INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První utkání zimní přípravy: porážka 0:2 s juniorkou Slavie

„A“-mužiFotbalisté Slavoje Vyšehrad mají za sebou premiérové utkání v rámci zimní přípravy. V sobotu 19. ledna 2019 na domácí půdě podlehli juniorce Slavie 0:2, přičemž dres šemíků poprvé obléklo osm nových hráčů: v brance Petr Dočekal, v obraně Ondřej Švejdík, Jan Zákostelský, Vojtěch Mareš a v záloze Pavel Čapek, Jiří Michalec, Martin Vojtíšek a David Beňo. Po dlouhé pauze zaviněné zraněním se ve druhém poločase objevil v sestavě i stoper Jan Neuberg.

Mladí slávisté hned po výkopu zaútočili a dali gól, snad jen pět vteřin od zahájení hry otevřel skóre Petrák: 0:1. Gólman Dočekal tak sice okamžitě lovil míč ze sítě, jenomže soupeř dál útočil a vytvářel si i šance, a tak měla posila z Bohemians 1905 co dělat, aby zabránila dalším brankám. A to se Dočekalovi dařilo.

Slavoj zahrozil poprvé po čtvrthodině hry, kdy šli do přečíslení D. Čapek společně s Ratajem. První z nich se rozhodl zakončit, ale trefil jen gólmana soupeře. Ve 33. min. po přihrávce od P. Čapka zakončoval Švejdík, ale jeho střela byla zblokována. Pět minut nato si na centr od Šlegla naběhl krásně D. Čapek, ale jeho pokus bez přípravy minul bránu. Těsně před poločasem po zpětné přihrávce od Rataje P. Čapek hlavou trefil tyč a odražený míč ještě dohrával D. Čapek, ale netrefil kýžený prostor.

Hned v nástupu do druhé půle se předvedl střeleckým pokusem defenzivní záložník Vojtíšek, pálil vedle. Naopak v 63. min. Azilinon (do Slavie přišel právě z Vyšehradu) zvýšil na 0:2.

Hned o minutu později mohl po rohovém kopu korigovat P. Čapek, ale přehlavičkoval bránu Slavie. V 82. min. po Ratajově rohovém kopu a odraženém míči měl největší šanci Slavoje ve druhé půli Vojtíšek, jeho střelu zhruba z místa penalty ale stihli protihráči zblokovat na další roh.

V 84. min. Dočekal zneškodnil takřka gólovou střelu k tyči a minutu před koncem utkání orazítkoval břevno jeho brány hlavičkující slávista Alvir.

Další přípravný zápas odehrají šemíci ve středu 23. ledna v Českých Budějovicích s tamním Dynamem, lídrem tabulky Fotbalové národní ligy. Výkop je v 11 hodin.

Trenér Roman Veselý: „Slavia byla lepším a pohyblivějším týmem s rychlejším přechodem do útoku. Tohle se však málokdy vidí, inkasovat gól hned v páté vteřině od zahájení hry. Šli jsme do utkání z plné přípravy a rozložili zátěž na dvě sestavy. Naše hra byla hodně kostrbatá, příliš dlouho jsme drželi balon, a byly z toho pak zbytečné ztráty. Chyběla nám předfinální příhrávka, a tak jsme se do koncovky ani moc nedostávali. Byli jsme špatní nejen technicky, ale i pohybově. Neděláme z prvního přípravného utkání žádné drama, nicméně takovým stylem bychom určitě hrát nechtěli. Na druhou stranu dostali příležitost všichni hráči, i když někteří ještě chyběli. Těší mě návrat Honzy Neuberga, který nastoupil do druhé půle, dirigoval hru a hecoval ostatní. Přesně takového hráče chceme, bude-li zdráv.“


Slavoj Vyšehrad – Slavia Praha junioři 0:2 (0:1)

Přípravné utkání 19. ledna 2019 na Vyšehradě.

Branky: 1. Petrák, 63. Azilinon.

Tyče nebo břevna: 1:1 (45. P. Čapek – 89. Alvir). Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 8:5. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: Matoušek – Hocek, Vnuk. Bez karet.

Diváků: 60.

Vyšehrad 1. poločas: Dočekal – Šlegl, Švejdík, Zákostelský, V. Mareš – Brejcha – Rataj, Drobílek, P. Čapek, Michalec – D. Čapek.

Vyšehrad 2. poločas: Dočekal – Krejdl (55. Bazal, 65. Michalec), Neuberg, Macej, Šídlo – Vojtíšek – Rataj, P. Čapek, Beňo, Madej – Heřman. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...