INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mladší dorostenci Vyšehradu přivezli z Písku celkem 4 body

U 17/U 16 – Sedmnáctiletí fotbalisté Slavoje Vyšehrad mají za sebou ne úplně nejlepší měsíc duben, sehráli totiž během něj pět zápasů a ani jeden z nich se nepodařilo dotáhnout k tříbodovému vítězství. V sobotu 30. dubna u Otavy alespoň ukončili předchozí sérií tří porážek v řadě. S domácím Pískem remizovali 1:1, na penalty pak vyhráli domácí 5:4. Do druhé poloviny jarní části České ligy U 17 vstoupí Vyšehrad na 9. místě v tabulce, dotáhl se však na nás bodově právě Písek, který má rovněž 26 bodů, ale horší skóre.

O rok mladším hráčům Vyšehradu se daří lépe, v Písku vyhráli jasně 4:0, v tabulce jsou pátí a udrželi bodově krok se čtvrtým Táborskem. Svěřenci trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše si připsali v první polovině jara celkem čtyři vítězství, to písecké však bylo premiérovým v roce 2016 mimo území Prahy.

V nadcházejícím 22. kole naši mladší dorostenci přivítají na Vyšehradě v neděli 8. května soupeře z Benešova. Utkání sedmnáctiletých má výkop v 10 hodin, zápas šestnáctiletých čtvrt hodiny po poledni. V soutěži U 17 je Benešov sedmý a v soutěži U 16 třetí.

 

U 17: FC Písek – Slavoj Vyšehrad 1:1 (1:0), pen. 5:4

Branky: 37. Říha – 73. Molt.

Rozhodčí: Makovička – Křížovský, Žemlička. Bez karet.

Diváků: 30.


Vyšehrad U 17: Mužík – Janoch, Molt, Jireček, Kozlík (51. Novák) – Uher, Hňup (60. Klouček), Niederle – Vilímek – Jirůšek, Gabriel (51. Čermák, 71. Škurek). Na lavičce byl ještě připraven Bajkai. Trenéři Alexandr Samuel a František Mysliveček.

Do poločasu se naše U 17 do vážnější šance nedostala, naopak sama jednou inkasovala. Písku získal vedení tři minuty před poločasem Říha, jehož naši hráči nepokryli a nechali vystřelit: 1:0.

Po změně stran to už bylo směrem dopředu znatelně lepší, Vilímek hlavičkoval těsně vedle a Niederle ztroskotal až na brankáři Váverkovi. Sedm minut před koncem utkání míč putoval od Uhra přes Jirůška až k Moltovi a kapitán naší U 17 hlavou vyrovnal na 1:1. V závěru utkání byli blíž k vítězství Jihočeši, nastřelili tyč a hned nato se při další šanci vyznamenal gólman Mužík.

Ten však neměl v potřebné štěstí při penaltovém rozstřelu, domácí hráči jej z pěti pokusů pokaždé překonali. Za náš tým proměnili Klouček, Molt, Jireček a Uher, bohužel ve třetí sérii Jirůšek trefil pouze břevno, a tak se z bonusu v podobě druhého bodu radovali domácí. Odveta za nešťastný podzimní zápas na Vyšehradě, v němž naše U 17 podlehla Písku 0:1 vinou vlastního gólu minutu před koncem, se tudíž moc nepodařila. U Otavy se nabízely tři body, naši hráči ale sebrali jen jeden.

Trenér U 17 Alexandr Samuel: „Z naší strany to nebyl špatný zápas, chtělo to však víc důrazu a přesnosti při zakončení. Je to škoda, protože v Písku jsme mohli a měli vyhrát. Bohužel my sami dostáváme góly z ničeho, po našich chybách. V poločase jsme prohrávali, tak jsme do druhé půle prostřídali a přeskupili sestavu, měli víc ze hry, ale proměnili jen jednu šanci. Na druhé straně za stavu 1:1 domácí trefili tyč a vzápětí náš gólman Mužík zneškodnil další jejich vyloženou šanci.“


Střelci branek U 17:

5 – Niederle, O. Toman

4 – Jirůšek

3 – Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Molt, Ratner, Siruček

2 – Azilinon, Škurek

1 – Janoch, Klouček, Mužík, Vilímek

 


U 16: FC Písek – Slavoj Vyšehrad 0:4 (0:1)

Branky: 48. a 55. Souček, 11. Babka, 68. vlastní Touš. Střely: 6:11. Rohy: 2:1. Fauly s přímým ohrožením brány: 0:3.

Rozhodčí: Makovička – Křížovský, Žemlička. Bez karet.

Diváků: 30.


Vyšehrad U 16: Hampapa – Čumpelík, Stareček, Černý, Popovič (41. Procházka) – Souček, Veselý (61. Hladík), Drozd, Bazal – Šídlo, Babka. Trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš.

K zápasu v krásném píseckém areálu Dukla nastoupila domácí U 16 pod vedením bývalého brankáře Dukly Praha a reprezentace Karla Stromšíka, účastníka mistrovství světa 1982 ve Španělsku. Tím, kdo tahal za delší konec, byl však tým vyšehradských mladíků. Nejlepší střelec týmu Babka už v 11. min. propálil z úhlu gólmana Krta: 0:1. Poté Šídlo hlavičkoval těsně nad.

Ve druhé části dal Souček dva góly ve 48. a 55. min., první po nezištné přihrávce od Veselého a další od Babky. Rovněž Součkovým přičiněním si dal v 68. min. písecký hráč Touš vlastní branku. Pokud by se ovšem nesnažil zasáhnout, beztak by míč dostal za brankovou čáru náš Procházka.

Trenér U 16 Olin Martinec: „I když jsme přijeli bez některých nemocných hráčů, podali jsme kvalitní výkon. Domácí se vyznačovali bojovností a hráli do poslední minuty. Už po deseti minutách hry jsme šli do vedení zásluhou Babky, ale nedostávali se tolik do hry. Spousta osobních soubojů kouskovala hru a stála nás dost sil. Po prostřídání a změně postů jsme již předváděli, co chceme hrát. Vítězství nás udržuje na dohled od první čtyřky v tabulce, přičemž na druhý Motorlet ztrácíme čtyři body. V neděli 8. května nás čeká druhý Benešov a doma se pokusíme o odvetu. Na podzim u soupeře jsme totiž vedli už 2:0, ale nakonec jsme vinou vlastní nedisciplinovanosti podlehli Benešovu 2:4.“


Střelci branek U 16:

12 – Babka

10 – Azilinon

6 – Veselý

5 – Prokopec

4 – Majer

3 – Hrubý, Krasnyanyk

2 – Černý, Kaštil, Souček

1 – Čumpelík, Doubek, Drozd, Hampapa (rozhodující penalta v rozstřelu), Procházka, Šídlo

 

Foto ze zápasu U 16: zde

 Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...