INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Horních Počernicích šemíci hostí v sobotu 18. května Písek

„A“-mužiNikoliv na Strahově, kde se od letošního jara konají domácí zápasy, ale výjimečně na hřišti Xaverova v Horních Počernicích odehrají své nadcházející domácí utkání fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V sobotu 18. května dopoledne zde přivítají Písek, momentálně poslední tým tabulky.

Navzdory rozdílnému postavení obou mužstev, jež aktuálně od sebe dělí 29bodová propast, něco jako podcenění vůbec nepřichází v úvahu. Jednak proto, že dosavadní vzájemná střetnutí hovoří ve prospěch soupeře: v ČFL je bilance Vyšehrad – Písek 11 zápasů, z toho 3 výhry – 3 remízy – 5 proher, skóre 11:13. Jednak z toho důvodu, že v podzimním souboji vyhrál doma Písek 2:1 brankami J. Helda a Pince, jenž rozhodl zápas šest minut před koncem. Za Vyšehrad skóroval Jandera.

Porážky z podzimu se nyní na jaře podařilo šemíkům oplatit protivníkům z Karlových Varů, Převýšova a Záp. Teď je tedy příležitost vrátit ji i Písku, byť stěžejní motivací je boj o první místo tabulky. To ale také vyžaduje naplno bodovat. Hráči Vyšehradu si uvědomují, že jsou pod tímto tlakem, přesto si dokázali už tři jarní zápasy užít díky tomu, že je brzy rozhodli: v Králově Dvoře a pak na Strahově s K. Vary a Brozany.

Na píseckém stadionu u řeky Otavy se hraje ČFL pátým rokem v řadě: v předešlých ročnících obsadili žlutomodří 13., 8., 12. a 9. místo. V aktuální sezoně byli po podzimu (a bodovém odpočtu Jiren) s 18 body třináctí, zatímco na jaře získali svěřenci 34letého trenéra Milana Nouska zatím 8 bodů.

Velký rozdíl je v bilanci doma – venku: na vlastním stadionu uhrál Písek 20 bodů, na hřištích soupeřů 6. Ale je tady ještě jedna nevyváženost: v tabulce prvních poločasů je tento celek poslední (s 8 body), zatímco v tabulce druhých poločasů osmý (s 33 body). Což mimo jiné naznačuje, že by na tom měl být dobře kondičně.

Oproti říjnovému vzájemnému měření sil v Písku nenastoupí někteří hráči, kteří žlutomodrý dres již svlékli a odešli: brankář Kamil Hajdušek (Katovice), dále dosavadní kapitán Václav Milec (Olympia Radotín), Jiří Januška (Vítkovice) a Lukáš Ric (Milín). Naopak přišli zkušený brankář Michal Toma (Táborsko), obránce Dominik Sedláček (Kovohutě Podlesí), záložník Tom Ulbrich (Slovan Liberec) a srbský forvard Andrija Ratkovič (Radnički Kragujevac).

Nejlepším píseckým střelcem je Martin Voráček s osmi góly.

Jinak nastavené hlavy…

Písek měl během uplynulého víkendu volno, naposledy odehrál dvě utkání doma počátkem května. A v obou z nich neuspěl: v prvomájovém duelu s Jiskrou Ústí nad Orlicí i o tři dny později se Štěchovicemi padl u Otavy 1:2.

„Hlavy jsou nastavené asi jinak, než se snažíme, aby byly. Nezlomí to ani starší hráči. Banální situace rozhodly o tom, že jsme prohrávali se Štěchovicemi 0:2. Ve druhém případě vázla komunikace. Zkušení fotbalisté by přitom takové situace měli zvládat bez problémů,“ mračil se po utkání písecký kormidelník Milan Nousek. Na trávník poslal tuto sestavu: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – J. Held, Vávra, Ulbrich (63. Presl), Voráček (58. M. Held) – Pinc, Ratkovič.

Utkání Slavoj Vyšehrad – FC Písek v rámci 28. kola ČFL se hraje v sobotu 18. května od 10.15 hod v Horních Počernicích a řídit je budou středočeští arbitři: hlavní rozhodčí Petr Hocek z Benešova, jemuž budou asistovat na čarách Josef Vnuk z Třebovle a Lukáš Matoušek z Vlašimi.

A ještě spojení MHD ke stadionu SC Xaverov Horní Počernice: metro trasa B do konečné stanice Černý Most a odsud bus č. 221, 223 nebo 224 do zastávky Libošovická, která je hned u vstupu do areálu.

Na hřišti Xaverova si zahrál A-tým Vyšehradu naposledy před necelými šesti roky: v červenci roku 2013 zde podlehl v přípravném utkání juniorce Slavie 1:4. Za náš tým tehdy skóroval Roman Letko, který nyní hraje I. A třídu za Úvaly.

