INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Návrat na Strahov: Vyšehrad hostí tým Jiskry Ústí n. Orlicí

„A“-muži – Přesně týden po utkání v Horních Počernicích se soupeřem z Písku (1:0) se fotbalisté Slavoje Vyšehrad vrátí na Strahov. Na stadionu Evžena Rošického přivítají v sobotu 25. května dopoledne Jiskru Ústí nad Orlicí a půjde o měření sil druhého s devátým celkem tabulky, jež od sebe dělí 20 bodů. Přestože se o tom nemluví, pohled na tabulku prozrazuje, že v případě úspěchu by se šemíci probojovali do jejího čela. Vedoucí Zápy mají totiž právě během nadcházejícího víkendu volno.

Ústí nad Orlicí je město na východě Čech v podhůří Orlických hor na soutoku Tiché Orlice a Třebovky se 14.196 obyvateli. Jeho nejznámějšími rodáky jsou spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová (1785 až 1845), politik a ministr zemědělství Josef Lux (1956 až 1999) a olympijský vítěz v cross country na OH v Londýně 2012, cyklista Jaroslav Kulhavý (nar. 1985).

Fotbal se zde hraje už 105 let. Jiskra před deseti lety vyhrála krajský přebor s náskokem 24 bodů před druhými Svitavy, a od té doby se pohybuje na úrovni republikových soutěží. Osm ročníků za sebou působila v divizi C, aby ji v předloňské sezoně 2016/17, pod vedením trenéra Vladimíra Chudého a stylem start – cíl, vyhrála o 5 bodů před druhými Živanicemi. Poprvé v historii tak postoupila do třetí nejvyšší soutěže. V srpnu roku 2017 pak bíločerní před 1.340 diváky téměř vyřadili v Poháru FAČR prvoligové Slovácko, po remíze 1:1 vypadli až na penalty.

Loňskou nováčkovskou sezonu v ČFL sice zahájila Jiskra dvěma prohrami, ale pak se rázně zbavila nálepky outsidera, začala pravidelně bodovat a nakonec obsadila 10. místo. Ve vzájemných soubojích na podzim vyhrál doma Vyšehrad 2:0 a jarní odvetu Jiskra 2:1. V aktuálním ročníku koncem října 2018 šemíci zvítězili v Ústí nad Orlicí 1:0.

Po podzimu (a bodovém odpočtu Jiren) byla Jiskra osmá. Její kádr opustili brankář Marek Jech (Pardubice), dále Jan Nikodem (Živanice), Matouš Brabec (Kozlovice), Daniel Smíšek (Letohrad) a fotbalista z Pobřeží slonoviny Diomande Mory (Jihlava). Naopak přišli brankář Dan Bartaloš (Náchod), obránce Václav Střelec (FC Hradec Králové), jihoafrický záložník Madibi Ronald Mufanzwaini (St. Benedict's High School), další středopolař Vojtěch Habrman (OSC Bremerhaven/Něm.) a útočník Denis Mayer (Hlinsko).

Momentálně jsou svěřenci 42letého kouče Vladimíra Chudého devátí, tedy přesně uprostřed tabulky ČFL. Z posledních tří utkání vytěžili jen bod, tým však na jaře decimují zranění.

Dlouhodobě mimo hru je šest hráčů, kteří by za normálních okolností nejspíš nastupovali v základní sestavě Jiskry: exligový obránce Jakub Chleboun (pět sezon a 89 zápasů v nejvyšší soutěži), další zadák Josef Strnad, záložníci František Čech, Lukáš Smejkal a útočníci Zdeněk Vaňous s Radkem Tichým.

Nejlepším střelcem týmu je kapitán Jan Souček se sedmi góly, zatímco brankář Jakub Krátký vychytal už 8x čisté konto.

Před týdnem Jiskra hrála doma s Benešovem, zápas skončil bezbrankovou plichtou a na penalty zvítězili hosté 5:4. Ústí nad Orlicí nastoupilo v sestavě: J. Krátký – Skalický, Lněnička, Falta, Langer – Madibi (88. Pinkava), Souček, Střelec (44. M. Krátký), Pazdera, Habrman – Mayer.

