INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci vybojovali proti Táborsku celkem 4 body

U 17/U 16 – Týden po neúspěšném souboji se silným Mostem si naše U 17 spravila chuť na Táborsku, sousedovi v tabulce. Brankami Lukáše Mandíka, Václava Kodeta a Tomáše Junka porazila Jihočechy 3:0, stále však zůstává na 5. místě. Na čtvrté Ústí nad Labem ztrácí tři kola před koncem dva body a na třetí Motorlet čtyři body.

U 16 na podzim ve městě husitů vyhrála, přitom Táborsko vede v kategorii šestnáctiletých s přehledem tabulku! Odveta na Vyšehradě skončila 1:1, na vedoucí gól Ondry Niederleho odpověděli hosté nedlouho před koncem vyrovnávací brankou a na penalty pak vyhráli 3:0.

V neděli 24. května ráno pojedou mladí šemíci do Pyšel, kde je budou očekávat družstva Benešova: U 17 od 10 hodin a U 16 čtvrt hodiny po poledni. Pak už přijdou na řadu jen dva domácí dvojzápasy: v neděli 31. května derby s Meteorem a nakonec v sobotu 6. června se Sokolovem, suverénním vítězem kategorie U 17 a pátým celkem tabulky U 16.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – Táborsko 3:0 (1:0)

Branky: Mandík, Kodet, Junek. Střely: 16:10, z toho na bránu 10:2. Rohy: 8:1.

Vyšehrad U 17: Dvořák – Martinec, Moravec, F. Komers, Pokorný, Brož, Vávra, Kodet, Kadlec, Pusch, Mandík. Střídali: Toman, Blažek, Plášil, na střídačce byl ještě připraven gólman Mužík (ročník 1999). Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Utkání mezi pátým a šestým týmem v tabulce bylo od začátku velmi bojovné a hrané ve vysokém tempu. Mužstva si nedarovala ani metr volného prostoru. Táborsko se prezentovalo jednodušší hrou – dlouhými míči za obranu, kde vše sbíral s jistotou brankář Dvořák. Občas se naši kluci k tomuto stylu také uchýlili, ale okamžitě zazněl pokyn z lavičky: kombinujte, nenakopávejte! Ještě za stavu 0:0 měl obrovskou šanci táborský hráč Drs, který netrefil úplně prázdnou bránu, po našem špatném návratu ze standardní situace. Poté už jsme začali přehrávat soupeře kombinacemi a výsledkem byla krásná gólová hlavička Mandíka po přihrávce od Vávry. Pusch měl do konce poločasu ještě dvě stoprocentní  šance, ale jednu vykopl z prázdné brány obránce a druhá... Škoda.

Po přestávce jsme zatlačili soupeře na jeho půlku a další tutovky měli opět Pusch a Brož, ale pokaždé je vychytal gólman Novák. V 50. minutě jsme zahrávali roh, na nabíhajícího Martince se stáhli tři obránci, který tak uvolnil prostor pro Kodeta, a pro něho už nebyl problém umístit míč za záda gólmana.

Po prostřídání obou mužstev již se utkání dohrávalo, přesto ale několik minut před koncem ještě po průniku po pravé straně dával poslední gól Junek.

Trenér U 17 Olin Martinec: „Utkání mělo náboj a divákům se muselo líbit. Obě mužstva chtěla hrát fotbal a zbytečně nekouskovala hru. Po prostřídání, kdy jsme poslali hráče, kteří již nastupují za naši U 19, bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Soupeř po kondiční stránce po hodině hry odpadl a ve vedru již neměl sil s výsledkem něco udělat. Na odpolední utkání naší U 19 jsme poslali tři hráče, všichni dali do sítě Braníku gól a patřili mezi nejtechničtější hráče na hřišti. Vyšehrad v tomto směru může být klidný, neboť mladší ročník může zdárně doplňovat nejstarší ročník mládeže staršího dorostu.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

21 – Mandík, 9 – Šindler, 6 – Junek, Kodet, 5 – Brož, Pusch, 2 – Kalát, Moravec, Vávra, 1 – Martinec.

 

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – Táborsko 1:1 (1:0), pen. 0:3

Branka Vyšehradu: Niederle.

Vyšehrad U 16: Štika – Jireček (Hňup), Molt, Neděla, Novák – Janoch, Macháček, Gabriel, Bačovský (Šimon) – Niederle, Siruček. Trenéři Alexandr Samuel a Petr Semirád.

Šestnáctiletí šemíci byli blízko od toho, aby porazili v obou zápasech téměř jistého vítěze letošní soutěže. Vedoucí gól dal Niederle z penalty, hosté srovnali až v závěru na 1:1.

Trenér U 16 Alexandr Samuel: „Pravdou je, že soupeř nastřelil v první půli tyč a břevno, jinak jsme ho ale k ničemu nepustili. Až v asi sedm minut před koncem, kdy jsme inkasovali zbytečný vyrovnávací gól po standardce. Kluci ale zahráli proti favoritovi dobře a plnili, co jsme si řekli.“

 

Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

10 – D. Macháček, 6 – Preissler, 5 – Niederle, 3 – Jirůšek, Siruček, Toman, 2 – Janoch, Ratner, 1 – Asinbajev, Gabriel, Kudela, Šimon.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...