INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství v derby 2:0! Šemíci zvýšili náskok již na pět bodů

„A“-muži – Velmi významný krok ke splnění svého cíle, kterým je prvenství v letošním ročníku ČFL, učinili ve středu 29. května v Holešovicích fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V derby porazili 2:0 Loko Vltavín na jeho hřišti a vedou soutěž již o pět bodů. Kromě Vltavínu totiž utrpěli bodové ztráty i další soupeři z čela tabulky: Zápy doma podlehly Živanicím a Olympia Radotín uhrála proti Litoměřicku jen bod.

U obou branek byl defenzivní záložník Ondřej Brejcha: na první přihrál Davidu Čapkovi a druhý dal sám. Náš tým vyhrál posedmé za sebou a popáté v řadě bez inkasované branky. Martin Otáhal uhájil na jaře již poosmé čisté konto a svoji sérii neprůstřelnosti navýšil na 473 minut. Série týmu bez prohry čítá už 13 zápasů. Svěřenci trenérů Romana Veselého a Oldřicha Pařízka zvítězili naprosto zaslouženě, domácí tým nepustili do žádné šance a povolili mu za celý zápas pouhé čtyři střelecké pokusy.

Oproti předchozímu utkání s Ústím nad Orlicí došlo ke dvěma změnám v základní sestavě, kde Kozla a Krobota nahradili Neuberg s D. Čapkem. Takřka 25 úvodních minut nic zásadního před oběma brankami vidět nebylo, oba soupeři si úzkostlivě strážili zejména prostor před vlastní bránou. Šemíci ale s přibývajícími minutami poznali, že domácí se do žádné bezhlavé ofenzivy nepohrnou, k čemuž jim ostatně ani nedali příležitost. A postupně sami začali získávat víc a víc půdy pod nohama.

Ve 26. min. se dostal do první šance Rataj, ve skluzu těsně minul Koblencovu bránu. O deset minut později se D. Čapek na hranici vápna obtočil okolo bránícího protihráče, ale přestřelil. Ve 40. min. se po Drobílkově rohu protlačil D. Čapek znovu do zakončení, byl však tísněn a jeho tečovaná střela skončila v zámezí. Těsně před poločasem D. Čapek přihrál doprava nabíhajícímu Drobílkovi a ten křížnou střelou těsně minul vzdálenější tyč domácí brány.

Čtyři minuty po změně stran ale Švejdík ve středu hřiště vyhrál osobní souboj s Abenou, hlavou přiťukl míč Brejchovi, který obelstil Šípka a kolmicí nastartoval D. Čapka. Ten se díky své akceleraci rychle dostal zprava až před Koblence a přestože pálil již z ostrého úhlu, milimetrově přesnou a zároveň ostrou trefou k přední tyči nachytal gólmana domácích: 0:1! Tři minuty nato vypálil z vápna Vejvar, vysoko přestřelil.

Až po hodině hry se se dostal tým v zelených dresech ke své první (a také poslední) střele, která mířila mezi tři tyče, Otáhal však pokus Láncze zneškodnil.

Udeřili naopak znovu modří. Kombinace čítající jedenáct přihrávek za sebou vyústila až k Ratajově přiťuknutí míče Brejchovi, od něhož ho dostal Vejvar, který už ale musel podstoupit souboj s protihráčem a od nich se balon odrazil zpět k Brejchovi. Ten udělal úkrok doleva a mezi dvěma protihráči trefil k tyči: 0:2!

Sestava hostujícího týmu se poté začala postupně měnit, na hřiště se dostali i střídající hráči. Tým z Prahy 7 se ale beztak k ohrožení Otáhalovy brány nedostal a Vyšehrad s přehledem dovedl derby k vítězství 2:0.

Již v sobotu 1. června od 17 hodin se představí tým Vyšehradu na půdě Živanic, nováčka ČFL a třináctého týmu tabulky, který ve středu hodně překvapil vítězstvím 1:0 v Zápech.

Trenér Martin Frýdek (Loko Vltavín): „Vyšehrad zvítězil naprosto zaslouženě. Nám se naopak nedařilo, byli jsme bez pohybu. Nechápu, když se hraje o první místo v tabulce, že se ani nevyhecujeme. Je smutné, když se jako nejproduktivnější tým soutěže dostaneme za celý zápas jen ke čtyřem střelám. Místo toho, abychom se v takovém utkání ukázali, podali jsme špatný výkon. Samozřejmě nám chyběl náš nejlepší střelec Lukáš Veselý, který má od pondělního tréninku natržený sval a nemohl nastoupit.“

Trenér Roman Veselý (Vyšehrad): „Pro nás jednoznačně klíčový zápas. Snažili jsme se na něj precizně připravit, a to se myslím podařilo. Týkalo se to i sestavy a rozestavení hráčů, kdy jsme například na Abenu nasadili Neuberga, a tyto tahy nám vyšly. Možná jsme očekávali, že Vltavín bude v první půli aktivnější, hráli však od začátku v defenzivním bloku a čekali na brejkové situace. My jsme měli už do poločasu tři velké šance, které jsme vinou nervozity neproměnili, ale ve druhé půli jsme už ovládli hru. Vzadu jsme byli pevní, zkušenosti trojice Švejdík, Zákostelský, Neuberg byly znát. Projevila se kvalita našeho mužstva a zaslouženě jsme vyhráli. Musím kluky pochválit, jak byli připraveni i psychicky, protože po dvanácti neprohrách v řadě není snadné zvládnout takový zápas, kdy na sebe narazí druhý s prvním týmem tabulky. Vltavínu chyběl nejlepší střelec ČFL Lukáš Veselý, možná i díky tomu se do žádné šance nedostal. Pro nás to byl krásný den, i proto, že vedeme tabulku už o pět bodů. Máme vše ve svých rukou.“

 

Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:0)

Předehrávané 34. kolo ČFL, hráno ve středu 29. května 2019.

Branky: 49. D. Čapek, 66. Brejcha. Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:8. Soupeřem zblokované střely: 0:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:4.

Rozhodčí: Cihlář – Mudra, Pastyřík. Bez karet.

Diváků: 434.


Loko Vltavín: Koblenc – Láncz (82. Pouzar), Hovorka (63. Mysliveček), Uvíra, Podzimek – Tichý – Šípek, Abena (79. Špaček), Valíček, Zoubek – Maione. Trenéři Martin Frýdek, Tomáš Freisler a René Moravec. 

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha (90. Madej), Neuberg – Vejvar (79. Rys), Drobílek (85. Krobot), Rataj (71. P. Čapek) – D. Čapek (82. Kozel). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Dočekal a Michalec. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

15 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

11 – Drobílek, Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Vejvar

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

3 – Brejcha, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Krobot, Laňka

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Kozel, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík, Zákostelský

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

15 – Drobílek

11 – Brejcha

9 – D. Čapek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Mareš, Rataj

6 – Rys, Vejvar

3 – Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Neuberg, Šlegl, Švejdík

 

Zbývající zápasy Vyšehradu v letošní ČFL

Sobota 1. 6. 17.00 Živanice – Vyšehrad

Sobota 8. 6. 17.00 Vyšehrad – Litoměřicko (hřiště Strahov)

Sobota 15. 6. 10.15 Olympia Radotín – Vyšehrad

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...