Tichý a Langer si zahráli v přípravě za Vyšehrad

V týmu Jiskry jsou mimochodem dva hráči, kteří už také oblékli dres Vyšehradu, byť se tomu tak stalo pouze v přípravě. V únoru roku 2014 odehrál za Slavoj pět přátelských zápasů útočník Radek Tichý (a dal gól Sokolu Nová Ves pod Pleší), v lednu roku 2017 jeden zápas, konkrétně proti dorostu Příbrami, obránce Patrik Langer. Hned poté se ale vrátil do svého města a klubu.

Utkání Slavoj Vyšehrad – Jiskra Ústí nad Orlicí v rámci 29. kola ČFL se hraje v sobotu 25. května od 10.15 hod na Strahově a řídit je budou západočeští arbitři: hlavní rozhodčí Tomáš Grimm z Rokycan, jemuž budou asistovat na čarách Plzeňáci Marek Janoch a Jiří Kříž.

A ještě důležité upozornění či připomenutí. Již ve středu 29. května od 17 hodin se koná předehrávané 34. kolo ČFL a v něm mj. derby Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad! Nezapomeňte tedy přijít i ve středu odpoledne i do Holešovic povzbudit tým Vyšehradu.

Juniorka hraje v neděli odpoledne na Motorletu

Těžké utkání venku čeká během posledního květnového víkendu B-tým mužů Slavoje Vyšehrad, který je čtvrtý v tabulce pražského přeboru. V neděli od 17 hodin přivítá juniorku šemíků Motorlet B, jenž se zachraňuje v soutěži. V dresu domácích velmi pravděpodobně nastoupí dva naši bývalí hráči Tomáš Rossmann a Karel Pusch. V tabulce přeboru sestavené pouze z jarních utkání je Vyšehrad B první a Motorlet B šestý.

Naše U 19 v neděli již v 10 hodin dopoledne přivítá doma na Vyšehradě příbramskou „osmnáctku“ a půjde o měření sil desátého s devátým celkem tabulky skupiny A České ligy staršího dorostu. V pozápase mladšího dorostu s výkopem čtvrt hodiny po poledni nastoupí naše U 17 proti Příbrami U 16.

V sobotu v 10.15 hod. na stadionu Viktorie Žižkov se představí naše „osmnáctka“ proti stejně starým domácím hráčům. Jedná se o skupinu C České divize staršího dorostu, v níž je Vyšehrad B čtvrtý a Viktoria Žižkov B dvanáctá. V pozápase od 12.30 hod. na sebe narazí mladší dorostenci, tedy „šestnáctky“ Žižkova a Vyšehradu.

Naši starší žáci, kteří vedou s náskokem sedmi bodů před druhou Admirou tabulku skupiny A České divize U 15, hostí v neděli od 10 hodin na hřišti v Krči družstvo Petřínu Plzeň. Pokud se podaří patnáctiletým šemíkům zvítězit, mohou se už radovat z jistoty prvenství v této soutěži. Souboj čtrnáctiletých má výkop čtvrt hodiny před polednem.

Mladší žáci Vyšehradu (týmy U 13 a U 12) hrají v Krči už v sobotu dopoledne: v 10 hodin začne jejich dvojzápas s FK Ústí nad Labem.

Starší přípravka A (U 11) má během posledního květnového víkendu volno, zatímco starší přípravka B (U 10) hraje v neděli od 17 hodin na Tempu. Mladší přípravka A (U 9) v neděli v 15 hodin doma na Vyšehradě vyzve Ďáblice a mladší přípravka B (U 8) na vedlejším minihřišti Čechii Smíchov.

