INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Z Varnsdorfu přivezli mladší dorostenci dvě povinné výhry

U 17/U 16 S přehledem splnili svoji povinnost! Ve Varnsdorfu, na hřišti otloukánka České ligy U 17 i U 16, naši mladší dorostenci nezaváhali. Sedmnáctiletí svěřenci trenérů Alexandra Samuela Michala Hozáka vyhráli 4:0, zatímco šestnáctiletí hoši pod vedením dvojice Olin Martinec – Zdeněk Jaroš zvítězili tamtéž 3:1. Jde o takříkajíc povinné body, protože v soutěži sedmnáctek tým ze Šluknovského výběžku dosud nebodoval, zatímco v soutěži šestnáctek je rovněž poslední s pouhými třemi body.

V tabulce soutěže U 17 se Vyšehrad posunul před Kolín a Viktorii Žižkov na 9. místo. Šestnáctiletí šemíci vyhráli šesté z posledních svých sedmi utkání a posunuli se na 5. místo před týmy Meteoru a Ústí nad Labem. Navíc jsou s průměrem 3,3 gólu na zápas třetím nejproduktivnějším celkem čtrnáctičlenné soutěže U 16.

V sobotu 24. října dopoledne budou hrát naši mladší dorostenci v Táboře. Celky Táborska patří k nejlepším v této věkové kategorii.

Potom mladí šemíci využijí školního volna v den státního svátku ve středu 28. října k dvojzápasu s Viktorií Žižkov na Vyšehradě: týmy U 17 rozehrají své utkání hodinu po poledni, U 16 o dvě hodiny později. Podzimní program zakončí měření sil s Chrudimí v sobotu 31. října opět na Vyšehradě se začátky od 13 a 15.15 hod.

U 17: FK Varnsdorf – Slavoj Vyšehrad 0:4 (0:2)

Branky: 22. Niederle, 28. Azilinon, 43. Jirůšek, 69. Jireček.  

Rozhodčí: Teuber – Michek, Pöschko. ŽK: Son, Zabilka (oba Varnsdorf).

Diváků: 60.

Vyšehrad U 17: Štika – Jireček, Škurek (41. Bačovský), Novák – Čermák (70. Siruček), Molt, Jirůšek (67. Neděla), Ratner (60. Gabriel) – Niederle, Azilinon (41. Alshinbaev), O. Toman. Na lavičce byl ještě připraven brankář Mužík. Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.

Na varnsdorfské umělce se musela naše sedmnáctka obejít bez trojice Janoch, Preissler a Hňup, naopak se v ní objevil navrátilec Niederle. A byl to právě on, kdo se ve 22. min. po trestném kopu Ratnera prosadil a otevřel skóre. O šest minut později zakončil pěknou kombinaci Azilinon, když zachoval klid v koncovce a poslal míč do sítě.

Ve druhé půli ve 43. min. po Tomanově rohu a centru do vápna trefil do šibenice domácí brány Jirůšek. V 69. min. padl čtvrtý gól po dalším rohu, který rozehrál tentokrát Ratner a zakončoval Jireček: 0:4. Další šance v tomto utkání zůstaly nevyužity, ale nejen z naší strany, i ze strany domácích. Mára Štika ale vychytal týmu U 17 poprvé od srpna nulu vzadu.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Podobně jako týden předtím proti Kladnu si kluci znovu ověřili, že cesta k vítězství vede jen zásluhou dodržování taktických pokynů a ochoty pracovat po celých osmdesát minut hry. Varnsdorf ale nebyl zase tak špatným soupeřem, jak vypadá podle tabulky nebo podle výsledku zápasu – pokud bychom od něj inkasovali první gól, měli bychom možná problémy. Mára Štika v naší bráně ale co mohl, to pochytal a uhájil pro celý tým čisté konto.“

 

Střelci branek U 17 v letošní sezoně:

4 – Niederle, O. Toman

2 – Azilinon, Jireček, Jirůšek, Molt, Ratner, Škurek

1 – Janoch, Siruček


U 16: FK Varnsdorf – Slavoj Vyšehrad 1:3 (1:1)

Branky: 5. Musílek – 36. Babka, 69. Krasnyanyk, 72. Hrubý.

Střely: 9:21. Rohy: 1:11. Přímé kopy na bránu: 3:5.  

Rozhodčí: Teuber – Michek, Pöschko. ŽK: Rusín (Varnsdorf).

Diváků: 20.

Vyšehrad U 16: Saladiak – Hrubý, Stareček, Krasnyanyk, Černý – Prokopec, Babka (77. Hampapa), Azilinon (73. Steinbart), Souček (56. Čumpelík) – Veselý (41. Kaštil), Procházka (56. Jirůšek). Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

Po brzké cestě se utkání se odehrálo na strašidelné umělce, která snad ani nesplňuje parametry regulérní plochy. Úvod utkání jsme opět začali vlažně a opět obdrželi rychlý gól po chybě obrany. Vytvořili jsme si dost šancí na skórování, ale buď nám selhala muška, tak jako Prokopcovi, nebo nás vychytal gólman domácích Vaňák, jako v případě Aziho. Až ke konci první půle se krásně trefil Babka a již poněkolikáté jsme odcházeli do šatny za nerozhodného stavu.

Po změně stran jsme sice měli větší držení míče, ale do 50. minuty jsme si pořádnou šanci nevytvořili. Pak se Souček dvakrát sám dostal před gólmana Vaňáka, ale ten opět podržel své mužstvo.

V 69. minutě zatáhl Kaštil míč do šestnáctky domácích a přihrál Prokopcovi, který ještě nahrál do lepší pozice Krasnyanykovi a ten levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě. V 72. minutě Hrubý krásnou hlavičkou uzavřel skóre na 3:1 pro Vyšehrad.

Trenér U 16 Olin Martinec: „Sice jsme dovezli do Prahy povinné tři body, ale předvedená hra v prvním poločase v žádném případě nemohla nikoho uspokojit. Nenavázali jsme na kvalitní výkon s Kladnem. Chyběla nám lehkost v řešení situací, pohyb útočníků byl mizerný a řešení situací ledabylé. Až po přestávce se náš herní projev zlepšil, ale s předvedenou hrou nemůžeme být vůbec spokojeni. V Táboře se pokusíme bodově dotáhnout na domácí tým.“

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...