INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hruška vyhrál duel bývalých trenérů A-mužstva Vyšehradu

U 17/U 16 – Zajímavou trenérskou konfrontaci přinesl uplynulý víkend na Vyšehradě. V sobotu 12. září se proti sobě postavili dva bývalí trenéři A-mužstva šemíků, tentokrát ale při utkání sedmnáctek Slavoj Vyšehrad – Meteor VIII. Na straně soupeře 58letý bývalý útočník prvoligových týmů Bohemians Praha a Chebu Vladimír Hruška (na snímku), který si zahrál i za čs. reprezentaci a v kvalifikaci MS 1986 dal gól Portugalsku. Na straně naší pak 44letý bývalý obránce Alexandr Samuel, který si zahrál v nejvyšší soutěži rovněž za Cheb a navíc za Benešov. Důvod k radosti měl po utkání trenér Hruška, a to hned dvojnásobný: jeho svěřenci nejenže vyhráli prestižní derby přesvědčivě 5:1, navíc se probojovali po pěti kolech do čela tabulky České ligy mladšího dorostu U 17.

Jen Meteor a druhé Táborsko jsou stále bez porážky, zatímco sedmnáctiletí šemíci „padli“ poprvé až teď proti Meteoru. V tabulce jim patří za třetím Motorletem čtvrté místo.

O rok mladší šemíci dopadli v souboji s šestnáctkou Meteoru mnohem lépe, porazili ji 5:2. Špatný vstup do sezony v podobě tří porážek za sebou je snad už zapomenut, díky dvěma výhrám se nyní tým trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše posunul již do středu tabulky. Tuto soutěž vedou pro změnu Motorlet s Admirou.

V příštím kole budou hrát naši mladší dorostenci v sobotu 19. září v Mostu. Tým U 17 se střetnou od deseti hodin, U 16 v pravé poledne. O týden později přivítají doma na Vyšehradě soupeře z Písku.

 

U 17: Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII 1:5 (0:1)

Branky: 60. Niederle – 20. a 64. Vetešník, 58. Šebek, 69. Přibyl, 78. Mareš.

Rozhodčí: Trska – Váša, Chustecki. ŽK: Jeníček (Meteor).

Diváků: 50.

 

Vyšehrad U 17: Štika – Bačovský, Jireček, Gabriel, Janoch (24. Neděla, 41. Hňup, 72. Alshinbaev) – Čermák, Toman, Uher, Ratner (41. Preissler) – Niederle, Jirůšek. Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Problémy přišly už před zahájením souboje s Meteorem, kdy ze zdravotních důvodů zůstali mimo hru Novák s Moltem. Ten byl zraněn v derby s Motorletem, a od té doby není ještě zcela fit. Vedro, které se na víkend vrátilo, lépe svědčilo týmu v zelenobílých dresech. Už v první půli si vypracoval znatelně víc gólových šancí, náš kapitán Štika v bráně ale dlouho odolával a do poločasu kapituloval jen jednou.

Na druhý gól rychle odpověděl kontaktním gólem na 1:2 navrátilec do sestavy Ondra Niederle. Meteor se však – na rozdíl od první půle – začal trefovat a proměňoval, na co sáhl. K tomu přidal v derby spoustu zákroků za hranicí pravidel, které rozhodčí většinou toleroval. Ve druhé půli hráč Meteoru Praus složil ve vápně nedovoleným zákrokem Niederleho – penalta naprosto jasná, píšťalka se ale neozvala. Výsledkem nepodařeného derby tak byl nakonec debakl 1:5. Meteor však tentokrát vyhrál zaslouženě, udělal pro bodový zisk určitě víc.

 

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Naše obranná fáze nefungovala, a tak jsme pouštěli Meteor do šancí. My jsme tam měli také nějaké náznaky, ale nic jsme nedotáhli. Druhý gól jsme dostali z ofsajdové pozice a pak tam byl i ten neodpískaný zákrok na našeho hráče ve vápně. Naopak soupeř ve druhé půli proměnil všechny šance, jež si vypracoval. My jsme měli po změně stran nejméně tři, ale proměnili jen jednu. Meteor nás předčil hlavně v nasazení a vyhrál zaslouženě. Bez ochoty porvat se víc o výsledek to zkrátka nepůjde, kluci se o tom znovu přesvědčili. Zase jsou na zemi a snad si teď uvědomí, že pro dobrý výsledek toho musí na hřišti odpracovat víc.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

3 – Toman

2 – Niederle, Ratner

1 – Janoch, Jirůšek, Siruček, Škurek

 

Foto ze zápasu U 17: zde


U 16: Slavoj Vyšehrad – Meteor Praha VIII 5:2 (1:1)

Branky: 40. a 49. Azilinon, 65. Veselý, 70. Krasnyanyk, 79. Kaštil – 6. a 64. Bobek. Střely na branku: 22:5. Rohy: 3:3.

Rozhodčí: Trska – Váša, Chustecki. Bez karet.

Diváků: 40.

 

Vyšehrad U 16: Saladiak (31. Hampapa) – Hrubý, Stareček, Krasnyanyk, Čumpelík (78. Procházka) – Černý, Majer, Azilinon, Souček (41. Veselý) – Babka (37. Kaštil), Prokopec (59. Steinbart). Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Po výsledku 5:2 v Kolíně přišla stejná výhra také doma s Meteorem! Naše U 16 konečně vyhrála i na domácí půdě, ale vítězství se nerodilo lehce. Již v 6. minutě jsme po standardce prohrávali 0:1. Poté kluci zvýšili obrátky, zatlačili soupeře k jeho bráně a začali dobývat obranný val Meteoru. Po celý zbytek první půle se hrálo na jednu bránu. Meteor spoléhal jen na případné brejky, které si ale pozorná obrana pohlídala. Těsně před přestávkou, po napadání Kaštilem, jsme dali zásauhou Aziho vyrovnávací gól.

Druhý poločas byl obrazem prvního, dobývání obrany soupeře. Na 2:1 dal opět Azi. Pak ovšem udělal školáckou chybu a penaltou soupeř nepohrdnul: 2:2. Trvalo ale jen minutu a Pepa Veselý dal náš třetí a vítězný gól. Igor Krasnyanyk a Jirka Kaštil potom už jen potvrdili svými trefami naši dominanci na konečných 5:2.

 

Trenér U 16 Olin Martinec: „Začátek byl jak z hororu, ale po obdržené brance kluci zvýšili obrátky a soupeř odešel již na konci první části kondičně. Po celé utkání jsme měli vše ve své režii a chtěl bych vyzdvihnout obranu, že se již nebojí vyjet dopředu až do zakončení. Teď jedeme do Mostu, pokusíme se podat stejný výkon jako proti Meteoru a přivézt další body.“


Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

6 – Azilinon

3 – Veselý

1 – Babka, Hrubý, Kaštil, Krasnyanyk, Prokopec

 

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...