INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Remíza 3:3 s Velkými Hamry; ve středu doma proti Hostouni

„A“-muži Remízovou partii odehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 26. ledna 2019 ve svém třetím utkání během zimní přípravy. Na domácí půdě remizovali 3:3 s nováčkem divize C týmem FK Velké Hamry. Severočeši vedli 2:0 a 3:2, za domácí tým skórovali Jiří Heřman z penalty, Michal Rataj a v závěru utkání Pavel Čapek.

Hned první střela utkání skončila v síti domácího mužstva. Jejím autorem byl ve 2. min. bývalý litevský reprezentant Radzinevičius: 0:1. Ve 4. min. Michalec trefil břevno brány hostujícího Kobachidzeho. V 6. min. již podruhé kapituloval jeho protějšek v domácí bráně Dočekal, střelou z trestného kopu k tyči ho překonal Rudolf: 0:2. První dvě střely Severočechů tedy skončily dvěma góly. Ve 14. min. mohly jít Velké Hamry dokonce do třígólového vedení, kdy Linka střelou z trestného kopu z 25 metrů trefil břevno.

Na druhé straně se dvakrát pokusil o zakončení defenzivní záložník Beňo, uspěl ale až hrotový útočník Vyšehradu Heřman po půlhodině hry. Ve 31. min. Macháček fauloval ve vápně Heřmana a ten sám proměnil penaltu: 1:2!

Do koncovky se dostal i levý bek Slavoje Šídlo, z úhlu trefil brankáře. Ve 40. min. odcentroval zleva Madej a Rataj pohotovou střelou z vápna bez přípravy vyrovnal: 2:2!

Hned po změně stran si naběhl na Marešův centr z levého rohu hřiště Drobílek, zblízka střelou bez přípravy ale přehodil bránu. O sedm minut později měl Drobílek další vyloženou šanci, tentokrát po přihrávce P. Čapka, ale na gólmana hostí nevyzrál. Mezitím měli velkou příležitost i hosté, když Radzinevičius trefil tyč. V 62. min. si to držitel českého mistrovského titulu se Slovanem Liberec (v roce 2006) vynahradil: Zákostelskému byl odpískán faul ve vápně na Vencbauera a Radzinevičius z penalty zajistil hostím opět vedení: 2:3.

Ve zbývající půlhodině hry si domácí Slavoj vynutil značnou územní převahu, nicméně velké šance P. Čapka, Laňky i D. Čapka zůstaly nevyužity. Čtvrt hodiny před koncem utkání, po faulu Linky na D. Čapka, měl kopat Vyšehrad penaltu, ale hrálo se dál. Až dvě minuty před konečným hvizdem Drobílek přihrál P. Čapkovi a ten vyrovnal: 3:3!

Další přípravný zápas odehrají šemíci ve středu 30. ledna opět doma, tentokrát s vítězem podzimní části divize B Sokolem Hostouň (původně se mělo hrát přátelské střetnutí na Kladně). Výkop je v 16 hodin.

Trenér Roman Veselý: „V první půli to z naší strany ani zdaleka nebylo tak dobré, jak bychom si představovali, ale díky bojovnosti jsme ze stavu 0:2 srovnali na 2:2. Druhý poločas už byl v naší moci a vzhledem k počtu našich šancí měl výsledek vypadat úplně jinak než 3:3. V pokutovém území soupeře jsme si počínali dost lehkovážně, protože šance to byly opravdu vyložené.“

Slavoj Vyšehrad – FK Velké Hamry 3:3 (2:2)

Přípravné utkání 26. ledna 2019.  

Branky: 32. Heřman z pen., 40. Rataj, 88. P. Čapek – 2. a 62. Radzinevičius (druhá z pen.), 6. Rudolf.

Střely na branku: 10:10. Střely mimo: 8:1. Soupeřem zblokované střely: 1:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 9:5.

Rozhodčí: Severýn – Nejedlý, Švorc. ŽK: Zákostelský (Vyšehrad). Diváků: 20.

Vyšehrad: Dočekal – Rataj (46. Šlegl), Macej (46. Neuberg), Vojtíšek (46. Zákostelský), Šídlo (46. Mareš) – Beňo (46. Brejcha) – Michalec (46. Drobílek), A. Krivosheev (46. D. Čapek), Kozel, Madej (46. P. Čapek) – Heřman (46. Laňka). Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Velké Hamry: Kobachidze – Barcuch, Macháček, Šidlo, Dorničák – Linka, Šedý – Kováčik, Rudolf, Žitka – Radzinevičius. Střídali J. Štětkář. D. Štětkář, Vencbauer, Kratochvíla, Vitkovič, Benda a Dědek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...