INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 16 se už dočkala vítězství, zato U 17 opět zradily penalty

U 17/U 16 Se čtyřmi body se vrátili naši mladší dorostenci během prvního víkendu měsíce září z Kolína. Svého premiérového bodového zisku se dočkala na čtvrtý pokus U 16, jež porazila domácí „šestnáctku“ přesvědčivě 5:2. Stejného výsledku mohli docela dobře dosáhnout i o rok starší hoši, jenomže opět zahazovali vyložené šance a nakonec, jak už je bohužel tradicí, selhali v penaltovém rozstřelu.

„Neproměnili jsme už šest penalt za sebou,“ připomněl téměř neuvěřitelnou skutečnost trenér U 17 Alexandr Samuel. Bohužel, je to tak. Týden předtím proti Motorletu to byly tři v rozstřelu a nyní v Kolíně zase tři – jedna během zápasu a potom dvě v rozstřelu. Zápas skončil remízou 2:2, na penalty vyhráli domácí 4:1.

Po čtyřech kolech České ligy U 17 je Vyšehrad třetí za Táborskem a Meteorem, zatímco U 16 figuruje na 9. místě. Nyní čekají mladší dorostence prestižní derby s Meteorem, hrát se bude v sobotu 12. září doma na Vyšehradě: sedmnáctiletí mají výkop ve 13 hodin, šestnáctiletí v 15.15 hod.

 

U 17: FK Kolín – Slavoj Vyšehrad 2:2 (1:0), pen. 4:1

Branky: 25. M. Novák, 44. Rosendorf – 56. Škurek, 80. Siruček.  

Rozhodčí: Hádek – Lacina, Trumpus. ŽK: Uher, O. Novák, Rosendorf – Gabriel. ČK: 69. Plandor (Kolín).  

Diváků: 40.

V 58. min. neproměnil Jirůšek (Vyšehrad) penaltu.

Vyšehrad U 17: Mužík – Bačovský, Jireček, F. Novák, Janoch – Čermák (46. Škurek), Gabriel (69. Siruček), Toman, Ratner – Uher, Jirůšek. Na lavičce byli ještě připraveni Preissler a Alshinbaev. Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák nemohli kromě Niederleho počítat ani s Moltem, zraněným týden předtím v derby s Motorletem. První poločas za moc nestál a po třech varováních domácí napočtvrté již udeřili. Krátce po zahájení druhé půle pak zvýšili na 2:0. O vyrovnání se postarali oba střídající hráči. Nejprve po kombinaci zakončil akci Jirůška s Uherem Škurek a v závěru utkání srovnal skóre Siruček, když jeho střílený centr skončil v kolínské bráně. Nikdo ho totiž nedokázal alespoň tečovat.

Závěrečné minuty ale hráli domácí v oslabení, kdy byl za faul zezadu vyloučen jejich 16letý útočník Plandor. Při nedobrovolném odchodu z hrací plochy pak ještě počastoval rozhodčího vulgárními urážkami nejhrubšího zrna a jeho „pozornosti“ neunikla ani lavička Vyšehradu. Je neuvěřitelné, co si v dnešní době někteří velmi mladí sportovci dovolí. Je to samozřejmě dáno i tím, jak jsou vedeni – v rodině, ve škole a v neposlední řadě svými trenéry.

Stejně jako v derby s Motorletem však dopadl pro Vyšehrad penaltový rozstřel pohromou – z naší strany proměnil jen Janoch, zatímco Sirůček s F. Novákem ne. Domácí proměnili všechny čtyři penalty, které kopali.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „V prvním poločase jsme se zbytečně přizpůsobili kolínské hře nakopávaných balonů, nepředváděli jsme svoji hru a nechodili do soubojů. Až po druhé inkasované brance jsme začali hrát, co umíme, měli jsme však tenhle zápas vyhrát v normální hrací době, bod je málo. Pětadvacet posledních minut holt nestačí. Co se týče penalt, na tréninku je kluci suverénně proměňují, v zápase si ale asi moc nevěří. Je to v jejich hlavách.“


Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

3 – Toman

2 – Ratner

1 – Janoch, Jirůšek, Niederle, Siruček, Škurek


U 16: FK Kolín – Slavoj Vyšehrad 2:5 (0:3)

Branky: 42. Trnečka, 74. P. Zbořil – 4. vlastní Prokůpek, 34. Azilinon, 40. Babka, 65. Prokopec, 67. Veselý.  

Rozhodčí: Hádek – Lacina, Trumpus. ŽK: P. Zbořil, D. Zbořil – Bazal, Prokopec, Majer.

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Saladiak – Hrubý, Stareček, Krasnyanyk, Černý – Majer, Kaštil (50. Veselý), Babka (61. Souček), Azilinon – Bazal (36. Čumpelík), Prokopec (76. Hampapa). Na lavičce byl ještě připraven Steinbart. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Na velkém hřišti v Kolíně pomohl šestnáctiletým hráčům Vyšehradu vlastní gól domácího kapitána už tři minuty od zahájení hry. Před poločasem přidali další dvě branky a třígólový rozdíl zůstal i na konci utkání. Konečně tak dotáhli k vítězství dobře rozehrané utkání. Kolín se prezentoval dlouhými nákopy za naši obranu, která ale většinou vše bez problémů vyřešila.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Oproti předchozímu utkání s Motorletem došlo k výrazným hráčským změnám, které se ukázaly být ku prospěchu. V kolínském utkání konečně kluci prodali, co v nich je, nicméně oba obdržené góly patří do kategorie zbytečných. Pro nás je to další ponaučení i motivace do tréninku. Někteří hráči nastoupili na pro ně nezvyklých postech, vedli si však dobře. Kolín nepatří mezi špičku naší skupiny a v závěrečné čtvrthodině hry mohl od nás obdržet minimálně další tři góly. Stínem utkání je však zlomenina Honzy Bazala, kterému přejeme brzké uzdravení a návrat mezi nás. V dalším utkání přivítáme Meteor a chceme konečně vyhrát také doma!“

 

Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

4 – Azilinon

2 – Veselý

1 – Babka, Hrubý, Prokopec

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...