INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

O vydřené výhře 1:0 s Pískem rozhodl gól kapitána Drobílka

„A“-muži Velmi zdatným a nebezpečným protivníkem se ukázal být v sobotu 18. května v Horních Počernicích tým Písku. Nastoupil k utkání sice jako poslední tým tabulky ČFL, podal však kvalitní a sebevědomý výkon. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad byli nakonec moc rádi, že vyhráli 1:0. Jediný gól utkání dal po necelé půlhodině hry střelou z trestného kopu kapitán Filip Drobílek. Šemíci se vůbec poprvé ocitli v čele tabulky, dosud vedoucí Zápy však hrají svůj zápas s Převýšovem až v neděli. Brankář Martin Otáhal vychytal na jaře šestou nulu, jak ale sám po utkání přiznal, ta proti Písku byla zatím nejobtížnější.

Oproti předešlým zápasům učinili trenéři Roman Veselý s Oldřichem Pařízkem jednu změnu v základní sestavě, v níž zraněného Pardubského nahradil Krejdl. A vedl si velmi dobře. Do první šance či pološance se v 8. min. protlačil hrotový útočník D. Čapek, byl však dost tísněn píseckým kapitánem Hanzlíkem a střela šla mimo tři tyče. Ve 20. min. po trestném kopu Drobílka vyrobili šemíci pořádný závar před bránou Jihočechů, ti ale stihli zblokovat střely Rataje i Krejdla.

Ve 27. min. se rozhodlo o osudu celého utkání. Po faulu na D. Čapka Drobílek precizní a přesnou střelou z 25 metrů k tyči překonal brankáře Tomu: 1:0!

Tři minuty nato po Brejchově centru převzal míč Vejvar, zatáhl po pravé straně hřiště a ostrou ranou napálil bližší tyč. Vzápětí vznikl další závar, písečtí zadáci zblokovali střely Brejchy i Rataje a Drobílkův pokus z hranice vápna kryl Toma.

Ve 33. min. mohli hosté vyrovnat: po centru z pravé strany zakončoval Pinc, ale nepříliš důrazně a Otáhal balon chytil.

Naopak o pět minut později na druhé straně Drobílek krásnou přihrávkou našel D. Čapka, jeho nadějnou příležitost však zneškodnil brankář Toma.

Ve 43.min. se probil do šestnáctky domácího mužstva Ulbrich, ale přestřelil. Z protiútoku, který založil a táhl Drobílek, vznikl třetí velký závar před píseckou bránou během první půle. Sám kapitán pak také zakončoval pohotovou střelou bez přípravy, ale minul.

Hned po obrátce mohli Jihočeši vyrovnat. Pinc utekl po levé straně hřiště, odcentroval do vápna, ale Ulbrich ve skluzu těsně minul Otáhalovu bránu. Minutupoté to Ulbrich zkoušel střelou z hranice vápna znovu, ale vítězem situace se stal znovu Otáhal, střelu kryl.

V 59. min. po Ratajově centru hlavičkoval k tyči D. Čapek, Toma kryl. Vzápětí nahradil D. Čapka Kozel a postupně přišlo na hřiště celkem pět čerstvých hráčů v modrých dresech.

V 63. min. Drobílkovu bombu Toma vyrazil, na druhé straně Presl z trestného kopu těsně minul. Vzápětí měl šanci jeho spoluhráč Voráček, uvizl však při tom v ofsajdové pasti.

V 72. min. P. Čapek posunul míč Kozlovi, ten odcentroval z pravé strany na vápno, kde našel zcela osamoceného Rataje. Ten ale z vyložené šance trefil jen brankáře Tomu.

V 77. min. měl Písek další možnost vyrovnat. Ulbrichovu polostřelu – polocentr ke vzdálenější tyči chtěl už doklepnout do sítě Voráček, ale obětavým zákrokem mu v tom zabránil Krejdl – i za cenu vlastního zranění, po němž musel střídat.

Ve zbývajících minutách měl ještě domácí tým nejméně tři více než dobré šance minimální náskok pojistil, ale Madej, Neuberg ani Krobot je neproměnili.

