INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vyšehrad vede tabulku ČFL, zdolal 2:0 Jiskru Ústí n. Orlicí

„A“-muži Šesté vítězství za sebou již posunulo fotbalisty Slavoje Vyšehrad do čela tabulky ČFL. Poslední květnová sobota přinesla šemíkům výhru 2:0 s Jiskrou Ústí nad Orlicí, o niž se v Horních Počernicích postarali svými góly Michal Rataj a Ladislav Krobot, přičemž u obou asistoval Jan Vejvar. Brankář Martin Otáhal vychytal na jaře sedmou nulu a lovit míč ze své sítě nemusel už 383 minut. Svěřenci trenérů Romana Veselého a Oldřicha Pařízka již překonali šedesátibodovou hranici a vedou aktuálně třetí nejvyšší soutěž s dvoubodovým náskokem před dvojicí Loko Vltavín – Zápy.

Oproti předchozímu utkání s Pískem (2:0) zůstali tentokrát na lavičce Krejdl s Davidem Čapkem, do základní sestavy se tak vrátil Pardubský a poprvé se v ní objevil Krobot. Východočeši hrající ve žlutočerné kombinaci udrželi celou úvodní půlhodinu šemíky na uzdě, trestný kop kapitána Drobílka brankář Krátký vyrazil.

Hosté měli šanci v polovině první půle a rohovém kopu, nebezpečnou střelu P. Chlebouna mířící na bránu však stihla domácí obrana včas zblokovat.

Ve 34. min. se prosadil Vejvar z pravé strany hřiště a poslal dokonale načasovanou i přesnou přihrávku nabíhajícímu Ratajovi. Ten se díky tomu ocitl sám před brankářem Krátkým, křížnou střelu trefil ke vzdálenější tyči, a otevřel tak skóre: 1:0!

Hned po změně stran a faulu na Vejvara Mareš z trestného kopu těsně přestřelil. Dvě minuty nato si levý bek Slavoje vyzkoušel narážečky s Drobílkem, toho ale hostující zadáci do účinného zakončení nepustili. V 51. min. Langer fauloval Vejvara, Drobílek z trestného kopu odcentroval, Vejvar vyhrál hlavičkový souboj a v ohni a velkém závaru před bránou se prosadil nadvakrát Krobot. Doslova propasíroval míč za brankovou čáru: 2:0! V mlýnici uvnitř malého vápna, která vyplynula z této situace, se ale zranil brankář Krátký a přepustil svůj post Bartalošovi.

Přesně po hodině hry a Marešově centru Kozel z hranice velkého čtverce těsně přestřelil. Chvíli nato Kozel zkusil technické zakončení, ale i střelou po zemi opět těsně minul. A do třetice Kozel, po přihrávce od Krobota, s tečí protihráče potřetí těsně minul.

V polovině druhé půle předvedli domácí hráči rychlou a hezkou kombinaci s finálním partem v podobě Vejvarova náběhu do pravé části vápna. V rychlosti obešel i brankáře Bartaloše, tím se ale současně dostal až téměř k brankové čáře a jeho střelu z ostrého úhlu, byť přesnou, odvrátil u tyče obránce Lněnička.

Minutu nato po Ratajově přihrávce Drobílek z vápna těsně přestřelil, a podobné to bylo i v 74. min. v případě zakončení Krejdla, jemuž „namazal“ Mareš. Za další minutu pálil D. Čapek, jenž nahradil v sestavě Krobota, jeho střelu však žlutočerní zblokovali na roh. V 79. min. neuspěl ani Mareš s ostrou ranou z trestného kopu, Bartaloš ji vyrazil.

Ve zbývající části hry včetně tříminutového prodloužení se již nic podstatného neudálo a tým v modrých dresech dosáhl na deváté jarní a celkově sedmnácté vítězství v této sezoně.

Zápas s Ústím nad Orlicí byl prvním v rámci tzv. anglického týdne. Již ve středu 29. května od 17 hodin je na programu derby Loko Vltavín – Vyšehrad v Holešovicích a v sobotu 1. června rovněž od 17 hodin utkání Živanice – Vyšehrad.

