INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 16 konečně na jaře zabrala, přivezla z Písku vítězství 4:1!

U16Až na sedmý jarní pokus to naší U 16 konečně vyšlo. V souboji desátého s jedenáctým celkem, tedy sousedů v tabulce, vyhrála v Písku 4:1 a prolomila černou sérii šesti porážek za sebou. Dvakrát se trefil do sítě Jihočechů Pořízek, jednou Komers a Šindler.

V krásném městě na břehu Otavy, na hlavním stadionu FC Písek, jsme konečně zabodovali a právem si odvezli domů tři body. Je to i tím, že se nám již uzdravují marodi a vracejí se do zápasového tempa. Od prvních minut byla znát snaha prolomit jarní smůlu a konečně vyhrát. Nehrát jen na krásu, ale i účelně a bodovat. Od začátku se hrálo většinou na půli soupeře a po několika nebezpečných situacích se Řízek uvolnil a levačkou střelou po zemi v 7. minutě rozvlnil síť! Po brance byli domácí viditelně otřeseni a nemohli se dostat do tempa. Ale i my jsme se nepřesnostmi při rozehrávce sami připravovali o šance. Ve 21. minutě gólman Pepa rozehrával přímý kop z půlky hřiště a tuto standardní situaci domácí odvrátili jen na volného stopera Feryho, který se nemýlil, 2:0! V této části hry jsme byli u všeho dříve a nedovolili domácím ohrozit naší bránu.

Bohužel nám to nevydrželo až do konce poločasu. Nejdřív ve 30. minutě domácí útočník šikovně přešel přes naše dva hráče, ale naštěstí proti vyběhnuvšímu Pepimu střílel jen těsně vedle. Ale ve 34. minutě to již Píseckým vyšlo. Po zaváhání pravé strany naší obrany se doslova probil domácí útočník a zavěsil přesně k tyči. Do konce poločasu se již nic nestalo.

Začátek druhé části nám opět vyšel. Ve 45. minutě Ondra prošel do šestnáctky a střelou k bližší tyči prostřelil gólmana. Přišlo uklidnění, kluci začali lépe kombinovat a byli jsme velmi nebezpeční. Další gól visel doslova ve vzduchu. Ten přišel ze standardní situace, kdy byl v 67. minutě před šestnáctkou faulován Brož, k exekuci se postavil Řízek a střelou do šibenice nedal brankáři Hulínkovi šanci. Poté se již utkání jen dohrávalo. Domácí neměli sílu na zvrat, i když si vytvořili jednu stoprocentní šanci, ale netrefili zcela prázdnou bránu, .

Naši kluci hráli pěkný kombinační fotbal s častým pohybem a důrazem.  I my jsme mohli ještě přidat další minimálně dva góly, ale buď gólman našeho útočníka vychytal, nebo jsme také netrefili prázdnou bránu.

Jak po taktické, tak i technické stránce si kluci za předvedený výkon vítězství zasloužili. Bohužel v minulých utkáních jsme nebyli schopni protrhnout střeleckou smůlu a měli mnoho zraněných. I proto jsme bodovali až v tomto kole. Klukům k výhře blahopřejeme a věříme, že potvrdíme stoupající formu v neděli doma proti Varnsdorfu.

Zápas zhodnotil trenér naší U 16 Olin Martinec.

V příštím 22. kole hraje naše U 16 s Varnsdorfem, tedy posledním týmem tabulky, v neděli 4. května ve 12.15 hod. na hřišti v Podolí. Bylo by proto namístě písecké body potvrdit.

 

U16: FC Písek – Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:2)

Branky: 34. Kořínek – 7. a 67. Pořízek, 21. Komers, 44. Šindler.

Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 5:12. Rohy: 3:4.

 

Vyšehrad U 16: Dvořák – Komers, Blažek, Nikrmajer, Cedric, Brož, Šíma, Šindler, Postalaka, Pořízek, Vaverka. Střídali: Pokorný, Moravec. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...