Vacík opět na Vyšehradě: spolu s Hyským a Kalivodou

Po dopoledním utkání v Horních Počernicích se mohou fanoušci Slavoje přesunout na domácí stadion na Vyšehradě: v 15 hodin zde juniorka šemíků přivítá v atraktivním duelu Sokol Královice. Jeho dres nyní obléká náš bývalý obránce Petr Vacík.

Narazí na sebe čtvrtý a třetí tým tabulky pražského přeboru. Vyšehrad B má soupeři vracet říjnovou porážku 1:3 z Královic, když tehdejší utkání rozhodl hattrickem Jan Sus, nejlepší střelec týmu Sokola s celkově 17 góly.

Nejznámějšími královickými fotbalisty jsou ale samozřejmě 36letý hrající trenér David Kalivoda a 43letý Martin Hyský. Oba získali coby hráči mistrovský titul Slavií, i když každý z nich v jiné sezoně.

U 19 čeká v neděli klasické derby na Motorletu

Starší dorostence čeká v neděli prestižní derby na hřišti Motorletu v Jinonicích. Svěřenci trenérů Mirko Beuka a Jaromíra Jindráčka se musejí pokusit zastavit sérii předchozích tří porážek a pozvolný propad tabulkou, přestože utkání na hřišti třetího týmu soutěže a tradičního rivala bude nesmírně náročné. Dorost Motorletu koučuje bývalý reprezentant Jan Rajnoch. Hraje se od 10 hodin a v pozápase čtvrt hodiny po poledni začne souboj týmů U 17.

Rezerva staršího dorostu neboli U 18 přivítá doma na Vyšehradě v sobotu v 10 hodin tým Svitav, jemuž má hodně co vracet: říjnový výprask 0:6 ze hřiště soupeře. Naše U 18 je přitom čtvrtá v tabulce, zatímco soupeř z basketbalového města figuruje v její druhé polovině na 9. příčce. V pozápase, který začíná čtvrt hodiny po poledni, nastoupí naše U 16 proti „sedmnáctce“ Svitav, jež vedou tabulku skupiny C České divize mladšího dorostu.

Starší žáci U 15 pod vedením trenérů Olina Martince a Dominika Gerži vedou s náskokem sedmi bodů tabulku skupiny A České divize patnáctiletých, a míří tak pomalu do baráže o účast v nejvyšší soutěži. Ve středu v Krči porazili Písek 4:2 a v neděli je čeká pražské derby na Libuši. Výkop je hodinu před polednem, v pozápase od 12.45 hod. se utkají čtrnáctiletí. Mladší žáci (týmy U 13 a U 12) nastoupí v sobotu dopoledne v Děčíně.

Starší přípravka A (U 11) hostí v neděli na Vyšehradě Sokol Lipence, výkop je hodinu před polednem. Starší přípravka B (U 10) nastoupí také v neděli doma, ale už v 9 hodin ráno proti Zbraslavi. Mladší přípravka A (U 9) se představí rovněž v neděli v 9 hodin ráno, ale na hřišti v Satalicích proti družstvu Sparta ženy. Mladší přípravka B (U 8) hraje v sobotu v 10 hodin na hřišti Spojů Praha na Balkáně.


Zbývající zápasy Vyšehradu v letošní ČFL

Sobota 18. 5. 10.15 Vyšehrad – Písek (hřiště Xaverov Horní Počernice)

Sobota 25. 5. 10.15 Vyšehrad – Ústí nad Orlicí (hřiště Strahov)

Středa 29. 5. 17.00 Loko Vltavín – Vyšehrad

Sobota 1. 6. 17.00 Živanice – Vyšehrad

Sobota 8. 6. 17.00 Vyšehrad – Litoměřicko (hřiště Strahov)

Sobota 15. 6. 10.15 Olympia Radotín – Vyšehrad


Soupiska FC Písek

BRANKÁŘI: Michal Toma (narozen 1988), Lukáš Varyš (1990), Zdeněk Vojtíšek (2001)

OBRÁNCI: Tomáš Benetka (1993), Ondřej Běloušek (1990), Karel Kulík (1999), Roman Vávra (1998), Filip Vacovský (1998), Aleš Hanzlík (1987, kapitán mužstva), Dominik Sedláček (1999), Štěpán Holý (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Václav Hrachovec (1996), Jakub Held (1995), Tom Ulbrich (1998), Martin Voráček (1992), Antonín Presl (1988), Tomáš Pecka (1999), Jan Sigmund (1999)

ÚTOČNÍCI: Martin Held (1995), Andrija Ratkovič (1997), Dušan Pinc (1998), Daniel Petřík (1999)

 

 

Klubový magazín ze zápasu: zde


Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – FC Písek

Písek – Vyšehrad 3:1 (1:1)

ČFL, 25. října 2008. Branky: 5. Kubiš, 66. Zušťák, 80. Kosobud – 8. Kubík. Diváků: 475.

