INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 zahájila sezonu úspěšně, porazila v derby 2:0 Admiru

U 17/U 16 Dvojzápasem s odvěkým rivalem z Kobylis vstoupily v sobotu 15. srpna 2015 oba týmy mladších dorostenců Slavoje Vyšehrad do nové sezony. V kategorii U 17 zvítězili naši mladí hráči před početnou diváckou kulisou nad Admirou 2:0. Derby rozhodli již v úvodním poločase, a sice zásluhou tref Tomáše Jirůška a Ondry Niederleho. Naopak o rok mladší šemíci prohráli se svými vrstevníky v bíločerných dresech 2:3. V obou případech se jedná o B-skupinu České ligy mladšího dorostu.

U 17 nastoupila pod vedením trenéra Alexandra Samuela, nicméně se změnou na postu asistenta. Petr Semirád totiž přešel k týmu starších žáků U 15, a tak jej u „sedmnáctky“ nahradil Michal Hozák, který až dosud působil na Tempu. Stejně jako Lexovi Samuelovi je i jeho novému kolegovi 44 let.

V sestavě U 17 chyběl nejlepší střelec uplynulé sezony David Macháček, jenž přestoupil do Dukly Praha. Naopak v družstvu se objevily tři nové tváře: Jan Škurek (Dolní Chabry), Antonín Čermák (Háje Jižní Město) a Josef Uher (Čelákovice).

U 16 nyní vede sehraná dvojice dorosteneckých trenérů Olin Martinec – Zdeněk Jaroš, kteří tento ročník převzali od Alessandra Moreniho. Z družstva v létě odešel Milan Šídlo do Slovanu Liberec, přišel naopak František Babka ze Sparty. První zápas „šestnáctce“ nevyšel, ale věřme, že se výsledky postupem času zlepší.

Ve 2. kole se představí naši mladší dorostenci v sobotu 22. srpna odpoledne v Ústí nad Labem.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – Admira Praha 2:0 (2:0)

Branky: 6. Jirůšek, 29. Niederle.  

Rozhodčí: Flimmel – Maiello, Plzák. ŽK: Gabriel – Želízko.  

Diváků: 100.

Vyšehrad U 17: Štika – Jireček, Gabriel, Novák, Janoch – Čermák (70. Bačovský), Toman, Ratner (53. Uher), Škurek (48. Alshinbaev) – Jirůšek (41. Hňup), Niederle (66. Preissler). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Letos na jaře, tedy ještě v kategorii U 16, svěřenci trenéra Alexandra Samuela Admiře gól nedali, po remíze 0:0 ji porazili na domácí umělce až v penaltovém rozstřelu. Tentokrát na nic nečekali a udeřili dvakrát už do poločasu. Jirůšek vybojoval balon na polovině hřiště, běžel sám na brankáře Zimu a proměnil: 1:0. Podobně z brejku padl i druhý gól, Niederle obešel i brankáře, udělal mu kličku doprava a přestože se už dostal do ostrého palebného úhlu, z velmi těžké pozice s přehledem a klidem střelou po zemi skóroval: 2:0. Ve druhé půli toho naši hráči týmu trenéra Petra Mikolandy sice moc nedovolili, na druhé straně však promarnili možnost vysokého vítězství hned v úvodu sezony.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „V první půli se nám podařilo potrestat dvě chyby soupeře, další šance jsme už ale nedotáhli ke gólovému vyústění. Ve druhé půli jsme už jen kontrolovali hru, což se mi ale moc nelíbilo – s takovým výkonem bychom v příštím zápase v Ústí nad Labem určitě neuspěli.“

 

Foto ze zápasu U 17: zde

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – Admira Praha 2:3 (1:2)

Branky: 12. Azilinon, 44. Veselý – 7. Bergmann, 15. Pátek, 74. Čvančara.

Rozhodčí: Flimmel – Maiello, Plzák. ŽK: Azilinon, Veselý – Čvančara.

Diváků: 50.

Vyšehrad U 16: Hampapa – Hrubý, Krasnyanyk, Čumpelík (41. Stareček), Černý, Majer, Kaštil (41. Jirůšek), Babka (41. Prokopec), Azilinon, Souček, Veselý. Na lavičce byl ještě připraven brankář Saladiak. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Derby šestnáctiletých přineslo vyrovnané utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Jen v první půli, kromě branky Azilinona, měli proměnit mladí šemíci tři stoprocentní příležitosti, které ale bohužel zůstaly nevyužity. Šest minut před koncem utkání naši hráči vyrobili hrubku, za niž zaplatili ztrátou minimálně bodu. A to je škoda.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Potkaly se dva týmy, které produkovaly útočný fotbal se snahou urvat všechny tři body – šťastnější byla v tomto souboji nakonec Admira. Navzdory vedru se hrálo v rychlém tempu, jenomže jsme se nedokázali vyvarovat inviduálních chyb, které rozhodly o tom, že jsme prohráli. Máme na začátek soutěže těžký los, i když v celé této soutěži už nejsou slabší týmy. Alespoň prověří kvality našich hráčů.“

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...