INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 zvítězila na Kladně 3:2, připsala si třetí výhru za sebou

U 17/U 16 Měsíc duben se vydařil sedmnáctiletým fotbalistům Slavoje Vyšehrad. Vstoupili do něj sice domácí bezbrankovou remízou a prohrou na penalty v derby s Motorletem, potom už ale nadělili šestibrankové příděly soupeřům z Varnsdorfu i Kolína, aby si nakonec přivezli tři body z Kladna za vítězství 3:2. Svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše si díky tomu upevnili čtvrté místo v tabulce České ligy U 17, navíc snížili ztrátu vůči třetímu Motorletu na rozdíl jediného bodu. O rok mladším hráčům Vyšehradu se vedlo na Kladně bohužel hůře, podlehli 0:2. Naše šestnáctka tak klesla na deváté místo tabulky.

V sobotu 2. května odpoledne dojde k dalšímu dvojitému derby mladších dorostenců: Vyšehrad přivítá Admiru. Sedmnáctiletí se střetnou ve 14.30 hod., zatímco šestnáctiletí v 16.45 hod. V České lize U 17 je nadcházející soupeř z Kobylis předposlední, v České lize U 16 úplně poslední. Do konce sezony zbývá ještě šest kol.

 

U 17: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 2:3 (0:1)

Branky Vyšehradu: Mandík, Šindler, Kodet.

Střely: 12:12. Rohy: 4:5. Penalty: 1:0.

Vyšehrad U 17: Dvořák – Plášil, F. Komers, Moravec, Pokorný, Šindler, Pusch, Vávra, Kodet, Mandík, Junek. Střídali: Kadlec, Blažek, Plášil, Martinec a Brož. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

V soutěži U 17 Kladno (šesté v tabulce) vsadilo na důraznou a tvrdou hru, či spíš nakopávanou směrem dopředu – bez větší kombinace. To nebylo pro náš tým žádným překvapením, a tak se před osmdesáti diváky hrál ošklivý fotbal. Vyšehradští se snažili produkovat svůj rychlý, kombinační fotbal, ale jak přišla po jedné přihrávce či kličce druhá, přišel střet, skluz a faul.

Ani statistika odpískaných faulů o ničem nevypovídá, protože rozhodčí jich většinu nepískl. Výjimkou byl odpískaný faul (který ale ve skutečnosti nebyl) na kladenského útočníka ve vápně a následná penalta – že faul nafilmoval, se sám přiznal po zápase vyšehradskému stoperovi.

O tom, že rozhodčí zápas úplně nezvládal, svědčila situace těsně před jeho závěrem, kdy se bavil se záložníkem domácích příliš hlasitě. Záložník rozhodčímu: „Pane rozhodčí, on zdržuje.“ Rozhodčí nato vůči domácímu záložníkovi s dotazem: „Mám mu dát žlutou?“ Mladý hráč Kladna vzápětí udělil arbitrovi souhlas: „Ano.“ A tak rozhodčí zapískal a rozběhl se vyšehradskému hráči udělit kartu za zdržování...

Náš první gól vstřelil Mandík po kolmé přihrávce od Šindlera, kdy sám postupoval na branku domácích. Již ve druhé půli na 2:0 pro Vyšehrad opět z brejku dával Vinci. Domácí snížili na 1:2 z penalty, kterou viděl jen rozhodčí. Rozhodující třetí gól byl ovšem nejhezčí akcí zápasu. Po rychlých přihrávkách Mandík – Junek – Šindler, poslední zmiňovaný uklízel míč do zpola odkryté branky. Minutu před koncem domácí ještě snížili na pro ně přijatelných 2:3 hlavou po centru zprava.

Navzdory dvěma inkasovaným brankám Pepa Dvořák v bráně dodával spoluhráčům z pole klid svými jistými zákroky a výběhy, s nimiž si Kladenští nevěděli rady. Dva góly, z toho jeden z penalty, byly maximum, co soupeři dovolil. Již také okusil několik utkání v dospělém fotbale, a to nejen na lavičce. Odnesl si z něj zkušenosti, a ty v současnosti zužitkovává v utkáních mladšího dorostu. Je tak výrazným stavebním kamenem a oporou naší U 17.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Důležité body jsme sice získali, byť za cenu nehezkého utkání. Kluci jsou samá modřina, nicméně získávají důležité zkušenosti: nic není zadarmo. V sobotu nás čeká pražské derby s Admirou, která v posledních zápasech začíná bodovat. Chceme-li se dotáhnou na třetí příčku, nesmíme zaváhat s předposledním mužstvem v tabulce. Ale je to fotbal a stát se může cokoliv.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

19 – Mandík, 9 – Šindler, 5 – Brož, Junek, Pusch, Kodet, 2 – Kalát, Vávra, 1 – Martinec, Moravec.

 

Foto ze zápasu: zde

 

U 16: SK Kladno – Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Vyšehrad U 16: Štika – Janoch, Gabriel, Neděla, Jireček (Hňup), Bačovský (Sirůček), D. Macháček, Jirůšek (Šimon), Ratner (Kulifaj), Niederle, Asinbajev (Preisler). Trenéři Alexandr Samuel a Petr Semirád.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Zaslouženě jsme prohráli, protože soupeř nás převyšoval ve všech herních činnostech.“

 

Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

10 – D. Macháček, 6 – Preissler, 4 – Niederle, 3 – Jirůšek, Siruček, Toman, 2 – Janoch, Ratner, 1 – Asinbajev, Gabriel, Kudela, Šimon.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...