INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U16 - zimní soustředění 2014

U16 - Mladí muži z našeho U-16, kteří hrají Českou ligu mladšího dorostu, měli letos (25. 1. - 1. 2. 2014) velmi netradiční zimní soustředění, které se vymykalo všem dosud absolvovaným. Zimní příprava neproběhla  jako doposud vždy v Čechách, ale v zahraničí - na Slovensku! A ještě k tomu na dvou místech, kde jak zázemí i podmínky k tréninku, stejně jako i hřiště bylo na evropské úrovni!

První a poslední den soustředění jsme absolvovali v Ružomberku, v místním klubu MFK Ružomberok, který hraje "najvyšší" Slovenskou fotbalovou soutěž! Druhé místo pobytu, kde se naše U-16  pět dní připravovalo, byl NTC Poprad – Národní tréninkové centrum Slovenského fotbalového svazu, které má oprávněné ambice se stát národním stadionem Slovenska!!! a s možností rehabilitace a odpočinku v Aquacity Poprad, který se řadí se svými termálními prameny na první místo ve Střední Evropě. Na hřišti NTC Poprad je přírodní tráva vyhřívaná termálním pramenem a tak jsme měli možnost tréninků i přípravného utkání v lednu na přírodní trávě!

Ale od začátku: odjížděli jsme dne 25.1.2014 ráno z Vyšehradu a ubytování nás čekalo blízko (cca 8 km) od Ružomberku, v hotelu Malina, který se nachází na hřebenu Velké Fatry, ve výšce 1.000 m.n.m. Druhý den jsme měli dopolední trénink na MFK Ružomberok a odpoledne pak přátelské utkání s domácím mužstvem U-16, které také hraje nejvyšší Slovenskou ligu, stejně jako naše U-16.

Prohráli jsme 0:4 (0:1), kdy jsme bohužel v posledních 10. minutách inkasovali tři góly. Přesto si myslím, že největším soupeřem nebyli slovenští hráči, ale čerstvě napadaný sníh, který napadl přes noc, a na který naši kluci nejsou tak zvyklí.

Následoval přejezd do NTC Poprad. Zde jsme byli ubytovaní přímo v hotelu na stadionu. Toto hřiště, včetně zázemí (hotelu, kabin, sprch atd.) bylo čerstvě zkolaudováno v listopadu 2013 a tak vše doslova vonělo novotou. Byli jsme prvním fotbalovým týmem vůbec, který zde po nákladné rekonstrukci absolvoval zimní přípravu!

V dalších dnech jsme několikrát trénovali na přírodní trávě, absolvovali kondiční tréninky okolo Štrbského plesa, jak na běžkách, tak klasickým během se stanovišti, kde bylo posilování s vlastní váhou svého těla. Dále jsme měli několikrát spinning, aqua aerobik, badminton, návštěvu kryokomory ( to jsou dvě komory, v jedné -60°C a ve druhé -120°C s léčebnou dobou 3 minuty), která je ideální na regeneraci a celkovou masáž těla. Každý večer jsme byli v Aquacity Poprad, kde jsme navštívili Vitální svět ( soubor různých saun) a venkovní termální bazény s důkladnou regenerací. Každé ráno před snídaní jsme cvičili TAO-JIN a jogistický „Pozdrav slunci“ a kluci vše odcvičili na výbornou.

Během celého našeho pobytu v Popradu se nám maximálně věnoval pan ředitel Mgr. Michal Mertinyak, ředitel NTC Poprad a absolutně skvěle zajistil vše - třeba i naše netradiční požadavky, jako čtyři vegetariánské jídla, návštěvu Belianské jeskyně, možnost trénovat na běžkách apod. Jídlo a pobyt byl na maximální možné úrovni. Veškerému servisu nelze nic vytknout a vyšehradská U-16 může jen všem, třeba i profesionálním týmům vřele doporučit toto zázemí jak pro letní, tak i k zimnímu soustředění.

Pobyt jsme ukončili přípravným utkáním s U-17 Poprad, který  hraje druhou nejvyšší soutěž. Prohráli jsme 2:4 ( 2:1), ale zápas nám ukázal, kde všude ještě musíme v zimní přípravě zapracovat. Večer pak následovala návštěva zimního stadiónu a shlédnutí ligového zápasu hokejistů HK Poprad - Žilina a následný večerní přesun do Ružomberku.

Poslední den už byl pouze lehký výklus podél řeky Váhu a po obědě cesta do Prahy.

Ještě se musím zmínit o paní Ševčíkové z MFK Ružomberok, která zajišťovala pobyt v Ružomberku. Také ona vše zařídila velice dobře a zaslouží si velké poděkování.

