INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po více než osmi letech hraje Vyšehrad v Karlových Varech

„A“-muži Jednoho nováčka mají fotbalisté Slavoje Vyšehrad úspěšně za sebou, před týdnem porazili doma 3:0 Velvary. Teď čeká šemíky další a navíc na jeho stadionu ve Dvorech: v neděli 9. září dopoledne Slavia Karlovy Vary. Půjde o měření sil jedenáctého s šestým týmem tabulky ČFL.

Tým z krajského města s téměř 50 tisíci obyvateli v roce 2014 sestoupil ze třetí nejvyšší soutěže a následně hrál čtyři roky divizi A. Obsadil zde postupně 4., 3., 4. a 1. místo. Letos na jaře se radoval z prvenství v této soutěži a náskoku 15 bodů před druhou Aritmou. Kanonýr Martin Psohlavec nastřílel famózních 32 branek, ten už ale v mužstvu není, znovu odešel do zahraničí.

Kapitán Marián Geňo dal v minulé sezoně 23 gólů, ten je nadále ústřední postavou a lídrem týmu hrajícího v klasických „sešívaných“ dresech. Psohlavec a Geňo jsou dvě velmi známá jména, i když je tu ještě například 25letý útočník z Viktorie Plzeň Dominik Mandula, který má za sebou stáž v Liverpoolu či starty v mládežnických reprezentačních týmech. V posledních dvou utkáních ale chyběl. Jinak je mužstvo červenobílých složeno převážně z mladých či velmi mladých fotbalistů.

Trenér Tichota: Máme mladý tým z místních fotbalistů

Trenérem je už řadu let bývalá opora zadních řad tohoto týmu Karel Tichota (na snímku vlevo). Třiačtyřicetiletý karlovarský patriot během své kariéry strávil sedm sezon v nejvyšší soutěži se 179 zápasy a 5 prvoligovými góly. V I. lize nastupoval za Cheb, Blšany a Opavu. Hrajícím asistentem je zmíněný Marián Geňo.

Pokud si odmyslíme pohárovou porážku na půdě divizního Kladna v polovině srpna, mohli se Karlovarští těšit z vynikajícího vstupu do této sezony. V premiéře zdolali 1:0 Jirny, potom si přivezli dva body z Brozan a dva body pak vytěžili i z domácího střetnutí s Dobrovicí, která, jak se zdá, možná letos hodně překvapí. Karlovy Vary jsou zatím jediné, které dosud s tímto soupeřem z cukrovarnického městečka neprohrály. Jenomže potom vyšly dvakrát za sebou naprázdno: koncem srpna podlehly doma 0:2 zkušenosti ztělesněné týmem Štěchovic a naposledy 1. září prohrály 1:2 v Písku.

Slavia se u Otavy ujala ve druhé půli vedení gólem Maňáka, ale dlouho se z něj netěšila. Brzy sama dvakrát inkasovala a odjela s prázdnou, byť i na jihu Čech prokázala, že je v ČFL jednoznačně konkurenceschopným celkem. Písecký trenér Rostislav Grossmann přirovnal Slavii výkonnostně a herně k týmu Benešova.

„Vstup do soutěže nám vyšel, ale poslední dva zápasy jsme prohráli. Doplatili jsme na nezkušenost, s tím jsme však počítali. Máme mladé mužstvo složené z fotbalistů, kteří hráli dosud většinou divizi. Stavíme ho z vlastních odchovanců a hráčů z okolí Karlových Varů. Věřím, že se budeme dál zlepšovat,“ řekl po píseckém vystoupení svých svěřenců trenér Karel Tichota.

„Informace o karlovarském týmu máme a chceme se na zápas ve specifickém prostředí ve Dvorech co nejlépe připravit. Slavia má daleko pohyblivější mužstvo, než tomu bývalo dříve. Spousta mladých v čele se zkušeným Geněm, zkrátka nečeká nás nic lehkého. Ve Varech se moc nevyhrává, ale my jsme si položili laťku vysoko a s cílem vyhrát jdeme do každého zápasu,“ uvedl trenér Vyšehradu Roman Veselý.