Písek: Samoel – Pastyrik, Pivoňka, Pravda, Kubiš – Malý, Komárek (69. Červenka), Kosobud, Hrbáč – Zušťák (88. Pobiš), Linhart. Trenér Zdeněk Staroba.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Ježdík (80. Sobíšek) – Kubík, M. Zinhasinovič (61. Cherbi). Trenér Jiří Hruška.

Vyšehrad – Písek 0:0

ČFL, 31. května 2009. Rozhodčí: Bureš. ŽK: Kubík (Vyšehrad). Diváků: 517.

Vyšehrad: Víšek – Budějský (86. Pospíšil), Vlček, Hendrych, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Smola (69. Ansuma) – Kubík, Nadrchal (78. Nosek). Trenér Jiří Hruška.

Písek: Samoel – Jendruščák, Peroutka, Skopalík, Linhart – Malý, Komárek, Kosobud, Hrbáč – Sleza (65. Šafárik), Zušťák. Trenér Zdeněk Staroba.

Písek – Vyšehrad 2:1 (0:0)

ČFL, 24. října 2009. Branky: 50. Linhart, 68. Zušťák z pen. – 53. Pechar. Rozhodčí: Moník – Slavíček, Novotný. ŽK: Skopalík, Kosobud – Pechar, Budějský, Zbončák. Diváků: 420.

Písek: Vršecký – Pravda, Pastyrik, Pivoňka, Jendruščák – Kubiš (46. Hrbáč), Skopalík, Kosobud, Malý (46. Polodna) – Zušťák, Linhart (85. Švehla). Trenér Karel Musil.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Vlček, Zbončák – Frohna (84. Sobíšek), Pechar, Jurčík (77. O. Dubský), P. Janda – Kubík, Nadrchal (81. Nosek). Trenér Jiří Formánek.

Vyšehrad – Písek 0:0

ČFL, 30. května 2010. Rozhodčí: Cupl – Bureš, Lerch. ŽK: Kubiš (Písek). Diváků: 450.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Obermajer, Hendrych, Soukup – Frohna, Jurčík, Nosek – Matuszny – Kubík (85. Pospíšil), T. Dubský. Trenér Jiří Formánek.

Písek: Samoel – Skopalík, Pastyrik, Kubiš, Pravda – Linhart, Mašát, Kosobud, Polodna – Malý, Zušťák. Trenér Karel Musil.

Vyšehrad – Písek 2:0 (1:0)

Pohár ČMFS (2. kolo), 29. srpna 2012. Branky: 13. Babašta, 89. Kavka. Rozhodčí: Pechanec – Štefan, Matějček. ŽK: Kubík, Budějský – Kohut, Pivoňka, Malý. Krejčí. Diváků: 100.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout, Houdek (57. Wulkan), M. Kočí, Babašta – Balcárek (75. Baratynskyy), Kavka. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Krch – Šlehofer, Pivoňka, Kohut, Janů – Březina (46. Zahrádka), Mašát, Malý, Šťastný – Šimonovský (64. Chytrý), Krejčí. Trenér Jaroslav Kostka.


Písek – Vyšehrad 2:3 (1:0)

ČFL, 18. října 2014. Branky: 7. Voráček, 60. Basaraba – 46. Hanuš, 53. Kolařík, 90. (+3) Jurečka z pen. Rozhodčí: Cupl – Simbartl, Cihlář. ŽK: Kalášek (Písek). Diváků: 280.

Písek: Satrapa – Basaraba, Rendla, Holub, Mach – Kalášek, Šlehofer – Voráček, Dolejš, Zahrádka (85. Bakule) – Zušťák (71. Nohava). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Nosek (54. Kalaš) – Stejskal, Mojdl (90. +3 Zavadil), Hanuš (66. Ansuma) – M. Kočí – Jurečka, Svátek (78. Just). Trenér Jaroslav Klíma.

Vyšehrad – Písek 2:0 (2:0)

ČFL, 17. května 2015. Branky: 21. a 38. Kratochvíl. Rozhodčí: Šimáček – Vnuk, Hocek. ŽK: Mojdl, Kabele, Schön – Holub, Šlehofer, Ježdík, Milec. Diváků: 220.

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský, Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, M. Kučera (83. Krivosheev), M. Kočí (72. Kalaš), Schön (81. Nosek) – Kratochvíl (76. Rybařík), Smolák. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Štěpanovský – Sajtl, Rendla (63. Guiti), Holub, Šlehofer – Dolejš (89. Zahrádka), Milec, Nohava (63. Voráček), J. Ježdík – Němec (63. Martin Held), Slepička (89. Zušťák). Trenér Ondřej Prášil.


