INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vinci Kodet trefil v derniéře hattrick a U 16 dobyla Kolín!

U16V posledním kole podzimní části České ligy U16 Vyšehrad vyhrál 4:2 v Kolíně, a tak přezimuje se 14 body devátý v tabulce. Kolín je před námi osmý. Hattrickem se blýskl Vinci, který tak má na svém kontě celkově již deset vstřelených branek!

Hrálo se na malé umělce a bez asistentů rozhodčího, kteří nepřijeli. Nahradili je zástupci obou klubů a nutno dodat, že oba byli přesnější, než asistenti delegovaní na předchozí utkání U 17.

Začátek nám vůbec nevyšel, již od 4. minuty jsme prohrávali po rohu, kdy domácí hráč Kopáček přesně hlavičkoval: 1:0. Hráli jsme zakřiknutě a lehce jsme přicházeli o míče. Nebyli jsme sto podržet balon a zakombinovat.

Ve 23. minutě jsme však zahrávali přímý kop, na který si naběhl Vinci a přesnou hlavičkou vybídl k vynikajícímu zákroku kolínského brankáře Pláčka. Z následného rohu jsme se již radovali, Vinci hlavou srovnal na 1:1!

Od té chvíle jsme převzali otěže hry do svých rukou. Začali jsme vyhrávat osobní souboje, kombinace a přechod do útoku s mezihrou ve středu pole nám přestala dělat prvotní problémy. Náš územní tlak vyústil drobným zaváháním gólmana soupeře, který zůstal moc vysunut a nestačil se vrátit. Čermy po získání míče se nerozpakoval a napálil míč z 35 metrů zpátky na bránu 1:2! To běžela 29. minuta a ve 35. minutě Patrik krásnou střelou zdálky trefuje břevno! Michal se dostal do šance sám před gólmana, bohužel nechal míč za sebou…

Ve druhé půli již to tak pěkný fotbal nebyl. Spousta soubojů rozdrolila plynulost hry. Některé zákroky domácích, kteří neunesli průběh utkání, byly daleko za hranici běžných faulů. Trenér domácích však rozumně zareagoval a většinou hned po žlutých kartách – nejvíc faulující své svěřence stáhl ze hřiště.

V 52. minutě přišel asi nejkrásnější fotbalový moment: Patrik po pravém křídle vyvezl míč, nahrál Ondrovi, který ustál dva souboje a z rohu nacentroval na hlavu Vincimu: 1:3! Pár minut nato po rohu trefil Tade břevno. V 60. minutě Ondra trefil tyč a odražený míč poslal do brány opět Vinci, takže 1:4 a hattrick. V 80. minutě upravil domácí hráč Piskač střelou z velké dálky na konečných 2:4.

Gratulace však patří Vincimu k prvnímu hattricku v České lize dorostu i celému mužstvu Vyšehradu U 16 za odvedený výkon!


Pohled trenéra Olina Martince: „Poslední utkání podzimu jsme zvládli na výbornou.  Od zhruba dvacáté minuty až do konce prvního poločasu kluci předváděli fotbal, který od nich chceme, a s nímž má pak soupeř velké problémy. V posledních čtyřech utkání již bylo patrné, že si mužstvo takzvaně sedlo. Bylo důležité udržet nervy na uzdě, po některých faulech soupeře se neuchýlit k nesmyslným odplatám a rychle si zvyknout na malé rozměry hřiště. Těžko vyzdvihovat jedince, v Kolíně odmakalo utkání celé naše družstvo, a to včetně hráčů, kteří přišli z lavičky. Jsem velmi spokojen za aktivní přístup na trénincích i v utkání. Díky!!! Ale to jistě cítí kluci sami… Přes zimu nás čeká zimní liga na Motorletu, která je velmi kvalitně obsazena, zimní soustředění na Šumavě, přátelák s Mladou Boleslaví a doufám i s jedním pražským S.“

Slovo kapitána: „Poslední zápas podzimu jsme zvládli na výbornou, škoda jen, že jsme se takto střelecky neprosazovali po celou podzimní část sezony. Pak bychom totiž určitě nebyli na průběžném devátém místě v tabulce. Kluci odmakali utkání na 120% a zaslouženě jsme si odvezli tři body. Také bych chtěl popřát Vincovi k jeho hattricku a Miňovi k jeho patnáctým narozeninám. Doufám, že se nám na jaře bude dařit lépe, než teď na podzim.“


U16 : FK Kolín – Slavoj Vyšehrad 2:4 (1:2)

Branky Vyšehradu: Kodet 3, Čermák.

Střely: 10:17, z toho na branku 2:12. Rohy: 7:3.

Sestava Vyšehradu U16: Paule – Moravec, Komers, Tomaides, Plížingr, Nikrmajer, Kodet, Čermák, Cedric, Filo, Duben.

Střídali: Štyndl, Brož, Pokorný, Ludvík.

 

Podzimní střelci U16 Vyšehradu:

10 – Kodet

3 – Moravec

2 – Nikrmajer, Brož, Čermák

1 – Komers, Cikryt, Pokorný, Cedric


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...