INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci zakončili podzim výhrami s Chrudimí

U 17/U 16 Počtvrté na podzim a současně počtvrté v posledních pěti kolech vyhráli naši mladší dorostenci oba zápasy v jednom dni. Ve svém posledním vystoupení v roce 2015 zdolali v sobotu 31. října na Vyšehradě oba celky Chrudimi: U 17 zvítězila díky dvěma gólům svého nejmladšího hráče Tomáše Jirůška 2:1, zatímco U 16 vyhrála vysoko 4:0: dvakrát se trefil František Babka, jednou Jan Doubek a jeden gól si dala chrudimská „šestnáctka“ sama.

Říjnový finiš tak vyšel mladým šemíkům téměř na jedničku: dvojité výhry s Kladnem, ve Varnsdorfu, s Viktorií Žižkov a nyní s Chrudimí narušily před týdnem jen prohry v Táboře.

Naše U 17 pod vedením trenérů Alexandra Samuela a Michala Hozáka je v podzimní tabulce své skupiny České ligy mladšího dorostu sedmá s touto bilancí: 6 tříbodových výher – 2 remízy (a po nich 2 prohry v penaltovém rozstřelu) – 5 proher v normální hrací době, což je v součtu 20 bodů a skóre 29:23. Může ji ale ještě předstihnout nyní osmý Písek v případě, že vyhraje tuto sobotu v Kolíně.

Šestnáctiletí svěřenci trenérské dvojice Olin Martinec – Zdeněk Jaroš stráví zimní pauzu na 5. místě s bilancí 8 tříbodových výher – 0 remíz – 5 proher v normální hrací době, což je celkem 24 bodů a skóre 39:27. Na jaře bude snaha postavení vyšehradských družstev U 17 i U 16 ještě vylepšit.

U 17: Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 2:1 (1:0)

Branky: 32. a 45. Jirůšek – 73. Klika.  

Rozhodčí: Hádek – Hájek, Kohout. ŽK: Gabriel – Rompotl.  

Diváků: 40.

Vyšehrad U 17: Mužík (41. Štika) – Jireček, Novák (77. Neděla), Janoch – Čermák (55. Gabriel), Molt, Niederle, Ratner – Alshinbaev (53. Preissler), Jirůšek, Siruček (80. J. Toman). Trenéři Alexandr Samuel a Michal Hozák.


U 17 - Oproti středečním derby s Viktorií Žižkov (naše U 17 je vyhrála 2:0) došlo v základní sestavě „sedmnáctky“ k jediné změně, kdy nepřítomného Ondru Tomana, s pěti góly nejlepšího střelce týmu, nahradil v tříčlenném útoku Alshinbaev. A právě on vypracoval po půlhodině hry vedoucí gól, kdy zatáhl balon z pravé strany k brankové čáře, odcentroval a Jirůšek střelou bez přípravy překvapil brankáře Krčila trefou do šibenice: 1:0! Jiné šance v první půli v podstatě nebyly, snad kromě náznaku Ratnera, ale ani vedoucí gól centrforvarda Vyšehradu nepadl ze situace, která by šla označit za vyloženou. Šlo o mimořádně vydařenou a pohotovou trefu zpoza vápna.

Pět minut po změně stran a hezké kombinaci odcentroval zleva Siruček a Jirůšek střelou přes gólmana na zadní tyč trefil podruhé: 2:0! Dvě vydařené akce a dva góly, žádný festival zahozených šancí se tentokrát nekonal.

Ač se tomu trenéři snažili zabránit, druhý gól byl „signálem“ k polevení a pomyslnému sundání nohy z plynu. Pravdou je, že hoši měli v nohou nesmírně těžký středeční zápas s Viktorií Žižkov, a to se ve druhé půli začínalo projevovat. Chrudim pomalu začala hrozit a sedm minut před koncem utkání udeřila: Klika snížil na 2:1. Do šance na vyrovnání ale mladí šemíci už soupeře nepustili, a tak z posledních pěti zápasů počtvrté vyhráli.

