INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vyšehrad kemp 2014: pohled do budoucnosti našeho klubu

Školička Pětidenní Vyšehrad kemp 2014 pod vedením trenérů naší mládeže Alessandra Moreniho a Daniela Krafta odstartoval v pondělí 30. června 2014 na stadionu Sparty Krč. Patnáct fotbalových elévů ve věku od šesti do devíti let zde získává potřebné fotbalové návyky.

Kemp nás fakt moc baví, jak cvičení, tak i hra na brány,“ chrlí hoši ze sebe. Jejich entuziasmus a zaujetí pro fotbal jim doslova sálá z očí. „Já jsem z Braníku. Já jsem ze Lhotky. A já jsem přímo z Vyšehradu. Od hradeb!“ …šveholí jeden přes druhého. Celé to hemžení sleduje i Musa Ansuma, útočník našeho A-týmu, autor patnácti jarních branek v divizi, který bydlí právě v Krči. A nestačí se divit, když na něj kluci volají jménem.

Na kempu přitom dostávají docela zabrat. „Ráno už před osmou hodinou je přivezou rodiče sem na stadion Sparty Krč a znovu si je vyzvednou až v pět hodin odpoledne. Pauzy jsou na dvě svačiny, oběd a po něm krátký oddych na vytrávení,“ popisuje pracovní den Daniel Kraft.

Po trávníku běhají kluci ročníků 2005 až 2008, tedy od předpřípravky, kde ještě nemají zápasové zkušenosti, přes mladší až ke starší přípravce. Většina zdejších fotbalových elévů, hrdě nosících modré triko s nápisem Vyšehrad kemp 2014, je osmiletých.

Kemp cílí na individuální dovednosti malých fotbalistů: práci jak s fotbalovým balonem, tak i bez něj. Driblování s tenisákem, souboj jednoho na jednoho či koordinační cvičení. Kvůli pestrosti se nezapomíná ani jiné sporty, např. frisbee neboli hod létajícím talířem.

Nápad uspořádat kemp pro děti je v klubu už asi deset let. Až letos se jej však podařilo zrealizovat, i díky příchodu Dana Krafta. Doufám, že se připojí i další naši trenéři. Tady je budoucnost fotbalu na Vyšehradě,“ tvrdí Alessandro Moreni. „Nejsme velkoklubem, aby na naše nábory chodily stovky kluků. O každého musíme bojovat. Je tady ale také dlouhodobá spolupráce se Základní školou Plamínkové. A také se školkou. Díky tomu jsme měli loni v září na náboru sto dětí. Školky v okolí Vyšehradu jsou pro nás velmi důležité a také s nimi spolupracujeme. Věřím, že v budoucnu se to ještě zlepší.“

Nejde ale jen o víru, ale také o konkrétní činy. „V Plamínkové bychom rádi zavedli ryze fotbalovou třídu, která by měla nějaký ten trénink navíc,“ prozrazuje Daniel Kraft. „Sledujeme moderní trendy v trénování a myslím, že zdejší příprava má svoji kvalitu,“ doplňuje Alessandro Moreni.

Práce nejen s fotbalovým potěrem, ale i staršími kluky se dvojici Moreni – Kraft daří. Vždyť naše U 14 pod jejich vedením dosáhla letos na vynikající druhé místo v České lize starších žáků.

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...