INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Otáhal: vítězství a osmé jarní čisté konto v den 23. narozenin

„A“-muži – Slavit zatím není co, čekají nás ještě tři těžká utkání, tvrdili unisono ve středu večer po vítězném derby hráči Slavoje Vyšehrad. Na tváři však měli díky vítězství 2:0 nad domácím Loko Vltavín samozřejmě úsměv, protože v Holešovicích se nevyhrává každý den. Důvod k úplně nejširšímu a nejzářivějšímu úsměvu měl bezpochyby brankář Martin Otáhal. Nejen proto, že na jaře už poosmé uhájil čisté konto, ale především z toho důvodu, že k vítězství přispěl svým výkonem přesně v den svých 23. narozenin. Momentálně činí jeho neprůstřelnost už 473 minut.

„Čekal jsem od hráčů Vltavínu víc střel, ale přímo na mě nakonec letěla jen jedna. Kluci super bránili, dařilo se nám plnit stanovenou taktiku, takže práce jsem ani moc neměl,“ pravil skromně gólman šemíků, jenž se narodil jeden den před finále EURO 1996 v Anglii, kde získala česká reprezentace stříbrné medaile. „Původně jsme si mysleli, že budeme hrát z bloku a bránit, bylo tomu však obráceně. Určitě mi to ulehčil i fakt, že za domácí nenastoupil nejlepší střelec Lukáš Veselý, jehož dobře znám z našeho společného působení ve Slavii. Vedeme ČFL tři kola před koncem o pět bodů, byl by hřích, abychom tuhle šanci ještě promarnili. Tím spíš, že nám ve středu nahrály i výsledky zápasů v Zápech a Radotíně,“ zmínil Otáhal, který ještě na podzim strážil branku Viktorie Žižkov ve druhé lize. ČFL si vyzkoušel už na podzim roku 2016 v Jirnech, kde tehdy v 15 zápasech vychytal Viktorii 8x čisté konto – mimo jiné i tu na hřišti Loko Vltavín…

„Už v prvním poločase jsme měli tři až čtyři možnosti dát gól, nakonec to tam spadlo mně na začátku druhé půle, a spíš z takové pološance. Brankář Koblenc šel rychle na zem, a tak se mi ho podařilo prostřelit. Náskok, který teď máme v čele tabulky, už musíme stoprocentně využít prvenství v soutěži,“ řekl autor první branky David Čapek, jenž přišel loni v létě pro změnu ze Sparty a na svém kontě má nyní patnáct tref do černého (z toho jednu v poháru) a k tomu devět gólových asistencí.

„První poločas byl oboustranně opatrný, i když víc ze hry jsme měli my. Přišly i dvě gólové šance, ale neproměnili jsme je. Ale pět minut po zahájení druhé půle jsme se už poprvé prosadili, a to nám pomohlo. Vltavín musel trochu otevřít hru a brzy jsme přidali i druhý gól a nakonec zaslouženě vyhráli. Dařilo se nám v tomto utkání dobře bránit, ale naší výhodou byl i fakt, že nenastoupil nejlepší střelec domácích Lukáš Veselý, který si umí zabíhat za obranu a dělal by nám problémy. Jeho absence na hřišti byla znát. Věděli jsme také, že naše šance přijdou, to se splnilo,“ okomentoval derby na Vltavínu ofenzivní pravý záložník Jan Vejvar. Podobně jako brankář Otáhal i on oblékl na jaře dres Slavoje na základě spolupráce se Slavií.

Tříbodový zisk na půdě druhého celku tabulky může být rozhodujícím krokem k prvenství v soutěži, nicméně zbývají ještě tři těžká utkání: v Živanicích, na Strahově s Litoměřickem a nakonec v Radotíně s tamní Olympií.

„Pokud bychom neuspěli teď v sobotu v Živanicích a prohráli tam, tak tuhle výhru na Vltavínu znegujeme. Musíme prostě hrát a bodovat dál: zvládnout nadcházející dvě utkání by nám přineslo klid už před posledním kolem,“ doplnil Vejvar, jenž má v letošní sezoně na svém kontě zatím 12 vstřelených branek: na podzim za A-tým Slavie v domácím poháru Mol Cup (proti týmu Ústí nad Labem), 5 za juniorku Slavie a na jaře 6 za Vyšehrad v ČFL.

„Hráli jsme proti nejofenzivnějšímu týmu soutěže a pustili ho jen ke čtyřem střelám, což vypovídá o tom, jak naši hráči zejména v defenzivě splnili své úkoly. Byli jsme vzadu pevní, a o to nám šlo. Ale musíme hrát dál, čekají nás ještě tři těžká utkání a ve hře je devět bodů. Naší výhodou může být fakt, že máme kádr, který umožňuje, abychom rozložili síly a zátěž na víc hráčů,“ vzal si poslední slovo po středečním derby v Holešovicích trenér Roman Veselý.

 

Otáhalova (dosavadní) jarní čistá konta

9. 3. Vyšehrad – Domažlice 1:0

23. 3. Vyšehrad – Benešov 0:0, pen. 3:4

20. 4. Vyšehrad – Převýšov 2:0

8. 5. Vyšehrad – Zápy 2:0

12. 5. Štěchovice – Vyšehrad 0:2

18. 5. Vyšehrad – Písek 1:0

25. 5. Vyšehrad – Ústí nad Orlicí 2:0

29. 5. Loko Vltavín – Vyšehrad 0:2

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...