INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jen bod z duelu s Benešovem

„A“-muži Hubená bezbranková plichta, navíc s prohrou v následném penaltovém rozstřelu, vzešla v sobotu 23. března ze souboje fotbalistů Slavoje Vyšehrad s Benešovem. Desáté mužstvo tabulky předvedlo na Strahově velmi dobrý, disciplinovaný výkon a šemíkům se ani jednou nepodařilo překonat defenzivu žlutomodrých. Výsledek 0:0 a zisk jediného bodu jsou pochopitelně zklamáním a komplikací v dostizích o přední pozice v tabulce ČFL.

V krásném slunečném počasí se jako první dostal do zajímavé situace při zakončení Drobílek, jeho tečovaná střela ale proletěla těsně nad břevnem. V polovině první půle po trestném kopu hlavičkoval D. Čapek také těsně nad a minutu nato se po odraženém míči ocitl v šanci M. Rataj, ale brankář Rotbauer míč kryl. Velmi nebezpečně pro hosty vypadal Rysův „padající list“ pod břevno, strážce benešovské svatyně se ale nenechal zaskočit a na brankové čáře míč kryl. Zpoza vápna jej zkusil ohrozit Drobílek, ale minul.

Po půlhodině přišly chvíle žlutomodrých, kteří si během deseti minuty hry vypracovali pět možností, z nichž mohli skórovat! Největší z nich měl asi Hampl, jenž po rohu hlavičkoval z malého vápna nad, v ostatních případech se většinou vyznamenal gólman šemíků Otáhal.

Po změně stran se obraz hry změnil. Domácí tým zatlačil hosty před jejich bránu, jenomže skórovat mu nebylo souzeno. Marešovu ostrou ránu k tyči vytěsnil Rotbauer na roh a nedlouho nato se ocitli postupně ve velkých šancích P. Čapek a Rys, ale nic z nich nebylo – stejně jako ze střeleckých pokusů Brejchy, P. Čapka a Drobílka.

V 63. min. po přihrávce od Drobílka se probil před brankáře Rotbauera znovu D. Čapek, leč trefil právě jen jeho. Tři minuty nato jej vystřídal Krobot a na hřiště přišli i Vejvar a Krejdl.

V 71. min. Drobílek pálil těsně nad a chvíli nato, po jeho rohovém kopu, Mareš trefil hlavou břevno brány hostí. Ti pak ještě stihli zblokovat střely Krobota a Krejdla. V 77. min. byli blízko vedoucímu gólu Rys a po něm Mareš, jenomže míč zase skončil v zámezí a ne v síti. Pět minut před koncem Drobílek „nabil“ Vejvarovi, ten také minul. Ještě ve druhé minutě nastaveného času mohl rozhodnout utkání s Benešovem bývalý benešovský kapitán Zákostelský. Ani z jeho šance ale nic nebylo, obránci společně s Rotbauerem mu zabránili, aby dal vítěznou branku.

V penaltovém rozstřelu měl výrazně blíž ke druhému bodu Vyšehrad, protože po dvou sériích vedl 2:0. Zatímco Krejdl i Zákostelský proměnili, hostující hráči O. Rataj a Vrňák ztroskotali na Otáhalovi, který jejich pokusy vystihl. Ve třetí sérii proměnili Krobot i benešovský Vosáhlo. Stav byl tak 3:1.

Pak se karta úplně otočila. Brejchovu střelu po zemi chytil Rotbauer a o několik vteřin později on sám z bílého bodu překonal Otáhala. V páté sérii pak Rotbauer zneškodnil Vejvarův pokus a benešovský Filip proměnil.

Rozhodla šestá série. Ani nejzkušenější fotbalista na hřišti Švejdík neproměnil, jeho střelu Rotbauer vyrazil. Urban však proměnil a Benešov zvítězil v rozstřelu 4:3.

V dalším 21. kole ČFL v sobotu 30. března od 16.30 hod. fotbalisté Vyšehradu nastoupí na půdě nováčka ve Velvarech.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Bod je samozřejmě málo. Zpočátku jsme soupeře přitlačili, vytvořili si šance, ale nedali gól. Pak jsme ale museli čelit nebezpečným brejkům Benešova, přestože jsme se na ně připravovali. Vzešlo z nich několik situací, kdy mohl skórovat. V poločase jsme si řekli, co změníme, a ve druhé půli jsme také skutečně vyvinuli na soupeře drtivý tlak. Jenomže z šancí, které se během něj zrodily, jsme gól nedali. Jednak vinou pomalejšího myšlení v pokutovém území, jednak kvůli slabšímu zpracování i následnému zakončení. Často jsme také trefovali gólmana, a takových situací před bránou bylo hodně. Mnohdy to chtělo rychlejší nebo alespoň trochu jiné řešení koncovky. Benešov byl viditelně namotivovaný a po celé utkání hrál jako o život. Za naši neschopnost nás fotbalový bůh potrestal ztrátou bodů – hlavně však za první poločas, kdy jsme nehráli na sto procent.“

Trenér Josef Laštovka (Benešov): „Vyšehrad byl favoritem, a tak mě těší, že jsme tohle utkání zvládli za dva body. Navíc jsme si v první půli vypracovali několik velkých šancí po akcích jako z učebnice. Škoda, že se žádná z nich neujala. Potom jsme ale vstoupili do druhé půle špatně, Vyšehrad byl lepší, a tak jsme nakonec museli remízu ubojovat. V penaltách jsme byli šťastnější a jsem moc rád za dva body. Hodně hráčů, kteří působili v Benešově, hrají v současnosti právě za Vyšehrad, já mu však přeju postup do druhé ligy. My takové ambice nemáme – chceme hrát fotbal pro radost, stavět na mladých hráčích a umožnit jim, aby se pak mohli posunout do profesionálního fotbalu.“


Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 0:0, pen. 3:4

20. kolo ČFL, hráno v sobotu 23. března 2019.

Penalty proměnili: Krejdl, Zákostelský, Krobot – Vosáhlo, Rotbauer, Filip, Urban. Penalty neproměnili: Brejcha, Vejvar, Švejdík – O. Rataj, Vrňák.

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 11:5. Soupeřem zblokované střely: 11:2. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Martínek. ŽK: Kozel (Vyšehrad).

Diváků: 163.

Vyšehrad: Otáhal – Šlegl (68. Vejvar), Neuberg, Švejdík, Mareš (87. Zákostelský) – Brejcha – Rys, Drobílek, Kozel (46. P. Čapek), M. Rataj (72. Krejdl) – D. Čapek (66. Krobot). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal a Madej. Trenér Roman Veselý a a Oldřich Pařízek.

Benešov: Rotbauer – Vrňák, Filip, O. Rataj, Vosáhlo – Brokeš – Slanina (68. F. Zoubek), Engelmann, Hampl (88. A. Lauricella) – Švantner – Azilinon (86. Urban). Trenéři Petr Slepička a Josef Laštovka.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...