Vyšehrad – Písek 0:1 (0:0)

Přátelsky, 21. července 2015 v Krči. Branka: 77. Voráček. Rozhodčí: Myška – Koval, Vlček. ŽK: T. Krbeček (Vyšehrad). Diváků: 60.

Vyšehrad: Štěpanovský – Matějka, Hendrych (51. Turek), Podrazký, V. Ježdík (63. Kratochvíl) – Kabele, T. Krbeček, Mysliveček (58. Šimkovský), Smolák (62. Ansuma) – M. Kučera – Macháček (63. Svátek). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Rondzik (65. Satrapa) – Sajtl (46. Voráček), Havel, Řehák, Šlehofer – Kadula (65. Zeman), Kalášek, Milec (46. J. Held), J. Ježdík – Němec, M. Held (65. Zušťák). Trenér Ondřej Prášil.


Písek – Vyšehrad 1:0 (0:0)

ČFL, 17. září 2016. Branka: 76. Šindelář. Rozhodčí: Šedivka – Kvaček, Raplík. ŽK: Drobílek, Smolák (oba Vyšehrad). Diváků: 260.

Písek: Rondzik – Zeman, Holub, Edge, Řehák – Hlinka (89. J. Held), Milec, Šlehofer, Šindelář – Řezáč (62. M. Held), Voráček (84. Salašovič). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Winter – Matějka (69. Prosek), Kvída, Hendrych, Nosek (82. Madej) – Pilík, Volešák, Drobílek, Komjatý (69. J. Junek) – Strnad, Smolák. Trenér Jaroslav Klíma.


Vyšehrad – Písek 1:1 (1:1), pen. 4:3

ČFL, 17. dubna 2017. Branky: 1. Nosek a rozhodující penalta Volešák – 41. Voráček. Rozhodčí: Štrincl – Pastyřík, Šlapák. ŽK: P. Ježdík, Kostorek, Volešák – Kočí, Rendla, Milec. Diváků: 200.

Vyšehrad: Winter – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Nosek – Doležal (54. Kostorek), Drobílek, Macej (78. Matějka), Písačka (86. Madej) – Matysík (70. Volešák), Smolák (54. Heřman). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Varyš – Sajtl, Rendla, Holub, Řehák (78. Vaněk) – Milec – Voráček, A. Kočí, Hrachovec – Froněk – M. Held (70. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.


Vyšehrad – Písek 2:0 (1:0)

ČFL, 26. srpna 2017. Branky: 12. Klesa, 70. Hašek. Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Čechlovský. ŽK: Hašek, Máče, Kostorek, Egert – Hanzlík, Held. Diváků: 159.

Vyšehrad: Havránek – Matějka (88. Kulhavý), Egert, Hendrych, Madej – Klesa, Hradecký, Máče (80. Macej), Hašek (70. Kostorek) – Drobílek (90. +1 Krasnyanyk) – Čtvrtníček (90. +3 Stareček). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík – Hrachovec (57. Řezáč), A. Kočí, Milec (67. J. Held), Presl – Slepička (75. M. Held), Froněk. Trenér Ondřej Prášil.


Písek – Vyšehrad 2:0 (1:0)

ČFL, 24. března 2018. Branky: 18. Froněk, 72. Pinc. Rozhodčí: Drábek – Raplík Němec. ŽK: J. Held – Doležal, Jakab. Diváků: 250.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Froněk (85. Hrachovec), Milec, J. Held, Voráček (46. Pinc) – M. Held (89. Grobár), Řezáč (73. Kočí). Trenér Rostislav Grossmann.

Vyšehrad: Havránek – Matějka, Máče, Václavek, Madej (76. Jakab) – Doležal (88. Šlegl), Hradecký, Drobílek, Kostorek (62. Černý) –Čtvrtníček (88. Rossmann), Heřman (88. Macej). Trenér Jaroslav Klíma.

Písek – Vyšehrad 2:1 (1:1)

ČFL, 20. října 2018. Branky: 35. J. Held, 84. Pinc – 44. Jandera. Rozhodčí: Melničuk – Nehasil, Talpáš. ŽK: Vacovský – Šlegl, Brejcha, Funda, Rys. Diváků: 274.

Písek: Hajdušek – Benetka, Vávra, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec (90. +1 Presl), Kulík (65. Holý), Milec (68. Ric), Voráček – J. Held, Januška (79. Pinc). Trenér Milan Nousek.

Vyšehrad: Havránek – Rys, Šlegl, Hradecký, Funda – Brejcha – Rataj (76. Krejdl), Drobílek, Kozel (87. Heřman), Jandera (90. Macej) – D. Čapek. Trenér Roman Veselý.


Foto z Písku: Jan Škrle

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...