V zimní pauze bude mít naše U 17 na programu přípravná utkání, a to i se staršími soupeři. Vrcholem přípravy by mělo být čtyřdenní soustředění v únoru v Lánově.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Proti předposlední Chrudimi jsme šli do utkání v roli favorita, nakonec jsme ale byli rádi za těsnou výhru. Doufal jsem, že vyhrajeme víc než 2:1. Ve druhé půli jsme za stavu 2:0 polevili, dali soupeři čuchnout a ten vstřelil kontaktní gól. Silnější protivník by nás určitě za takové polevení vytrestal víc, ale Chrudim toho naštěstí využít nedokázala. Z naší strany mi chyběl větší hlad po gólech: možná tam bylo trochu podcenění a své sehrála i únava, kluci se tři dny předtím hodně vydali ze svých sil v derby s Žižkovem. Z třinácti zápasů jsme jich odehráli dvanáct na velmi slušné úrovni, fotbalově nás převyšoval jen Meteor, který je také podzimním vítězem naší soutěže. Určitě jsme však měli vyhrát zápasy s Motorletem, Kolínem a Benešovem, v nichž jsme zbytečně ztratili dohromady sedm bodů. Mít je, byli bychom teď druzí v tabulce. Takhle jsme bohužel v její druhé polovině, a to je velká škoda. Postavení alespoň do čtvrtého místa bylo reálné, nicméně na jaře budeme chtít v tabulce určitě výš.“

 

Střelci branek U 17 na podzim:

5 – O. Toman

4 – Jirůšek, Niederle

3 – Siruček

2 – Azilinon, Jireček, Molt, Ratner, Škurek

1 – Janoch, Mužík

 

U 16: Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 4:0 (3:0)

Branka: 17. a 24. Babka, 35. Doubek, 61. vlastní Matějka.

Střely: 15:1. Rohy: 6:2.

Rozhodčí: Hádek – Hájek, Kohout. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad U 16: Saladiak – Hrubý, Stareček, Krasnyanyk, Čumpelík – Černý (74. Jirůšek), Doubek (41. Hampapa), Babka, Souček – Procházka (60. Vilímek), Prokopec. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.


U 16 - V posledním našem podzimním vystoupení jsme porazili Chrudim 4:0, rozdíl osmi míst v tabulce se projevil, nicméně skóre mohlo být dvojnásobné – pokud bychom proměňovali vyložené šance. Začátek byl z naší strany ospalý, do tempa jsme se dostávali postupně. Výsledkem gradace výkonu byly tři góly v síti soupeře ještě do poločasu, přičemž dvakrát se trefil Babka a jednou navrátilec Doubek. Babka mohl v tomto utkání vsítit minimálně další dvě branky, ale nebylo mu zhůry dáno...

Po obrátce se hrálo jen na polovině soupeře. Chrudim vystřelila na naši bránu sice jen jednou, ale trefila při tom vnější tyč. To bylo z její strany vše, respekt ze strany předposledního týmu tabulky byl viditelný. Výsledkem byl vlastní gól Chrudimi po rohu Prokopce. Naši hráči mohli dát ve druhé půli minimálně čtyři branky, ale buď je vychytal gólman, nebo netrefili bránu.

Trenér U 16 Olin Martinec při podzimním bilancování litoval zbytečně ztracených bodů v zápasech s Admirou, v Ústí nad Labem a v Benešově. Pokud by naše „šestnáctka“ tato tři utkání zvládla a vyhrála je, byla by nyní vítězem podzimní části B-skupiny České ligy U 16…

Trenér U 16 Olin Martinec: „Utkání s Chrudimí jsme odehráli v poklidném tempu a po prvním gólu již byl na hřišti jen jeden tým. Škoda zápasů s Admirou, Ústím a Benešovem, které jsme si sami vlastní vinou prohráli. Byly bychom v tabulce výš. Kluci již zvládají nový systém hry a přizpůsobují se dorosteneckému pojetí fotbalu. V zimní přestávce doléčíme drobná zranění a po Novém roce se začneme připravovat na jarní část soutěže.“

 

Střelci branek U 16 na podzim:

10 – Azilinon

7 – Babka

4 – Majer, Veselý

3 – Hrubý, Krasnyanyk, Prokopec

1 – Černý, Doubek, Kaštil

 

Foto ze zápasu U 17: zde

Foto ze zápasu U 16: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...