INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci sahali po třech bodech, přivezli však z Dobrovice dva

„A“-muži Čtyři zápasy ČFL této sezony, v jejichž průběhu vedli, nedokázali fotbalisté Slavoje Vyšehrad dotáhnout k vítězství: konkrétně na podzim doma s Král. Dvorem a Štěchovicemi, na jaře pak ve Velvarech a bohužel také v sobotu 13. dubna 2019 v Dobrovici. Tady bylo k plnému bodovému zisku hodně blízko, ještě v 88. min. totiž vedli šemíci 1:0 gólem beka Václava Pardubského, pak ale inkasovali branku z rohového kopu a body se dělily. Alespoň druhý bod pak vzešel z penaltového rozstřelu. Dobrovice na jaře do té doby nebodovala, tentokrát ale předvedla velmi dobrý výkon.

Navzdory ztrátě jednoho bodu se náš tým posunul na druhé místo tabulky, jejíž popředí má nyní tuto podobu: Zápy 49 bodů, Vyšehrad 43, Loko Vltavín 42, Olympia Radotín 39 (ale o zápas méně) a Domažlice 38.

Trenéři Veselý a Pařízek učinili dvě změny v základní sestavě, kde se namísto Vejvara s Kozlem objevili Pardubský a uzdravený „hroťák“ D. Čapek.

Jako první vyzkoušel pozornost domácího brankáře Bartoše po deseti minutách hry P. Čapek, ale blízko ke vstřelení vedoucí branky byl až v 18. min. po Drobílkově rohovém kopu stoper Švejdík. Z mlýnice před bránou a tísněn hlavičkoval těsně vedle.

Po necelé půlhodině hry naopak zahrozili domácí, Volfovu hodně nebezpečnou střelu po zemi k tyči ale Otáhal zneškodnil a pokus Žaloudka vyrazil na roh. Valenta potom pálil zpoza vápna vedle.

Ve 35. min. Drobílek nasměroval míč z trestného kopu na D. Čapka, který se sice bil jako lev, domácí zadáci ho ale i za pomoci držení rukama do zakončení nepustili.

Sedm minut po změně stran měl krátce po sobě dvě nadějné příležitosti ohrozit domácí bránu z přímých kopů P. Čapek, střely mu ale nevyšly. První se odrazila ode zdi a druhá proletěla vysoko nad. Po změně stran už měl tým v zelených dresech viditelně navrch a v 69. min. zakončil kombinaci střelou metr vedle D. Čapek.

O dvě minuty později se už ale ukazatel skóre dal přece jen do pohybu. U zrodu gólové akce byl Drobílek a jeho nákop ještě z vlastní poloviny hřiště doleva na Rataje, který zatáhl míč až k brankové čáře, ve skluzu ho posunul na D. Čapka. Ten zpětnou přihrávkou vyzval k centru Mareše, jenž také ihned poslal balon do vápna. Domácí bek Petrlák ho odhlavičkoval jen k Pardubskému, jenž zpoza vápna skákavou střelou ke vzdálenější tyči dokonale překvapil Bartoše: 0:1!

O tři minuty později měl po Brejchově krásné kolmé přihrávce smůlu D. Čapek, jenž si naběhl až před Bartoše, ten ale vzájemný střet ustál a míč se odrazil zpět do pole. Byla to však hodně nadějná příležitost dát druhý gól.

Středočeši v závěru utkání zvedli hlavu. V 79. min. prosvištěl před tribunou Valenta a vypálil ostrou ránu k tyči, Otáhal ji však vyrazil na roh. V 88. min. Pardubský odvrátil míč z vápna na roh, ten rozehrál Osvald a s pomocí lehké teče před bránou přímo z této standardky vyrovnal na 1:1.

V první sérii penaltového rozstřelu proměnili domácí Petrlák i Krejdl, stejně jako ve druhé Bernát a Zákostelský. Ve třetí sérii ale Osvaldovu střelu Otáhal v pádu vyrazil, zatímco Kozel proměnil. Ve čtvrté sérii trefil Miškovský jen břevno, zatímco Mareš proměnil, a to byla také rozhodující trefa v rozstřelu. Vyšehrad zvítězil na penalty 4:2.

V rámci velikonočního 24. kola ČFL fotbalisté Vyšehradu hostí na Strahově tým Převýšova. Zápas se hraje v sobotu 20. dubna od 10.15 hod.

Trenér Petr Hejno (Dobrovice): „Jsme v situaci, kdy se nám výsledkově moc nedaří, navíc máme šest zraněných hráčů. Ale doma určitou sílu máme a nemyslím, že by byl Vyšehrad o tolik lepší, aby tady měl vyhrát. Už v první půli jsme měli dvě šance, které jsme neproměnili, ve druhé půli soupeř zvýšil obrátky, ale jak už jsem řekl, moc velký rozdíl vidět nebyl. Prohrávali jsme 0:1, naši kluci však prokázali morální sílu a v závěru utkání vyrovnali. Možná i proto, že na nich byla vidět větší chuť a touha bodovat, než v jiných zápasech předtím. Mrzí mě tak jen nepovedený penaltový rozstřel.“

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Samozřejmě jsme chtěli odsud všechny tři body, nicméně je to zápas venku, a tak musíme vzít i dva. Viděl jsem předchozí jarní utkání Dobrovice a ve všech hráli dobře, jen neudělali výsledek. Proti nám předvedli poctivý výkon v defenzivě, spoléhali na brejky a celkově zahráli velmi dobře, takže jsme to měli dost těžké. Museli jsme dobývat obranu soupeře, a to je ve fotbale to nejtěžší. V první půli jsme hráli možná trochu pomaleji než obvykle, ale ve druhé bylo nasazení velmi dobré, domácí jsme přehrávali a šli za vítězstvím. Byli jsme mu velmi blízko a vedení 1:0 jsme měli uhájit. Nedokázali jsme však přidat druhý gól, a to rozhodlo, protože v závěru, kdy už hráli domácí vabank, jsme inkasovali smolný gól na 1:1.“


FK Dobrovice – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0), pen. 2:4

23. kolo ČFL, hráno v sobotu 13. dubna 2019.  

Branky: 88. Osvald – 71. Pardubský a rozhodující penalta Mareš.

Penalty proměnili: Petrlák, Bernát – Krejdl, Zákostelský, Kozel, Mareš. Penalty neproměnili: Osvald, Miškovský (oba Dobrovice). Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Soupeřem zblokované střely: 2:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Hájek – Čechlovský, Šimek. ŽK: Valenta, Miškovský, Kühnel, Žižka – Zákostelský.

Diváků: 180.

Dobrovice: Bartoš – Petrlák, Soběslav, Routek, Kühnel (85. Klain) – Valenta, Žaloudek, Osvald, Petlička (69. Bernát) – Sodoma (76. Miškovský), Volf (75. Žižka). Trenéři Petr Hejno a Jan Studený.

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha, P. Čapek (89. Neuberg) – Rys, Drobílek (75. Kozel), Rataj (82. Vejvar) – D. Čapek (90. +2 Krejdl). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal, Madej a Krobot. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

13 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

2 – Brejcha, Laňka, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krobot, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Vejvar

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Drobílek

9 – Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Brejcha

6 – Rys

5 – D. Čapek

4 – Rataj

3 – Šimek, Vejvar

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Mareš

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Michalec, Neuberg, Pardubský, Šlegl

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...