 

Zbývající zápasy Vyšehradu v letošní ČFL

Sobota 25. 5. 10.15 Vyšehrad – Ústí nad Orlicí (hřiště Strahov)

Středa 29. 5. 17.00 Loko Vltavín – Vyšehrad

Sobota 1. 6. 17.00 Živanice – Vyšehrad

Sobota 8. 6. 17.00 Vyšehrad – Litoměřicko (hřiště Strahov)

Sobota 15. 6. 10.15 Olympia Radotín – Vyšehrad


Soupiska TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

BRANKÁŘI: Jakub Krátký (narozen 1985), Dan Bartaloš (1998)

OBRÁNCI: Ondřej Skalický (1996), Patrik Chleboun (1990), Tomáš Lněnička (1999), Petr Falta (1990), Patrik Langer (1996), Matouš Kopecký (1996), Václav Střelec (1997), Ondřej Bohunek (2000)

ZÁLOŽNÍCI: Madibi Ronald Mufanzwaini / Jihoafrická republika (1999), Jan Souček (1989, kapitán mužstva), Vojtěch Pazdera (1997), Vojtěch Habrman (1997), Marek Oravec (1997), Matěj Eliáš (2000)

ÚTOČNÍCI: Denis Mayer (1996), Matěj Krátký (1999), Tomáš Pinkava (2000)


Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – Jiskra Ústí nad Orlicí

říjen 1986 (divize C): Ústí nad Orlicí – Vyšehrad 3:0


květen 1987 (divize C): Vyšehrad – Ústí nad Orlicí 1:1


Vyšehrad – Ústí nad Orlicí 2:0 (0:0)

ČFL, hráno 4. listopadu 2017. Branky: 65. Máče, 81. Klesa. Rozhodčí: Grimm – Duda, Štychová. Bez karet. Diváků: 161.

Vyšehrad: Havránek – Kostorek, Matějka, Hradecký, Madej – Klesa, Máče (88. Seidl), Doležal (86. Jakab), Hašek (65. Junek) – Drobílek (85. Kulhavý) – Čtvrtníček (89. Macej). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Ústí nad Orlicí: J. Krátký – Coufal, Chleboun, Jeníček, Langer – Habrman (71. Smejkal), Souček, Kukla (46. Falta), Nikodem (79. Opina) – Vaňous, Nágl. Trenéři Vladimír Chudý, Pavel Mansfeld a Roman Langer.

 

Ústí nad Orlicí – Vyšehrad 2:1 (1:1)

ČFL, hráno 2. června 2018. Branky: 2. Falta, 53. Vaňous – 14. vlastní Langer. Rozhodčí: Drábek – Vaňkát, Teuber. ŽK: J. Chleboun – Černý, Hradecký, Máče. Diváků: 350.

Ústí nad Orlicí: Krátký – Coufal, J. Chleboun, P. Chleboun (59. Skalický), Langer – Smejkal (82. Pinkava), Falta, Souček, Habrman (62. Pazdera) – Nágl, Vaňous (86. Strnad). Trenéři Vladimír Chudý, Pavel Mansfeld a Roman Langer.

Vyšehrad: Procházka – Matějka, Máče, Madej (82. Macej) – Šlegl (58. Vacík), Hašek (78. Kostorek), Hradecký, Junek – Drobílek – Čtvrtníček, Černý (58. Heřman). Trenéři Jaroslav Klíma a Miroslav Jíra.

 

Ústí nad Orlicí – Vyšehrad 0:1 (0:0)

ČFL, hráno 27. října 2018. Branka: 83. vlastní Langer. Rozhodčí: Musil – Hurych, Cichra. ŽK: Smejkal, Souček, Pazdera, Čech – Drobílek, Laňka. Diváků: 310. Ve 3. min. neproměnil D. Čapek (Vyšehrad) penaltu.

Ústí nad Orlicí: J. Krátký – Kopecký, J. Chleboun, Čech, Langer – Pazdera (90. Pavlásek) – Smejkal (84. Lněnička), Mory (70. Brabec), Souček, Nikodem – Tichý. Trenéři Vladimír Chudý, Pavel Mansfeld a Roman Langer.

Vyšehrad: Havránek – Krejdl, Šimek, Šlegl, Madej – Brejcha – Jandera (87. Rataj), Drobílek (89. Macej), Kozel (90. +3 Heřman), Laňka (90. +1 Hradecký) – D. Čapek. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...