INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci oba zápasy s Benešovem zvládli vítězně

U 17/U 16 Tři body si připsali o víkendu do tabulek soutěží České ligy U 17 i U 16 oba týmy našich mladších dorostenců, které přivítaly na Vyšehradě své vrstevníky z Benešova. Sedmnáctiletí šemíci vyhráli díky třem brankám z první půle 3:0, zatímco U 16 se musela vyrovnat s tíhou zahozené penalty a udeřila až poté. Dovedla tak zápas k vítězství 1:0.

Naše U 17 v posledním podzimním vystoupení na domácím hřišti potvrdila své postavení na krásném 3. místě tabulky. Konečně mohl nastoupit Junek a odvděčil se nejlépe, jak mohl: ve 2. minutě po samostatné akci gólem na 1:0! Jeho hlad po fotbale, díky vynucené zápasové pauze, se opět projevil v 10. minutě. Obešel vše, co mu stálo v cestě, a naservíroval Mandíkovi míč před prázdnou bránu: 2:0! Do poločasu jsme si vytvořili další tři tutovky, leč selhali v jejich proměňování. Přesto ještě ve 39. minutě po dobře zahrané Čermákově standardce Mandík přizvedl míč a Šindler z malého vápna nedal brankáři šanci: 3:0!

Po přestávce se hra vyrovnala a my jsme se sami šestkrát vystavili do ofsajdu. To byla škoda, protože jinak bychom chodili sami na bránu. Štika v bráně zdatně zastoupil Dvořáka, který byl nominován jako druhý gólman na zápas A-týmu mužů České fotbalové ligy v Čáslavi. Stínem utkání však bylo zranění kolene Kodeta. Přejeme rychlé uzdravení a brzký návrat na hřiště!

U 16 šla do souboje s šestnáctiletými hráči Benešova týden po skvělém vítězství na půdě lídra tabulky v Táboře – dá se říct, v roli favorita. Kombinace však tentokrát trochu vázla a situaci zkomplikovala i neproměněná penalta po hodině hry, kterou po faulu na Molta kopal Toman. O šest minut později ale právě Toman tohle zaváhání v plné míře odčinil: po jeho krásné přihrávce hlavou totiž rozhodl zápas střídající Niederle: 1:0!

Předvedení hra sice tentokrát nebyla rozhodně bez chyb, nicméně tři body zůstaly na Vyšehradě. Šestnáctiletí šemíci jsou nyní na 6. místě tabulky České ligy mladšího dorostu.

Již ve středu 29. října čeká naše mladší dorostence derby na Meteoru. Zápas U 17 začíná v 10.15 hod., zápas U 16 čtvrt hodiny po poledni.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 3:0 (3:0)

Branky: 2. Junek, 10. Mandík, 30. Šindler.

Vyšehrad U 17: Štika – F. Komers, Blažek, Kodet, Kalát, Čermák, Brož, Mandík, Šindler, Pusch, Junek. Lavička: Fegler, Novák, Bačovský, Dvořák. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Začátek utkání s Benešovem nám vyšel, i když jsme museli nuceně střídat již v šesté minutě Kodeta. Zápas jsme měli pevně ve svých rukou. Musím vyzdvihnout trenéra Benešova za jeho kultivovaný projev ke svým hráčům i snahu hostujícího družstva o konstruktivní pojetí hry. Ve středu nás čeká Meteor na svém hřišti a pokusíme se navázat na dnešní vítězné utkání.“

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 1:0 (1:0)

Branka: 66. Niederle.

Vyšehrad U 16: Mužík – Janoch, Molt, Jireček, Novák (Asinbajev) – Toman, Macháček, Jirůšek, Gabriel – Ratner (Niederle), Preisler (Neděla). Trenéři Alexandr Samuel a Petr Semirád.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Bojovné utkání plné nepřesností určitě nepatřilo z naší strany k těm lepším, které jsme na podzim odehráli. Přesto se nám podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce. Kluci si asi mysleli, že po vítězství v Táboře to půjde samo, to byl však omyl. Nakonec jsme to ale zlomili a díky jedné vydařené akci vyhráli 1:0.“

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...