Na závěr musím všem poděkovat, kteří se podíleli na přípravě a průběhu tohoto skvělého soustředění a díky nim mohli kluci zažít týden, na který budou vzpomínat celý život! Děkujeme!

Za realizační tým Martinec


Pohled kapitána Moravce:  "Obávám se, že takovéhle soustředění už nikdy nezažiji, ať už jen kvůli hrací ploše v Popradu, či neomezenému vstupné do Aqua City. Dosud nikdy nikde jsme v mé desetileté hráčské kariéře takové možnosti a servis neměli... Opravdu mít masáže po tréninku je pro obyčejné kluky z Prahy poněkud paradox. Řekl bych, že jsme si splnili jeden malý sen, a to prožít soustředění na skutečně profesionální úrovni. Tímto tedy děkuji všem od pana ředitele NTC Mertinyaka až po milou paní na recepci hotelu Malina v Ružomberoku - bylo to nezapomenutelné."

Pohled Františka Komerse: "Se soustředěním jsem byl naprosto spokojen. Všechny tři hotely, ve kterých jsme pobývali, byli velmi pěkné, jídla byla celkem dobrá, a nejlepší to bylo podle mě v hotelu Malina. Aquacity bylo super a my si v něm užili spoustu zábavy. Také jsme si někteří zde vyzkoušeli poprvé aerobic. Také kryosauna byla celkem zajímavým překvapením. Pan majitel tréninkového centra v Popradu nás skoro všude doprovázel, staral se o nás a vše zařídil. Jenom je škoda, že jsme prohráli obě přátelská utkání, měli jsme na lepší výsledky..."

Pohled Ondřeje Tomana: "Soustředění na Slovensku se mi moc líbilo, sice to nebylo příliš fyzicky náročné soustředění, ale velmi se mi líbila jeho profesionalita, která se projevovala v ubytování, starostlivosti personálu, kvalitě jídla, i podmínek k tréninku a k dalším akcím (Aquacity, Kryosauna). Díky tomu jsem si z tohoto soustředění odvezl velkou spoustu dojmů a vzpomínek."

Pohled Michala Čermáka: "Na soustředění budu mít krásné vzpomínky, bylo super. Nejdříve jsme bydleli v Ružomberoku, kde jsme odehráli celkem kvalitní zápas. Jen bylo škoda, že na hřišti bylo trochu sněhu a klouzalo to. Bez sněhu by to, myslím dopadlo mnohem lépe a my to odehráli kvalitněji. Další den jsme jeli do Popradu, kde to bylo asi ještě lepší. Trénovali jsme na velmi kvalitní trávě. V Popradu jsme odehráli taky jeden zápas. Každý den jsme cvičili jógu, bylo super se učit novou věc. Taky jsme si každý alespoň jednou vyzkoušeli ''výplach nosu''. Jeli jsme na výlet na Štrbské pleso, kde jsme také běhali a jezdili na běžkách. Dále jsme s trenérem hledali "kešky". Celé soustředění hodnotím velmi kladně a velice se mi líbilo:))"

Pohled Cedrica Francois (Belgie): "1. I found the aqua-aerobics very good and helpful, not because of the girls that were teaching us but because of the exercise itself. By doing this exercise we had to use different muscles and different joints that we normally in football never use. It was a good way to strengthen ourselves on these parts and little muscles we don't use often.

2. The food was rather very good. It was nutritious and some were easy to digest which I really like because our time spans were so small during trainings and lunches, dinners and breakfasts that it was essential to digest fast. Although on Friday, before the match against Poprad we had a really heavy lunch and I couldn't digest it on time so I was digesting food while playing the game which really bothered me and gave me some aches in my stomach.

3. The 8-10 km we ran on Thursday was very good, not only good for the fitness and muscles but also for the clean air and enjoying the marvellous landscape around. I enjoyed it a lot and it was fun running on my own pace, not looking at the other players. I do think that we could have stopped less and that our trainers could have shown the road better so that we could have run that 8-10 km straight through without taking a break and getting back to normal breathing. Conclusion: It was very enjoyable and a great experience running up hill in the snow.

4. The yoga, I found it quite weird doing the yoga or tantra because I never did it before in my life. Seeing Ondrej Sindler lying on his back and shaking his hands and legs in the air was all a strange sight to me. I did manage to do it and every morning it gave me some energy I believed. I never really am awake well in the morning, I am more of an evening person so I found it hard to do the yoga/ tantra. But I believe it does give a sense of rest and peace to your inner core.

5. The hotel in Poprad and the swimming palace over did my expectations of where we would go and sleep and train. I think it was an amazing place and although we didn't do as much exercises as I expected. We did have a good but calm training camp. And I enjoy being with the boys in this team, they are friendly, hard-working and funny, something I find very gratifying and a good aspect in life and in the team."

 

Foto ze soustředění: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...