Utkání 5. kola ČFL Slavia Karlovy Vary – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 9. září od 10.30 hod. a bude je řídit trio plzeňských arbitrů: hlavní rozhodčí Marek Janoch, asistenti Miroslav Duda a Jakub Hodek.

V roce 2010 zvítězil Vyšehrad v Karlových Varech 3:2

Tým Vyšehradu naposledy hrál v Karlových Varech před více než osmi lety, tehdy rovněž v ČFL a ještě za trenéra Jiřího Formánka. V květnu roku 2010 si odsud odvezl výhru 3:2.

Tehdy šemíci vedli gólem Jirky Kubíka, potom domácí otočili góly Blažka a Vlčka na 2:1. V 78. min. ale vyrovnal Američan Garth Juckem a v 85. min. dal vítězný gól Slavoje na 3:2 Švéd albánského původu Mentor Zhubi.

V sezoně 2009/10 to však byla jediná výhra Vyšehradu venku a vzápětí také sestoupil do divize, kde potom strávil čtyři roky.

Juniorka hraje v sobotu dopoledne v Záběhlicích

V sobotu v 10.15 hod. na hřišti v Záběhlicích dojde k souboji čtvrtého a pátého týmu tabulky pražského přeboru: ČAFC – Vyšehrad B. Trenérem Čafky je někdejší kouč šemíků Zdeněk Andrlík a působí zde také tři naši bývalí hráči: Aleš Deré, Jakub Wulkan a Martin Jerie.

Vyjma utkání mládeže hrál naposledy tým Vyšehradu na hřišti Čafky před více než sedmi lety: v přípravném utkání v srpnu roku 2011 zde šemíci zvítězili 3:1. Už tehdy hrál za domácí tým jeho současný kapitán Tomáš Kaliba.

V neděli v 10 hodin dopoledne naše U 19 v utkání České ligy staršího dorostu přivítá na Vyšehradě soupeře z Kladna. Od 12.15 hod. se utkají týmy U 17.

Ve stejnou dobu, ale na hřišti v Krči, starší žáci změří síly s týmy SKP České Budějovice: patnáctiletí od 10 hodin, čtrnáctiletí čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci (U 13 a U 12) hrají v neděli dopoledne v Chomutově.

Přípravky teprve nyní rozehrají nový ročník svých soutěží. Starší přípravka A (U 11) nastoupí v neděli ve 14 hodin v Újezdu nad Lesy, starší přípravka B (U 10) již v pátek od 17 hodin doma na Vyšehradě proti Fotbalové akademii Praha.

Na rozdíl od svých o rok starších kamarádů mladší přípravka A (U 9) celý víkendový program naopak uzavře: v neděli v 17 hodin na Vyšehradě změří síly s Meteorem. Mladší přípravka B (U 8) bude hrát současně na vedlejším malém hřišti s Tempem.


SOUPISKA FC SLAVIA KARLOVY VARY

BRANKÁŘI: Jiří Chára (narozen 1998), Matyáš Šampalík (1998), Daniel Strnad (1995)

OBRÁNCI: Zdeněk Skala (1998), Jiří Samek (1998), Martin Pěkný (1995), Ludvík Tůma (1993), Ladislav Mestl (1996), Jan Staněk (1989)

ZÁLOŽNÍCI: Adam Němec (2000), Daniel Krlička (1996), Rostislav Vokáč (1998), Václav Vyleta (1999), Patrik Šmídl (1997), Pavel Maňák (1998), Martin Suchý (1998), Josef Hudec (1991), Jan Kalina (1998), Štěpán Dubnička (1999)

ÚTOČNÍCI: Marian Geňo (1984, kapitán mužstva), Milan Novotný (1991), Dominik Mandula (1993), Ondřej Frána (1998)

Foto: Daniel Seifert/Karlovarský deník

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...