Naše mužstvo se nyní znovu přesune zpátky na Strahov, kde v sobotu 25. května v 10.15 hod. změří síly Jiskrou Ústí nad Orlicí. O čtyři dny později ve středu 29. května v 17.00 hod. čeká šemíky derby na hřišti Loko Vltavín v Holešovicích.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Pro nás jednoznačně dosud nejtěžší jarní utkání. Písek ukázal, že má fotbalové mužstvo a na posledním místě tabulky je neprávem. V sestavě má velmi kvalitní hráče, kteří to zde také hlavně ve druhé půli prokazovali. Nenakopávali, ale vše rozehrávali. Nám chyběl Venca Pardubský, ale Dan Krejdl na postu pravého beka svoji úlohu splnil, uhlídal Voráčka. Většímu klidu v našem herním projevu chyběl druhý gól, ve druhé půli jsme se moc báli o výsledek. Ve vyložených šancích jsme si počínali hodně naivně. Písek tlačil, šel za vyrovnáním a utkání bylo dramatické až do úplného konce. Musíme si upřímně přiznat, že jsme tentokrát nehráli podle vlastních představ, o to víc jsme šťastni za ubojovanou výhru 1:0. Stála nás opravdu hodně sil.“

Trenér Milan Nousek (Písek): „Zápas patřil určitě k tomu lepšímu, co je schopna ČFL nabídnout. Bylo to krásné fotbalové představení a divák s ním musel být spokojen. Nechyběly ani emoce, ale to je jen dobře, protože taková utkání baví hráče, diváky, prostě všechny. Prokázali jsme, že po herní stránce jsme na tom velmi dobře a ve druhé půli jsme Vyšehrad místy i přehrávali. Mezí mě jen, že tomu chybělo z naší strany gólové vyústění. To jediné jsme postrádali, jinak náš mančaft šlapal a pracoval, jak si představujeme. Domácí měli ve druhé půli také šance, ale pramenilo to z faktu, že jsme hodně otevřeli hru a snažili se o ofenzivní fotbal. Podali jsme určitě lepší výkon než v předchozích zápasech, ale je to dáno i soupeřem. Máme problémy s týmy, které jen brání a hrají na brejky, naopak proti Vyšehradu se nám hrálo mnohem lépe. Teprve v tomto souboji s fotbalovým protivníkem se projevil obraz naší hry. Škoda, že bez bodového efektu.“

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 1:0 (1:0)

28. kolo ČFL, hráno v sobotu 18. května 2019.  

Branka: 27. Drobílek.

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:2. Soupeřem zblokované střely: 4:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:5.

Rozhodčí: Hocek – Vnuk, Matoušek. ŽK: Otáhal, Brejcha, Madej, Krobot – Kulík, Vacovský, Presl.

Diváků: 80 (hráno v Horních Počernicích).

Vyšehrad: Otáhal – Krejdl (80. Rys), Švejdík, Zákostelský, Mareš – P. Čapek (82. Neuberg), Brejcha – Vejvar, Drobílek (86. Krobot), Rataj (77. Madej) – D. Čapek (61. Kozel). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal a Michalec. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Presl, Vávra, Kulík (29. Pecka), Ulbrich (77. Hrachovec) – Pinc, Voráček. Trenéři Milan Nousek a Rostislav Baďura.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

14 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

11 – Drobílek

10 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Vejvar

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

3 – Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Brejcha, Laňka

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Krobot, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Zákostelský

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

14 – Drobílek

10 – Brejcha

9 – D. Čapek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Mareš, Rataj

6 – Rys

3 – Šimek, Vejvar

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Neuberg, Šlegl, Švejdík

 

Zbývající zápasy Vyšehradu v letošní ČFL

Sobota 25. 5. 10.15 Vyšehrad – Ústí nad Orlicí (hřiště Strahov)

Středa 29. 5. 17.00 Loko Vltavín – Vyšehrad

Sobota 1. 6. 17.00 Živanice – Vyšehrad

Sobota 8. 6. 17.00 Vyšehrad – Litoměřicko (hřiště Strahov)

Sobota 15. 6. 10.15 Olympia Radotín – Vyšehrad

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...