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Obraz hry se odvíjel podle našeho očekávání: soupeř bránil v těžkém defenzivním bloku na své polovině hřiště, takže utkání bylo o našem pohybu, rychlých přihrávkách, ale i trpělivosti. V první půli nám to dělalo problémy, protože bylo strašně málo prostoru v pokutovém území i před ním. Naštěstí jsme se po jedné šanci prosadili, šli do vedení a ve druhé půli jsme už zápas jednoznačně ovládli. Měli jsme přidat víc branek, protože několik stoprocentních šancí jsme neproměnili. Naopak Ústí nad Orlicí jsme sami do žádné příležitosti nepustili, a tak je podle mého názoru vítězství zasloužené. Hře jsme dominovali a bylo jen otázkou času, kdy a kolikrát se prosadíme. Ono to ale není vůbec jednoduché, protože se blíží konec sezony, my bojujeme o čelo tabulky, a tak kluci zaslouží poděkování, že to zvládli. Už ve středu nás čeká derby na Vltavínu, a to bude fotbalová bitva se vším všudy.“

Trenér Vladimír Chudý (Ústí nad Orlicí): „Přijeli jsme s taktikou dobře bránit a směrem dopředu spoléhat na brejky, což se nám v prvním poločase dařilo – až na jednu situaci, ze které jsme také inkasovali první gól. Byli jsme v tu chvíli pod tlakem, protože jsme nedokázali udržet balon na polovině domácích a bohužel pro nás prošel z pravé strany protihráč, vyšla mu i finální přihrávka a už jsme prohrávali. Byla to naše jediná chyba v první půli a soupeř ji potrestal. Ve druhé půli jsme si zase nepohlídali jednu standardku, kdy jsme měli být důraznější a balon dostat pryč od naší brány. Vyšehrad nás v tu chvíli přetlačil a druhý gól víceméně rozhodl o osudu utkání. Podle našeho názoru však měl být odpískán faul na gólmana Krátkého, který musel odstoupit se zraněním a byl odvezen záchrankou do nemocnice Bulovka na sešití. Jsme sice uprostřed tabulky, nicméně po celé jaro bojujeme s velkou marodkou: stále jsme šest hráčů základní sestavy mínus, takže to lepíme, jak se dá. A teď máme dalšího zraněného hráče. Nemáme to už kým doplnit, a tak vyhlížím konec sezony s tím, že bychom se v tom středu soutěže rádi udrželi.“


Slavoj Vyšehrad – Jiskra Ústí nad Orlicí 2:0 (1:0)

29. kolo ČFL, hráno v sobotu 25. května 2019 na Xaverově.  

Branky: 34. Rataj, 52. Krobot.

Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:0. Soupeřem zblokované střely: 4:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:5.

Rozhodčí: Grimm – Janoch, Kříž. Bez karet.

Diváků: 80 (hráno v Horních Počernicích).

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha – Vejvar (73. Krejdl), Drobílek (78. Neuberg), Kozel (73. P. Čapek), Rataj (81. Rys) – Krobot (73. D. Čapek). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal a Madej. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

Ústí nad Orlicí: J. Krátký (54. Bartaloš) – Lněnička, Falta, P. Chleboun, Langer – Střelec, Souček – Skalický (85. Kopecký), Pazdera (68. Mufanzwaini), Habrman – Mayer. Trenéři Vladimír Chudý, Pavel Mansfeld a Roman Langer.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

14 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

11 – Drobílek, Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Vejvar

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

3 – Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Brejcha, Krobot, Laňka

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Zákostelský

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

15 – Drobílek

10 – Brejcha

9 – D. Čapek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Mareš, Rataj

6 – Rys

5 – Vejvar

3 – Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Neuberg, Šlegl, Švejdík

 

Zbývající zápasy Vyšehradu v letošní ČFL

Středa 29. 5. 17.00 Loko Vltavín – Vyšehrad

Sobota 1. 6. 17.00 Živanice – Vyšehrad

Sobota 8. 6. 17.00 Vyšehrad – Litoměřicko (hřiště Strahov)

Sobota 15. 6. 10.15 Olympia Radotín – Vyšehrad

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...