nabíhajícího M. Rataje a následovaly dvě zpětné přihrávky, nejprve k Brejchovi a od něj k nabíhajícímu Rysovi. Ten trefil přesně k zadní tyči: 0:3!

V 64. min. prověřil Havránkovu pozornost hodně nepříjemným lobem pod břevno benešovský bek Vosáhlo. Potom měl na druhé straně hřiště mezi 69. a 74. min. D. Čapek dvě příležitosti, aby zkompletoval hattrick, bohužel v obou případech minul.

V 79. min. si šel Havránek pro míč na hranici vápna, ale při střetu s atakujícím O. Ratajem mu vypadl z ruky a domácí hráč ho poslal do odkryté brány: 1:3.

V dalším utkání 4. kola ČFL tým Vyšehradu přivítá v sobotu 1. září nováčka Slovan Velvary. Výkop je tradičně v 10.15 hod.

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Zápasu jsme dominovali a kromě inkasované branky můžeme být s naším herním projevem spokojeni. Benešov měl sice první gólovou šanci, kterou neproměnil, ale pak už jsme začali mít navrch. Ve druhém poločase jsme utkání jasně ovládli, brzy šli do vedení 3:0 a zhostili se se ctí role favorita. Přispěl k tomu i fakt, že jsme dokázali eliminovat dvojici středových hráčů soupeře Engelmann – Pavel Čapek. Domácí tak čekali jen na brejky. Mrzí nás však zranění Dana Krejdla.“

 

SK Benešov – Slavoj Vyšehrad 1:3 (0:1)

3. kolo ČFL, hráno v neděli 26. srpna 2018.

Branky: 78. O. Rataj – 27. a 47. D. Čapek, 48. Rys. Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 7:5. Soupeřem zblokované střely: 2:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Štuk – Němec, Urban. ŽK: Vrňák, Vosáhlo, L. Balata, Švantner – Laňka, M. Rataj.

Diváků: 150.


Benešov: Rotbauer – Vrňák (53. Turek), Pedro, Filip, Vosáhlo (74. O. Rataj) – Brokeš, Engelmann, P. Čapek (89. Srb), L. Balata (89. V. Balata) – Hampl, Švantner. Trenéři Josef Laštovka a Petr Slepička.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl (46. Madej), Šimek, Neuberg, Laňka – Brejcha – Drobílek (73. Doležal), Rys, Kozel, M. Rataj (88. Hradecký) – D. Čapek (79. Kacafírek). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini a Šlegl. Trenéři Roman Veselý a Miroslav Jíra.

 

Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

5 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Rys (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Drobílek, Rataj (v Poháru FAČR), Kacafírek (v Poháru FAČR)


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR), Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR)

1 – Brejcha, Drobílek, Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Neuberg, Rataj, Rys

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...