INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci dostali brzy čtyři góly a prohráli v Karl. Varech 2:4

„A“-muži – Zápas na stadionu karlovarského nováčka ČFL ve Dvorech v neděli 9. září se fotbalistům Slavoje Vyšehrad nepovedl. Prohráli 2:4, a to především vinou zlé úvodní půlhodiny utkání, kdy čtyřikrát inkasovali. Až v závěrečných dvaceti minutách hry zmírnili vysokou pohru svými góly Denis Laňka trefou z trestného kopu a Petr Rys. Po šesti odehraných kolech tak šemíci klesli ze 6. místa do středu tabulky ČFL na sdílené 8. až 9. místo s Loko Vltavín.

V základní sestavě oproti předchozímu utkání s Velvary došlo k jedné změně, kdy na postu levého obránce nahradil Tadeáše Madeje zbrusu nový hráč: Jiří Funda z Hradce Králové.

Úvodní pětiminutovka zápasu se sice odehrála na polovině domácích, pak ale přišel špatně vhozený aut, vhazovali naopak domácí, přenesli hru na polovinu Vyšehradu a v 6. min. Krlička vypálil ze střední vzdálenosti tak, že trefil přesně k tyči a otevřel skóre: 1:0. Byl to vůbec první střelecký pokus v tomto utkání a hned skončil gólem. Uplynuly přesně dvě minuty a chybnou rozehrávku i následné nedorozumění v obranné činnosti týmu hostí potrestal Mandula: 2:0. Druhá střela v zápase, druhý gól.

V 19. min. Hudec prodloužil míč po pravé straně hřiště na kapitána Geňa, ten odcentroval na vzdálenější tyč a nabíhající Krlička hlavou a svým druhým gólem zvýšil na 3:0. Třetí střelecký pokus domácího týmu tak znamenal třetí gól.

Mezitím se dostal na druhé straně ke střele ze střední vzdálenosti Rys a v polovině prvního poločasu také Čapek, ale domácí brankář Chára pohotově zareagoval a vyrazil na roh.

Ve 29. min. po dlouhém výkopu brankáře Cháry Mandula již na polovině Vyšehradu vyhrál hlavičkový souboj, pak ještě stihl balon prodloužit obloučkem na Geňa, ten také vyhrál svůj osobní souboj s bránícím protihráčem v modrém dresu a poslal balon ke vzdálenější tyči. Čtvrtý střelecký pokus domácího týmu a čtvrtý gól přinesl neuvěřitelný stav 4:0 po necelé půlhodině hry.

Ve 35. min. nahradil Fundu Madej a vzápětí po přihrávce od Drobílka utekl Rataj, svoji velkou šanci ale neproměnil, Chára byl proti. Minutu nato po faulu na Drobílka Laňka z trestného kopu nasměroval míč přesně ke vzdálenější tyči, jenomže i s touto, pro brankáře velmi obtížnou situací, si Chára poradil a balon kryl. V tu chvíli byl poměr střeleckých pokusů 4:8, ale na ukazateli skóre stav 4:0.

Pět minut před pauzou mohl být stav dokonce už 5:0. Nejprve Havránek kryl Krličkovu střelu z vyložené šance a k odraženému míči se dostal ještě Geňo, jenž střelou bez přípravy z koutu malého vápna minul hostující bránu. Chvíli nato Geňo v další šanci či pološanci hlavičkoval opět mimo tři tyče.

Po změně stran se hráči v modrých dresech pokusili o nemožné: smazat čtyřgólové manko. Domácí je ale moc nepouštěli ke své bráně a střely ze střední vzdálenosti míjely svůj cíl. Naopak v polovině druhé půle znovu zahrozil Geňo, ale střelou z hranice vápna také minul.

V 71. min. byl však faulován Pěkným Rys a Laňka střelou z trestného kopu do horního růžku brány snížil: 4:1!

Šemíci měli sice stále sílící územní převahu, problém byl však zejména ve finálních přihrávkách, jež většinou nenacházely svého adresáta. Až v 90. min. Kozel prodloužil míč podél pravé postranní čáry na Laňku, ten přihrál nabíhajícímu Čapkovi, jenž našel patičkou Ryse a ten střelou z ostrého úhlu zakončoval: 4:2!

Nic víc se už nestalo – šemíci sice zvítězili na střelecké pokusy 21:8 a také v držení míče měli jasně navrch, jenomže na góly vyhráli domácí 4:2.

Fotbalisté Vyšehradu nyní odehrají v krátkém sledu za sebou dva zápasy na domácí půdě: v sobotu 15. září v 10.15 hod. s novým lídrem tabulky Dobrovicí a ve středu 19. září od 17.00 hod. tradiční derby s Loko Vltavín.

Trenér Roman Veselý: „Ačkoliv jsme se připravovali pečlivě, dostali jsme fotbalovou facku a tvrdý direkt. Fotbal je o zodpovědnosti a ne si jít jenom zahrát směrem dopředu. Obranná činnost při absenci Neuberga nefungovala, jak by měla.“


Slavia Karlovy Vary – Slavoj Vyšehrad 4:2 (4:0)

5. kolo ČFL, hráno v neděli 9. září 2018.

Branky: 6. a 19. Krlička, 8. Mandula, 29. Geňo – 72. Laňka, 90. Rys. Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:9. Soupeřem zblokované střely: 0:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:0.

Rozhodčí: Janoch – Duda, Hodek. ŽK: Pěkný, Tůma – Madej.

Diváků: 300. 


K. Vary: Chára – Samek, Tůma, Mestl, Pěkný – Hudec (67. Němec), Krlička, Maňák (86. Suchý), Vyleta (80. Šmídl) – Geňo (90. +2 Vokáč), Mandula (50. Novotný). Trenéři Karel Tichota, Marian Geňo a Zdeněk Havel.

Vyšehrad: Havránek – Laňka, Hradecký, Šimek, Funda (35. Madej) – Brejcha – Drobílek (72. Doležal), Rys, Kozel, Rataj (86. Šlegl) – Čapek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Pellegrini, Neuberg, Heřman a Shinjikashvili. Trenéři Roman Veselý a Miroslav Jíra.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

6 – Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR) 

3 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Drobílek, Kacafírek (v Poháru FAČR), Laňka


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

6 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Brejcha, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Rys

1 – Čapek, Drobílek, Jakab (v Poháru FAČR), Junek, Neuberg, Rataj

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...