INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Benešovský víkend se třemi prohrami našich týmů dorostu

U 17/U 16 Na první říjnovou sobotu padla v Benešově naše U 19, o den později v neděli tamtéž neuspěli ani mladší dorostenci. U 17 prohrála s domácím týmem 2:3, zatímco U 16 podlehla 2:4. Již naši starší dorostenci museli čelit ne úplně férovému způsobu řízení zápasu, to ale nebylo ještě nic proti tomu, co si „užila“ v Benešově sedmnáctka Vyšehradu. První a třetí inkasovaný gól z ofsajdu a za stavu 2:2 nesmyslné vyloučení Ondry Niederleho, který se slovně ohradil vůči faulujícímu protihráči.

Pokud jsou takovým způsobem řízena utkání kluků, kterým je většinou 16 let, pak se jedná o hodně medvědí službu celému českému fotbalu a jeho budoucnosti. V konečném důsledku to poškodí nejen hráče, proti nimž je utkání tendenčně řízeno, ale možná ještě víc ty, na jejichž stranu se arbitři přimknou.

Po čtyřech porážkách je naše U 17 na jedenáctém místě tabulky, U 16 je ve své soutěži osmá. V dalším kole se představí naši mladší dorostenci doma na Vyšehradě, kde přivítají své kladenské vrstevníky. Hraje se v sobotu 10. října: týmy sedmnáctiletých od 10 hodin, zatímco utkání šestnáctiletých má výkop čtvrt hodiny po poledni. V České lize U 17 je Kladno na třetím místě tabulky, zatímco v soutěži U 16 na dvanácté příčce.


U 17: SK Benešov – Slavoj Vyšehrad 3:2 (2:2)

Branky: 13. Kořínek, 16. Srb, 74. Hampl – 27. Škurek, 32. Niederle.  

Rozhodčí: Hocek – Balík, Shapoval. ŽK: Baariev, Pazdera – Novák, Niederle, O. Toman. ČK: 49. Niederle (Vyšehrad).  

Diváků: 30.

Vyšehrad U 17: Štika – Jireček, Novák (57. Hňup), Janoch – Niederle, Molt, O. Toman, Ratner (70. Alshinbaev) – Preissler (49. Uher), Jirůšek, Škurek (61. Bačovský). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Mužík a Čermák. Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Komplikace se daly tušit už před zápasem – dva rozhodčí z Benešova, třetí ze Struhařova u Benešova. Přesto mohla jít naše U 17 brzy do vedení, to by ale museli tři hráči před brankářem domácích Budilem zareagovat pohotověji a ne jen sledovat, zda se mu podaří zkrotit balon. Místo toho dali první gól domácí z dvoumetrového ofsajdu a po čtvrthodině hry to bylo již 2:0. Ve 27. min. po přihrávce od Preisslera snížil Škurek a o pět minut později zužitkoval finální přihrávku Tomana Niederle: 2:2.

Už do poločasu, přesněji dvě minuty přes svým gólem, byl autor vyrovnávací branky Ondra Niederle „připraven“ na pozdější vyloučení žlutou kartou za řeči. Za stejný přestupek viděl druhou žlutou kartu ve 49. min. a musel předčasně pod sprchy. V zápise je přitom uvedeno bezohledné podražení soupeře v nepřerušené hře…

Navzdory oslabení o jednoho hráče byl tým Vyšehradu aktivnější než domácí, ti se ale prosadili vítězným gólem šest minut před koncem z dalšího ofsajdu, a tak vyhráli 3:2.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Rozhodně nechci brečet, na druhou stranu pokud se děje našim hráčům to, co v Benešově, nebudu jen tak stát a nečinně se dívat z lavičky. To už bylo příliš, nemluvě o tom, co jsme si museli vyslechnout. Radši se zaměřím na kritiku do vlastních řad: stále opakujeme individuální chyby, které potom soupeři trestají. Představoval bych si také větší míru nasazení, důrazu a vůle po vítězství.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

4 – O. Toman

3 – Niederle

2 – Molt, Ratner, Škurek

1 – Janoch, Jirůšek, Siruček


U 16: SK Benešov – Slavoj Vyšehrad 4:2 (3:2)

Branky: 18. a 29. Štrajt, 30. Zoubek, 73. Rataj z pen. – 5. Krasnyanyk, 6. Majer.  

Rozhodčí: Hocek – Balík, Shapoval. ŽK: Klápa – Krasnyanyk.  

Diváků: 30.

Vyšehrad U 16: Hampapa – Hrubý, Stareček, Čumpelík (30. Veselý), Černý – Kaštil, Majer (56. Babka), Souček (66. Doubek), Krasnyanyk – Steinbart, Prokopec. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Procházka. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.


Navzdory absenci nejlepšího střelce týmu Aziho měla naše U 16 bleskový vstup do zápasu: díky dvěma slepeným gólům, jež vstřelili Krasnyanyk a Majer, vedla již v 6. minutě 2:0! Brzy ale hoši bohužel polevili, začali hrát rádoby profesorský fotbal, a to se krutě vymstilo. Domácí tým se dostal do hry, lacino snížil a od té chvíle jsme už tahali za kratší konec. Ještě do poločasu domácí otočili skóre na 3:2, také dvěma slepenými góly. 

Po přestávce jsme sice přitlačili tým Benešova k jeho brance, ale do zakončení jsme se nedostali. Naopak sedm minut před koncem, kdy byl náš hráč faulován, jsme sami inkasovali: 4:2.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Začátek nám sice vyšel, ale po čtvrthodině hry kluci přestávali hrát a soupeře jsme zbytečně dostali do hry vlastními hrubými individuálními chybami.  Sice jsme druhou půlku odehráli tak, jak jsme měli, ale je potřeba si uvědomit, že utkání mladšího dorostu se hraje osmdesát minut a ne o deset méně, jak byli kluci zvyklí z žákovské kategorie. Je to pro všechny ponaučení: nelze polevit v žádném úseku zápasu.“

 

Střelci branek U 16 v letošní sezoně:

10 – Azilinon

4 – Veselý

3 – Babka

2 – Hrubý, Krasnyanyk, Majer

1 – Kaštil, Prokopec

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...