INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Grande Paolo a spol. vybírali na Vyšehradě budoucí hvězdy

Mládež Jedinečný sportovně-společenský zážitek si užili v sobotu 19. října na stadionu Slavoje Vyšehrad všichni ti, kdo si nenechali ujít akci s názvem Hledá se motor. Projekt firmy Adidas dospěl právě na našem hřišti ke svému vyvrcholení v podobě tzv. Final Campu, kde se sešly tři desítky finalistů ve věku od 15 do 18 let.

Z nich pak fotbalisty s největšími předpoklady stát se v blízké budoucnosti motorem svého týmu vybírala porota. Tvořili ji ambasador projektu Pavel Nedvěd, dále fotbalový internacionál, agent FIFA a také bývalý kapitán reprezentace Václav Němeček, kondiční trenér Aleš Kaplan a sportovní novinář Pavel Hartmann. Do projektu Hledá se motor se zapojily celkem čtyři stovky mladých fotbalistů.

„Na stadionu Vyšehradu jsem poprvé v životě, takže je to moje zdejší premiéra. Ale je tady hezké prostředí,“ svěřil se našemu klubovému webu 41letý Pavel Nedvěd, držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy v roce 2003. „Adidas připravil opravdu zajímavý projekt, který pomůže klukům dostat se snáz do profesionálního fotbalu.“

V těsné blízkosti fotbalové megastar byli někteří kluci docela nervózní, a tak je sám Grande Paolo několikrát vyzýval, ať se pokusí oprostit od zbytečného stresu. Spolu s dalšími porotci pečlivě sledoval a zaznamenával výkony chlapců v jednotlivých soutěžních disciplínách: sérii testů obratnosti, dynamické technice, střelbě a nakonec v zápase na zmenšeném hřišti.. Zhruba po šesti hodinách se přítomní dozvěděli jméno vítěze: stal se jím 18letý Štěpán Hlinka z FK Příbram.

„Jsem šťastný, tohle jsem nečekal. A Pavel Nedvěd byl vždy mým vzorem,“ pravil takřka dojatý vítěz. „Štěpán Hlinka byl už při testech mezi nejlepšími, zápas to pak už jen potvrdil, byl všude. Je nesmírně vitálním fotbalistou a splňuje parametry motoru, který jsme hledali,“ pravil Nedvěd. „Dnešním dnem ale fotbalová dřina nekončí. Naopak, musí to být teprve začátek,“ zdůraznil.

Vítěz Final Campu obdržel od Adidasu roční smlouvu na 50 tisíc korun, kopačky Nitrocharge a navíc se společně se svými oddílovými spoluhráči podívá na bundesligové utkání premianta Ligy šampionů Bayernu – osobně, tedy v Mnichově.

Dík za to, že jsme mohli vidět fotbalovou superhvězdu nejjasnějšího třpytu Pavla Nedvěda a vyústění této krásné akce na našem stadionu, patří zejména sportovnímu řediteli Slavoje Milanu Doruškovi. Zásluhou jeho vyjednavačského úsilí se Final Camp uskutečnil právě na Vyšehradě.


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...